Kuriozinė situacija Kalniečiuose: autobusiukas nepasidalijo kelio su troleibusu | Diena.lt

KURIOZINĖ SITUACIJA KALNIEČIUOSE: AUTOBUSIUKAS NEPASIDALIJO KELIO SU TROLEIBUSU

  • 9

Antradienio rytą vaizdo registratoriumi kaunietis užfiksavo kuriozinę situaciją – Kalniečių mikrorajone esančioje gatvėje susidūrė automobilis ir troleibusas. Filmuotoje medžiagoje matoma, jog automobilio vairuotojo bandyti pritaikyti vairavimo manevrai važiuojamoje dalyje nesuveikė. Tačiau klausimas, kuris vairuotojas iš tiesų kaltas, kai kuriems pasėjo abejonių.

Vaizdais iš rugsėjo 24-osios rytą P. Lukšio gatvėje įvykusio susidūrimo kaunietis pasidalijo socialiniame tinkle su prierašu „Netilpo“.

Stebint registratoriumi užfiksuotą nelaimę Kalniečiuose, matyti, kad autobusiukas neišsiteko važiuojamoje kelio dalyje bandydamas pataikyti į tarpą tarp dvigubos linijos, skiriančios priešpriešinio eismo srautus, ir šoninės troleibuso dalies. Virtualioje erdvėje pasidalytas avarijos įrašas sukėlė kontraversiškų komentarų audrą, paskirsčiusių diskusijos dalyvius į skirtingas stovyklas.

„Kaip įmanoma taip įžūliai lįsti? Kur jūs taip skubat? Patys ir kalti“, – rėžė vienas iš komentatorių. „Bet pripažinkim, kad troleibusų vairuotojai irgi neadekvačiai elgiasi prie vairo – sunku rasti variantą, kad liktų savoje eismo juostoje“, – užtarti autobusiuko vairuotoją ėmė prie diskusijos socialiniame tinkle prisijungusi Eglė.

Abejonių, kuris vairuotojas iš tiesų kaltas, kilo ne vienam. Vieni kaltinimus žėrė troleibusui, nes esą jo  vairuotojas nesilaikė kelių ženklinimo taisyklių ir nerodė posūkio rikiuodamasis. Tačiau, kaip pastebėjo kiti, vis dėlto viešojo transporto vairuotojas buvo įjungęs posūkio signalą į dešinę. „Jeigu nebūtų nufilmuota, troleibuso vairuotoją galėtų pripažinti esant kaltu“, – spėjo prie įrašo komentavęs Vytautas.

„Bėda tame, kad gatvės susiaurinamos iki minimumo ir dar pridėliojama saugumo salelių. Dažnai prie tokių salelių būna dar ir viešojo transporto sustojimo vietos. Tad, jei stovi troleibusas ar autobusas – pravažiuoti tampa sudėtinga. Čia matosi troleibusas sustojęs tikrai ne prie kelkraščio, o „apžergęs“ kitą juostą. Kiti eismo dalyviai provokuojami nusižengti Kelių eismo taisyklėms, – kirsti dvigubą liniją ir išvažiuoti į priešingą eismo juostą. Aišku, šis vairuotojas nenorėjo kirsti dvigubos juostos, savo gabaritų nejautė arba žioplį pagavo...“ – kitokio pobūdžio bėdas, dėl kurių galimai įvyko nelaimė pabrėžė Ramunė.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Kauno policija, atstovai teigė, jog pranešimas apie avariją P. Lukšio gatvėje nebuvo gautas. Kaip galima spėti, vairuotojai patys užsipildė eismo įvykio deklaracijas.

Gairės: avarija, avarija LT, P. Lukšio gatvė, Kalniečiai, eismo įvykis, autobusiukas, troleibusas
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Vair.

Baisiai vairuoja visų rušių transporto priemones,ar jie nemoka,ar sąmoningai taip važiuoja.Matai per veidridį kažkokį durnių atvažiuojanti ,nesuoranti ką jis daro sėdėdamas už vairo.Vos į užpakalinę mašinos dalį neivažiuoja, nepalikdamas reikalaujamos distancijos tarp mašinų.

Romualdas

Nemaciau nei vieno troliko vaziuojant pirmoja juostoja Visi apzerge bruksnine vaziuoja Kaip ir autobusai Pasiziurekit kaip autobusai pravaziuoja Birzelio Taikos Baranausko sankryza Juosta sukti tik kaire o visi vaziuoja tiesiai Jau kiek avariniu situaciju sekele Niekam ne motais Velgi tas praleidinejimas is kiemu is paskos vaziuodamas siandien buvau priverstas sustot ant gelezinkelio begiu! Geruoliai pasiziurekit bent i veidrodeli ka pridirbat uz saves arba maktels kokia fura i gala tikrai mazai nepasirodys

M

Ten susiaurėja kelias ,kaip nuo šviesoforo pradeda vaziuot ir netelpa mašinos reikia praplatinti kelia , o jei dar išsižiojęs vaziuoja ir nemato troleibuso
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS