Kūdikis šaltyje buvo paliktas beveik nuogas: vienas vaikas iš šeimos paimtas jau anksčiau | Diena.lt

KŪDIKIS ŠALTYJE BUVO PALIKTAS BEVEIK NUOGAS: VIENAS VAIKAS IŠ ŠEIMOS PAIMTAS JAU ANKSČIAU

  • 31

Medikus pravirkdžiusi, bet laimingai pasibaigusi istorija įvyko Kauno rajone. Greitoji iškviesta į šeimos konfliktą, nes pranešta, kad vyrui sužalota koja. Agresyviai, su peiliu pasitikti paramedikai suprato, kad namie turi būti mažas vaikas, kurio ėmė ieškoti. Netrukus buvo atneštas iki pavojingos ribos atšalęs ir jau pamėlęs kūdikis, kuris 10 laipsnių šaltyje buvo beveik nuogas. Paramedikai sako, kad šildydami kūdikį negalėjo sulaikyti ašarų.

„Pradinis iškvietimas buvo dėl kojos traumos, greičiausiai nebuvo konkretizuota, kad tai durtinė žaizda kojoje. Pasakyta, kad kojos trauma ir pacientas kraujuoja. Pirminis kvietimas, atvykus pamatėme, kad trauma reikalautų skubių veiksmų“, – pasakojo paramedikas Karolis Kulikauskas.

Greitoji sutikta agresyviai, vyras su moterimi turėjo peilį, todėl atvažiavo ir policija.

„Kadangi pacientai buvo agresyvus, todėl laukėme, kol situacija bus išspręsta pareigūnų“, – sakė K. Kulikauskas.

Paramedikai sako iš vaikiškų mišinėlių, drabužių supratę, kad namie turi būti mažas vaikas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kol pareigūnai bandė suvaldyti situaciją su agresyviais pacientais, mes žvilgtelėjome į kitus kambarius, ar tikrai nėra tų vaikų. Namuose vaikas nebuvo rastas“, – kalbėjo K. Kulikauskas.

Beje, dispečerė sakė, jog kalbant telefonu girdėjusi kūdikio verksmą.

„Mums išėjus į lauką pamatėme, kad pareigūnas atsiveda žmogų, o žmogus ant rankų neša vaiką“, – tvirtino K. Kulikauskas.

Vaikas šaltyje buvo beveik nuogas, pridengtas tik skara.

„Nuogomis kojomis, nuoga galva. Lauke buvo apie 10 laipsnių šalčio. Praktiškai nuogas vaikas, be kepurės, be sauskelnių. Murzinas, su iššutimais“, – kalbėjo K. Kulikauskas.

„Mano žiniomis, vaikas buvo šalia esančiame name, vienas iš tėvų juo rūpinosi. Bet kaip matome, netinkamai, nepakankamai“, – teigė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

Kūdikis nuneštas į greitosios mašiną, pradėtas šildyti.

„Temperatūra buvo 34 laipsniai, kūdikis buvo atšalęs, atvėsęs jau, sakyčiau, pamėlęs truputėlį. Ir tas dejavimas buvo keistas, neįprastas, ką mes įpratę esame matyti“, – sakė K. Kulikauskas.

Vaiko teisių tarnybai šeima žinoma, probleminė.

Pamačius tą vaiką, atsinešus jau jį į mašiną, išbėgo ne viena ašarą. Patys esame tėvai, auginame vaikus.

„Turbūt svarbu pasakyti, kad nėra labai siekianti bendradarbiauti šeima, siekianti keisti situaciją“, – tvirtino I.  Skuodienė.

Šiuo metu kūdikis pas globėjus. Kreiptasi į teismą dėl vaiko paėmimo ilgesniam laikui. Šeimoje buvo ir antras vaikas, jis paimtas kiek anksčiau.

„Šeimoje yra du vaikai, ir antras vaikas lygiai taip pat yra saugioje aplinkoje, jie yra kartu, pas budintį globotoją. Diena, kelios dienos prieš buvo priimti sprendimai dėl vyresnio vaiko“, – kalbėjo I. Skuodienė.

Savo įžvalgumo dėka sušalusį kūdikį radę paramedikai sako, kad matyti tenka daug ko, bet šildant aimanuojantį kūdikį jie verkė.

„Pamačius tą vaiką, atsinešus jau jį į mašiną, išbėgo ne viena ašarą. Patys esame tėvai, auginame vaikus“, – pabrėžė K. Kulikauskas.

GALERIJA

  • Kūdikis šaltyje buvo paliktas beveik nuogas: vienas vaikas iš šeimos paimtas jau anksčiau
Freepik.com, GMP tarnybos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

pilietis

Nelengvas yra socialinių darbuotojų darbas. Bet vistiek kyla paprastas klausimas, kodėl vieną vaiką iš šeimos paėmė, kitą ne. Juk tėvai tie patys, sąlygos tos pačios.

Onė

Tai kaip veikė tos vaikų teisės jei iki šito buvo prieita.iš normalių šeimų vaikai už nieką atimami....trūksta žodžių.

Austėja

Užtenka perskaityti vieną sakinį , kad vaiko teisių tarnybai ši šeima žinoma ir viskas atsistoja į savo vietas. Vadinasi ši institucija nieko nepadarė, kad šiam mažyliui gyvenimas būtų šiltesnis, sotesnis ir saugesnis. Žinojo, - bet nieko nedarė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS