Kruvino jubiliejaus byla: teisiamiesiems pasiūlytos skirtingos bausmės | Diena.lt

KRUVINO JUBILIEJAUS BYLA: TEISIAMIESIEMS PASIŪLYTOS SKIRTINGOS BAUSMĖS

Dvejus metus nusikalstamai tylėjusiam, tačiau galiausiai parodžiusiam, kur paslėpta auka, – pusė metų lygtinai. Ją nužudžiusiam – aštuoniolikos metų įkalinimas. Tokią atomazgą makabriškos Ramučių paslapties byloje pasiūlė prokuroras.

Iškalbingas duetas

Kauno apygardos teismas išėjo rašyti nuosprendžio šiais nemažą atgarsį sukėlusiais nusikaltimais kaltinamiems jau penkis kartus teistam recidyvistui Dariui Navickiui bei jo bendrininku tapusiam anksčiau policijoje dirbusiam ir prieš penkiolika metų teistumą už tai, kad viršydamas tarnybinius įgaliojimus nušovė sulaikomą neblaivų automobilio vairuotoją, užsidirbusiam Arvidui Narauskui.

Kaip jau rašyta, 36-erių S.P. iš Žemųjų Šančių, kurio nužudymu kaltinamas D.Navickis, buvo pasigesta po šventinio 2015-ųjų Kalėdų ir 2016-ųjų sutikimo maratono. Tačiau jo palaikai buvo rasti tik pernai gruodį vienos privačios Ramučių Liepų gatvės valdos lietaus kanalizacijos šulinyje.

Darius Navickas/Eitvydo Kinaičio nuotr.

S.P. buvo atvykęs į šį namą švęsti jo savininko sūnaus A.Narausko 50-metį. Šiandien pastarasis S.P. nužudymo byloje kaltinamas tik nusikaltimo slėpimu ir nuosprendžio laukia laisvėje. Būtent jis galiausiai parodė buvusiems kolegoms slėptuvę tėvo namų kieme, į kurią buvo įmesti S.P. palaikai.

Anot A.Narausko, jo nuomininkas D.Navickis nužudė S.P., užpykęs dėl šio juokelio – kad gavęs atlyginimą, jis galėtų pastatyti butelį. Už tai, stvėręs keramikinį puodelį, D.Navickis trenkė juo neblaiviam šmaikštautojui per viršugalvį. Nuo šio smūgio pastarasis žuvo vietoje.

Susipainiojo mele

Iš pradžių A.Narauskas su D.Navickiu S.P. paiešką pagal jo motinos pareiškimą pradėjusiems teisėsaugininkams teigė, kad pastarojo jie tada nesulaukę.

D.Navickis, ir stojęs prieš teismą, tikino, kad jis nežudė S.P. Esą vienintelė jo kaltė – kad slėpė A.Narausko padarytą nusikaltimą. Neva, grįžęs tądien po darbo, S.P., turėjusio atvykti pasveikinti A.Narausko, jau neberadęs. Tačiau aptiko klanus kraujo ir į grindis įsmeigtą pastarojo durklą. Šią Kalašnikovo automato dalį A.Narauskui buvo dovanojęs senelis ir anūkas laikydavo ją išgaląstą po pagalve. Pasiteiravus tada A.Narausko, ką visa tai reiškia, šis jam užsiminęs apie buvusį konfliktą su S.P., kurį esą supykęs išvarė. Apie tai, kad paslėpė šio kūną kieme esančiame šulinyje, A.Narauskas neva pasakė daug vėliau ir nuo to laiko pradėjo jį terorizuoti. Nors po sulaikymo D.Navickis buvo linkęs pasakoti, kad grįžęs tądien iš darbo, jau radęs S.P. sumuštą ir gulintį koridoriuje. O, kai ryte šio jau ten nebebuvo, A.Narauskas pareiškęs, kad jo svečias greičiausiai atsigavęs ir paryčiais išėjęs per neužrakintas duris.

D.Navickio kaltė grindžiama ir jo sugyventinės parodymais, kad per miegus jis prasitaręs apie tai, jog nužudė žmogų. Ir ankstesniais jo teistumais, kurie visi susiję su smurtu – išžaginimas, fizinio skausmo sukėlimas, nesunkus sveikatos sutrikdymas, viešosios tvarkos pažeidimas. S.P. nužudymo metu D.Navickis ne per seniausiai buvo grįžęs iš pataisos namų, kur atliko eilinę bausmę.

Nuosprendis – jau kitąmet

Už S.P. nužudymą prokuroras vakar pasiūlė D.Navickiui keturiolikos metų įkalinimą, pridedant prie šios bausmės ir keturių metų bei trijų mėnesių likutį nuo jam skirtų bausmių už dar tris nusikaltimus. Visa tai subendrinus, prokuroras prašo izoliuoti D.Navickį nuo visuomenės aštuoniolikai metų ir trims mėnesiams.

A.Narauskui pasiūlyta pusės metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą pusantrų metų ir įpareigojant atsiprašyti nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažintų S.P. tėvų bei buvusios žmonos, atstovaujančios judviejų nepilnametę dukrą. Visi jie prašo po 50 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Suteikus teisę į paskutinį žodį, A.Narauskas teigė, kad labai gailisi dėl to, už ką vėl yra teisiamas, tačiau nedrįsta pažvelgti S.P. artimiesiems į akis ir jų atsiprašyti. D.Navickis, antrindamas jį atstovaujančiai valstybės paskirtai advokatei, reikalavo jį išteisinti. Ir A.Narausko advokatas, taip pat paskirtas valstybės, prašė savo ginamajam dar švelnesnės – tik laisvės apribojimo bausmės.

Nuosprendį planuojama skelbti jau kitais metais.

GALERIJA

  • Kruvino jubiliejaus byla: teisiamiesiems pasiūlytos skirtingos bausmės
  • Kruvino jubiliejaus byla: teisiamiesiems pasiūlytos skirtingos bausmės
  • Kruvino jubiliejaus byla: teisiamiesiems pasiūlytos skirtingos bausmės
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

O kur yrodymai???ka per miegus sneka,tuo remiasi ydomiai...

Cha

O tai kodėl jų nepaskelbus šventaisiais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS