Kelių policijos pareigūnai: priemonių tikslas – apsaugoti eismo dalyvius | Diena.lt

KELIŲ POLICIJOS PAREIGŪNAI: PRIEMONIŲ TIKSLAS – APSAUGOTI EISMO DALYVIUS

  • 0

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, lapkričio 13-19 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 859 greičio viršijimo atvejai.

Sekmadienio popietę pareigūnams vykdant policines priemones, gautas pranešimas, kad Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno g., susidūrė du automobiliai „Audi“ ir „Ligier“.

Pranešėjas nurodė, kad automobilio „Audi“ vairuotojas yra galimai neblaivus ir agresyvus. Į įvykio vietą išskubėjo policijos pareigūnai, kur eismo įvykio liudininkai minėtą vyrą jau buvo sulaikę. Kaip paaiškėjo vėliau, užsienio tautybės pilietis, pirminiais duomenimis išvažiavo į priešingos krypties eismą ir kliudė automobilį „Ligier“, vairuojamą besimokančios vairuotojos (gim. 2008 m.).

Kartu su nepilnamete vyko vyras (gim. 1975 m), kuris mokė vairavimo įgūdžių, neseniai „Regitroje“ išlaikiusį teorijos egzaminą, šeimos narį. Automobilio „Audi“ vairuotojui nustatytas sunkus girtumas – 2,56 prom.

Kelių policijos pareigūnai tikisi, kad šis eismo įvykis, neišgąsdino pradedančiosios vairuotojos. „Mes nuolat vykdome įvairias priemones, kurių pagrindinis tikslas – apsaugoti eismo dalyvius nuo skaudžių eismo įvykių“,– kalbėjo pareigūnai.

Kiek anksčiau, ketvirtadienį apie 19.20 val. Kėdainių r., Labūnavos k., į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras (gim. 1976 m.), kuris vairavo dviratį. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas laipsnis – 2,68 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno ir Jonavos miestuose bei rajonuose patikrino beveik 9,5 tūkst. transporto priemonių. Jų patikrinimo metu nustatyta dešimt neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,35 prom. – pavežėjui, iki 2,56 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė penkiolika neblaivių vairuotojų (dar penkiolika nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir 21 asmenį, kuris vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS