Kraujo klane rastas 60-metis be gyvybės ženklų: nustebino praeivių abejingumas | Diena.lt

KRAUJO KLANE RASTAS 60-METIS BE GYVYBĖS ŽENKLŲ: NUSTEBINO PRAEIVIŲ ABEJINGUMAS

Sekmadienio rytą į Kėdainiuose esantį Vytauto parką vienas po kito skubėjo medikų ir policijos pareigūnų ekipažai – pranešta apie ant pėsčiųjų tako sukniubusį, kraujo klane gulintį vyresnio amžiaus vyrą. Deja, desperatiškos medikų pastangos ištraukti vyrą iš mirties nagų buvo bevaisės.

Pranešė praeivis

Į bendrąjį pagalbos centrą paskambino neabejingas vyras, kuris informavo, jog Kėdainių miesto Vytauto parke, ant takelio ties J. Basanavičiaus g. 124-uoju namu, guli sukniubęs vyresnio amžiaus vyras. Pranešėjas informavo, jog nelaimėlis guli kraujo klane, nejuda ir galimai nekvėpuoja.

Į įvykio vietą nedelsiant pasiųsti policijos pareigūnai ir dvi greitosios medicinos pagalbos medikų brigados iš Kėdainių ir Pelėdnagių.

Traukė iš mirties nagų

Atskubėję medikai vyrą bandė gaivinti. Jam buvo atliekamas širdies masažas. Gaivinimas buvo tęsiamas ir įkėlus nelaimėlį į medikų automobilį.

Deja, bet desperatiškos medikų pastangos ištraukti vyrą iš mirties nagų buvo bevaisės – konstatuota žmogaus mirtis.

Nusikaltimo neįtaria

Netrukus į įvykio vietą atvyko laidojimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojai. Jie vyro kūną išsivežė. Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą žmogaus mirties priežasčiai nustatyti.

„Rinkos aikštės“ šaltinių duomenimis, smurto požymių ant žmogaus kūno nepastebėta. Keliama versija, kad vyrui einant sušlubavo sveikata ir jis griuvo ant pėsčiųjų takelio bei susižeidė.

Įtariama, kad žmogus užspringo savo krauju.

Nustebino abejingumas

Pagalbą iškvietusį vyresnio amžiaus vyrą ir šalia buvusias moteris nustebino praeivių abejingumas. Specialiosios tarnybos dar kartą prašo ir primena – pamačius sukniubusį žmogų visada reikia prieiti ir paklausti, ar jam nereikia pagalbos.

Įtariant, kad žmogui sutrikusi sveikata, reikia nedelsiant skambinti pagalbos telefonu 112 ir klausyti operatoriaus nurodymų.

Tą pačią dieną įvykio vietoje padėta gėlių, uždegta žvakutė. Vietos gyventojai kraujo balą užpylė smėliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Ji

Užuojauta artimiesiems. Gėda net skaityti, kokie buki ,kvaili komentarai. Tai tiesa- dabar į pagalbą mažai kas skuba ,bet filmuoti ir fotografuoti tai nepamiršta.

Rolandas Meidus

Niekas čia nestebina ir jau seniai.

pilietis

kas cia klaus, lieuviai ne tokie, tik vienetai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS