Konfliktas Europos dailiojo čiuožimo čempionate: naujausia žinia iš policijos | Diena.lt

KONFLIKTAS EUROPOS DAILIOJO ČIUOŽIMO ČEMPIONATE: NAUJAUSIA ŽINIA IŠ POLICIJOS

  • 39

Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate buvo kilęs konfliktas tarp čia dirbusios moters ir federacijos prezidento Vytauto Jasučio bei sporto žurnalisto Ervino Kvitkausko. Tąkart dėl incidento į „Žalgirio“ areną vyko ir Kauno policijos pareigūnai. Dabar pranešama, kad pradėtos dvi administracinės teisenos.

„Sulaukus itin didelio susidomėjimo dėl incidento Europos dailiojo čiuožimo čempionate, vykusiame Kaune, papildomai informuojame, kad, patikslinus aplinkybes, pradėtos dvi administracinės teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 str. 1 d. dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiamą kibimą prie žmonių, kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, numatyta bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų“, – nurodė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Jie pridūrė, kad apie priimtus galutinius sprendimus administracinėse teisenose visuomenė bus informuota papildomai. 

Policijos komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalui LRT.lt sakė, kad administracinės teisenos pradėtos „pagal abu gautus pareiškimus, iš esmės – prieš abi puses.“

Tačiau jis pažymėjo, kad administracinės teisenos pradėjimas dar nereiškia, kad asmuo yra kaltas.

R. Matonis LRT.lt teigė, kad policija jau matė saugos kamerų vaizdo medžiagą, tačiau ji yra įrašoma be garso, tad nėra vienintelis įrodymas. Vyksta liudininkų apklausa, ne visi šiuo metu yra Kaune, tačiau tyrimas tęsiamas.

Primename, kad Kaune vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato metu kilo incidentas, kurio metu viena moteris apkaltino sporto žurnalistą, kad jis ją išplūdo necenzūriniais žodžiais, suplėšė akreditaciją ir išvarė iš arenos. Moteris net prabilo apie galimą priekabiavimą. Ji laikėsi pozicijos, kad arenoje dirbo ten, kur buvo liepę jos komandos vadovai. Beje, ji buvo nurodžiusi, kad turėjo gauti darbo sutartį bei atlygį už darbą, bet net ir prasidėjus čempionatui sutarties taip ir negavo.

Anot jos, E. Kvitkauskas kabinėjosi prie renginyje dirbusių žmonių, keikėsi, išsivysčius žodiniam konfliktui, griebėsi fizinių veiksmų. Moteris teigė buvusi ištempta iš savo darbo vietos, uždaryta į apsaugos kambarį, reikalauta atiduoti akreditaciją, savanoriams duotą striukę.

Spaudos konferencija dėl skandalo dailiojo čiuožimo čempionate

L. Balandžio, P. Paleckio/BNS, J. Elinsko/ELTOS nuotr.

Čiuožimo federacijos prezidentas V. Jasutis aiškino, kad moteris arenoje savanoriavo, o ne dirbo. Taip pat konflikto esmę dėstė visai priešingai. Pasak jo, moteris buvo ant teisėjų pakylos, nors ten būti neturėjo teisės, todėl iš ten buvo išprašyta, o akreditacija esą atimta dėl to, kad ji nesilaikė taisyklių, kėlė sumaištį.

Jis teigė, jog vaizdo įrašai paneigia kaltinimus dėl čia dirbusios merginos užpuolimo, pats V. Jasutis moters elgesį vadina provokacija.

Vytautas Jasutis ir Ervinas Kvitkauskas (L. Balandžio/BNS nuotr.)

E. Kvitkauskas teigė, kad „niekada gyvenime nepakėlęs rankos prieš jokią moterį“. Jis tvirtino norėjęs nufotografuoti merginos akreditaciją, o ši atsisakė tai padaryti, „pradėjo šūkauti kažką“, tuomet mergina pagriebė jo telefoną ir pagrasino mesti į ledą.

Po šio konflikto tyrimą pradėjo ir Valstybinė darbo inspekcija, kuri aiškinasi, ar tikrai buvo priekabiavimas bei ar moteris čempionate dirbo, ar savanoriavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

MAN TIK SMALS

1.brile teige, kad jai trukde dirbti girtas przidento draugelis, pasirodo brile negalejo negalejo ten buti nes neturejo akreditacijos ir niekur jinai nedirbo tik savinoriavo, o ja isnesdino vienas is organizatoriu vadovu, o ne girtas prezidento draugelis 2. britei liepe ten eiti jos vadove, kuri irgi yra savanore, kuri tokia pat vadove kaip ir brite. 3 brite tampe vyrai, pasirodo ir moteru buvo zodziu damute apsikakojo iki ausu, bet dar labiau apsikakojo visi jos gerbejai ir uztarejai kurie tikrai smeize siuos zmones.

Pastebėjimas

Na, tų vyriškių veideliai tikrai nėra intelekto sužaloti,todėl nestebina ir jų elgesys,ir bendravimo būdas.Ypač su moterimis.

Kaunas

Kita karta vadovai neims kvailu bobu i pagalba bus pamoka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS