Kruvinas konfliktas „Circle K“: įtariamasis pareigūno sužalojimu likusią vasarą praleis už grotų | Diena.lt

KRUVINAS KONFLIKTAS „CIRCLE K“: ĮTARIAMASIS PAREIGŪNO SUŽALOJIMU LIKUSIĄ VASARĄ PRALEIS UŽ GROTŲ

  • 10

Kauno apylinkės teismas šiandien leido dviem mėnesiams suimti per pirmadienio pavakarės incidentą Žemaičių plento degalinėje „Circle K“ atostogaujantį policininką sunkiai peiliu sužalojusį Saulių Sankauską, kuris jau teistas penkis kartus. O vienas iš jo teistumų – už nužudymą panaudojant peilį.

Viskas prasidėjo nuo klasikinio konflikto

Kaip jau rašyta, Kauno policija pranešimą apie šios degalinės aikštelėje vykstančias muštynes, per kurias nukentėjo vienas jaunuolis, tą pavakarę gavo 18.40 val. Bendrajam pagalbos centrui paskambino atsitiktiniais incidento liudytojais tapę šios degalinės lankytojai, kurių vakarinio piko valandomis čia buvo nemažai.

Kartu su keturiais policijos ekipažais į įvykio vietą atskubėjo ir greitosios medikai. Jie išvežė į Kauno klinikas peiliu sužalotą nukentėjusįjį.

Paaiškėjo, kad jis – Kauno rajono policijos tyrėjas, kuris šiuo metu atostogavo ir buvo atvykęs į šią degalinę be uniformos ir su sutuoktine.

Pirminiais duomenimis, ginčo, per kurį jis nukentėjo, pradžia buvo klasikinis vairuotojų konfliktas dėl pirmumo teisės. Policininko automobiliui reikėjo išvažiuoti, tačiau jam ant kelio stovėjo kitas automobilis, kuriuo trijų asmenų kompanija buvo atvykusi į šios degalinės tualetą.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Buvo iškilęs pavojus gyvybei

Vienam iš antrojo automobilio keleivių vėliau buvo nustatytas vidutinis – 2,00 promilių girtumas. Ir jis artėjančią naktį jau praleido Kauno policijos areštinėje, nes buvo sulaikytas žaibiškai į degalinę atskubėjusių policijos pareigūnų nusikaltimo vietoje. Rastas ir peilis, kuriuo jis ką tik buvo sužalojęs atostogaujantį policininką.

Sunkiu sveikatos sutrikdymu įtariamas S. Sankauskas šiandien iš areštinės nuotoliniu būdu dalyvavo ir popiet dėl prokuroro prašymo jį suimti Kauno apylinkės teisme surengtame posėdyje.

30-mečiui pareigūnui peiliu buvo smogta tris kartus. Sužalotas pilvas ir ranka.

Nuvežtas greitosios medikų, kurie buvo linkę įžvelgti ir pavojų nukentėjusiojo gyvybei, į Klinikas, jis skubiai operuotas.

„Šiuo metu jo būklė stabili. Pavojus gyvybei negresia“, – kitą rytą teigė Kauno policijos atstovė. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, dėl sveikatos būklės dar nėra galimybės nukentėjusiojo apklausti. Todėl pirmiausiai bandoma apklausti prie jo ligoninėje budinčią sutuoktinę.

Per plauką nuo naujos tragedijos

Tik vakar po pietų apklaustas ir sunkiu sveikatos sutrikdymu įtariamas 44-erių S. Sankauskas, kuris jau teistas už nužudymą, panaudojant peilį. Ir tada užteko vieno smūgio juo, nes pataikyta į aukos krūtinę.

Už šią žmogžudystę, įvykdytą prieš dešimt metų Marijampolėje, kurioje S. Sankauskas tuo metu gyveno, Kauno apygardos teismas 2004-aisiais jam skyrė pusdevintų metų įkalinimą. Tačiau šios bausmės S. Sankauskas iki galo neatliko – buvo paleistas į laisvę lygtinai anksčiau laiko.

O vos įkvėpęs laisvės oro, vėl, pirminiais duomenimis, su kažkuo susimušė, nes vėl buvo teisiamas už viešosios tvarkos pažeidimą. Ir ne kartą. Ir tai charakterizuoja šį asmenį, kaip konfliktišką asmenybę, mėgstančią viską spręsti jėga – kumščiais arba peiliu.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, S. Sankauskas, beje, gyvenantis ne per toliausiai naujojo savo išpuolio vietos – Šilainiuose, per apklausą neišsisukinėjo ir pripažino savo kaltę. Tačiau dėl visko kaltino alkoholį. Ir negalėjo nurodyti kitos priežasties, kodėl taip pasielgė.

Prokuroro prašymas tenkintas tik iš dalies

Šiandien prokuroras paprašė teismo suimti S. Sankauską trims mėnesiams.

Pats S. Sankauskas prašė to nedaryti, motyvuodamas tuo, kad yra vienintelis šeimos, kuri netrukus turi pagausėti, maitintojas.

Nors jam buvo skirtas valstybės advokatas, S. Sankauską šiame teismo posėdyje jau atstovavo jo su artimaisiais nusisamdytas privatus advokatas, kurio vienas iš pateisinimų, kodėl jo ginamasis vaikščiojo su peiliu, buvo argumentas, kad šio reikia ir maistui pjaustyti, t. y. jokio nusikaltimo iš anksto neplanuota. Tiesiog taip atsitiko.

Asociatyvi J. Kalinsko/BNS, Laimio Steponavičiaus, Regimanto Zakšensko nuotr.

Prokuroro prašymą nagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė pripažino, kad, paleistas į laisvę, S. Sankauskas gali daryti naujus nusikaltimus. Tačiau skyrė jam ne trijų, o dviejų mėnesių suėmimą, t. y. iki rugsėjo 24 dienos. Tiesa, šį jos sprendimą S. Sankauskas su savo advokatu dar gali apskųsti.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą, dėl ko šį kartą pareikštas įtarimas S. Sankauskui, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki dešimties metų.

Tačiau pasitvirtinus, kad atostogaujantis policininkas buvo sužalotas peiliu iš chuliganiškų paskatų, perspektyvoje ikiteisminis tyrimas gali būti perkvalifikuotas į sunkesnę šio Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, jau numatančią įkalinimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

sandėris

Padovanoti Lukašenkai gera idėja. Batia sukurtų tokią uždarą bendriją: "Kas nedirba, tas nevalgo". Nuravėjai 10 km runkelių - gauni duonos, nenuravėjai eini miegot be ėdalo. O truputį stipresnius pastatytų elektrą gaminti- ant kojos uždėtų mechanizmą, kurį kalinys suktų 16 val per dieną. Elektros likučius, likusius po kalinio išlaikymo, siųstų į Lietuvą.

Taigis

JAV, Rusija, Kinija gali teisti nors tūkstančius žmonių iki gyvos galvos, nes turi kur juos dėti. Kaliniai atidirba savo išlaikymui šachtose, požeminėse pavojingose cheminėse gamyklose ir pan. Jie tampa vergais ir viskas. O kur Lietuvai juos dėti? Ir iš ko išlaikyti? Visi kaliniai Lietuvoje išlaikomi iš mūsų mokesčių, nes neužsidirba savo išlaikymui. Tai ir yra ankstyvo paleidimo pagrindas. Jei galėtume tuos recidivistus, bent jau tuos, kurie turi penkis teistumus, kurie yra žudikai, padovanoti Putinui ar bent jau Lukašenkai dirbt į kolchozą, tai manau ir žudikų sumažėtų, xa xa.

abc

jei taip būtų jav, tai policininkas būtų jį nušovęs ar atvykę kolegos būtų nušovę. ir aišku, kad recidyvistas buvo agresyvus ir šoko prieš policiją, ko jie būtų elektrošoką naudoję ir dar prie liūdininkų. Nu dabar gaus 10 metų, atsėdės tris ir vėl badys žmones. kas užtariate, tai nenustebkit jei jūsų brolį ar žmoną nužudys, tfu tfu tfu. o ko jam nežudyti, jei nereik atsakyti? JAV jau pirmą kartą būtų gavęs iki gyvos galvos. Rusijoje būtų gavęs 25 metus, be teisės į priešlaikinį paleidimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS