Ketvirtas kartas nemelavo: apie žmogžudystę Žasliuose pranešė iš Jungtinės Karalystės | Diena.lt

KETVIRTAS KARTAS NEMELAVO: APIE ŽMOGŽUDYSTĘ ŽASLIUOSE PRANEŠĖ IŠ JUNGTINĖS KARALYSTĖS

  • 18

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau žmogžudystės, užregistruotos vakar Žaslių miestelyje, kuria įtariamas 66-erių metų nužudytosios sūnus, aplinkybių. Paaiškėjo, kad 43-ejų įtariamasis per pastaruosius septynerius metus net tris kartus buvo teismo sprendimu gydytas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje už smurtą artimoje aplinkoje. Tačiau apie trečiadienio įvykį, kainavusį jo mamai gyvybę, Kauno apskrities policija sužinojo tik iš įtariamojo pažįstamo, pranešusio apie tai iš Jungtinės Karalystės.

Kaip jau pranešta, informacija apie Kaišiadorių rajone esančiame Žaslių miestelyje rastą negyvos moters kūną su žaizdomis pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius trečiadienio kriminalus.

Pranešta, kad jis aptiktas vieno nuosavo namo kieme apie 22.30 val. Sulaikytas ir neblaivus (1,4 prom.) įtariamasis, gimęs 1980 m., kuris uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl savo šeimos nario nužudymo, už kurį Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki 20-ies metų arba iki gyvos galvos.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, velionė, kurios kūną policiją rado suvyniotą į linoleumą, buvo įtariamojo mama. Ir tai buvo jau ne pirmas, pirminiais duomenimis, jos vienturčio sūnaus smurtinis išpuolis prieš ją. Pastarąjį kartą už tai jam teismas buvo skyręs priverčiamųjų medicinos poveikio priemonių taikymą – gydant jį Rokiškio psichiatrijos ligoninėje 2019-ųjų vasarį.

Tačiau 2020-ųjų rugsėjį vietinis teismas, kuriam minėtos gydymo įstaigos specialistai privalėjo atsiskaityti kas pusmetį už šio, kaip ir kitų pacientų, gydymo rezultatus, pakeitė kolegų jam skirtą stacionarų gydymą į ambulatorinį pagal gyvenamąją vietą. Nors valstybės šiam pacientui skirtas advokatas jau anksčiau skundė šio teismo sprendimus dar neišrašyti jo ginamojo iš minėtos ligoninės.

Galiausiai 2021-ųjų rugpjūtį ir ambulatorinis gydymas šiam Žaslių gyventojui buvo pakeistas tik į medicininį stebėjimą. Nepaisant to, kad už smurtą prieš šeimos narius jis teismo sprendimu buvo gydomas minėtoje Rokiškio ligoninėje ir 2016-aisiais, ir 2017-aisiais, tačiau gavęs ten neatidėliotiną specialistų pagalbą, vis išrašytas.

Anot Kauno policijos atstovės, pastaruosius porą metų jokių pranešimų dėl galimo šio jiems gerai žinomo Žaslių gyventojo smurto artimoje aplinkoje nebuvo gauta.

Tačiau trečiadienio vakare, portalo kauno.diena.lt duomenimis, sulaukta jau minėto skambučio iš Jungtinės Karalystės, kad Žaslių miestelyje pažįstamas asmuo sukapojo savo mamą, vardu Dana. Esą tai žudikas pranešė skambinusiajam pats, teigdamas, kad nežino su kokiu įrankiu tai padarė. Skambinusysis žinojo tik gatvę, kurioje tai įvyko, – Vilniaus, ir nežinojo net velionės pavardės. Arba pamiršo dėl šoko, lydėjusio išgirdus tokią informaciją.

Nurodytu adresu nuskubėję policijos pareigūnai, portalo kauno.diena.lt žiniomis, prie vieno minėtos Žaslių gatvės nuosavo namo pastebėjo vyriškį galimai kruvinais drabužiais. O jo namų kieme aptiktas ir minėtas į linoleumą suvyniotas radinys su žaizdomis įvairiose kūno vietose, kurį, neatmetama, kad buvo rengiamasi kažkur paslėpti.

Anot Kauno policijos atstovės, sulaikomas įtariamasis nesipriešino.

Kaip ketvirtadienio popietę BNS informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu paskirti įtariajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Pasak jos, vyrui taip pat prašoma paskirti psichiatrinę ekspertizę.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Zita

ir vėl tragedija, ir vėl kaimynų abejingumas. Kažką girdėjo, bet nė vienas nepaskubėjo į pagalbą. Kada Lietuvoj žmonės taps bendruomeniškesni? Tikrai daug tragedijų būt galima išvengti.

Daūniausiai

Tokios baisios psichinės ligos būna paveldimos. Tai galimai ir mama ją turėjo, ir vienas kita terorizavo juodai. Tai čia mano nuomonė, bet man taip atrodo kažko..

pensininkė

visų pirma reikia keisti įstatymus kad narkomanus , alkoholikus, psichologinius ligonius gydyti prievarta o ne jų sutikimu kaip yra dabar nepilnamečius nusikaltėlius nuo 10 m sodinti į vaikų pataisos namus bet į tokius kur būtų aiškinamos moralės, kultūros normos o ne muštravoti su bizūnu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS