Kyšininkavimu įtariamo V. Šiliausko byla teisme bus nagrinėjama rugpjūčio pabaigoje | Diena.lt

KYŠININKAVIMU ĮTARIAMO V. ŠILIAUSKO BYLA TEISME BUS NAGRINĖJAMA RUGPJŪČIO PABAIGOJE

  • 30

Byla, kurioje kaltinimai dėl kyšininkavimo pareikšti buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui, Kauno apygardos teisme bus nagrinėjama rugpjūčio pabaigoje.

Kaip antradienį pranešė teismas, byla paskirta nagrinėti viešame teisiamajame posėdyje rugpjūčio 28-ąją.

Prieš daugiau nei savaitę prokuratūra šią bylą perdavė teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, eidamas minėtas pareigas V. Šiliauskas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.

Įtariama, kad aštuoniuose nusikalstamos veikos epizoduose kyšiai buvo imami už palankumą ateityje ir teisėtą veikimą, vykdant įgaliojimus, priimant sprendimus, susijusius su Kauno miesto savivaldybės ir minimos bendrovės sutarčių vykdymu ir jų administravimu.

Anksčiau įtarimai šiame tyrime buvo pareikšti ir statybų įmonės „Autokausta“ vadovui Juozui Kriaučiūnui, tačiau jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Anot prokuratūros, toks sprendimas priimtas remiantis Baudžiamojo kodekso nuostata, numatančia, kad žmogus, pranešęs apie kyšio davimą, gali būti atleistas nuo atsakomybės, jei tą padarė iki įtarimų pareiškimo, taip pat tais atvejais, jeigu kyšį jis pažadėjo duoti ar davė su teisėsaugos institucijos žinia.

V. Šiliauskas buvo sulaikytas pernai kovą. Jo namuose, slėptuvėse, buvo rasta 140 tūkst. eurų. Pasak teisėsaugos, tai buvo didžiausias iki šiol rastas kyšis Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

onute

Šidlauskai nesinervuok vok kiek gali Bet kas tave Šidlauskai taip užstūkino turbut matijošius

Anonimas

Ima ta, kuri gali paimti, negi judins Matijosaiti ar Kriauciuna, tiedu gi daugiau nei 140 tukst. turi.. tai jiems niekas ir negresia. Tegul kaunieciai ir toliau garbina savo "nuostabuji" mera.

Anonimas

Egzaminas prokurorui ir STT agentams, jeigu nesurinks įrodymų kad viskam vadovavo Matijošaitis, tai kam aplamai reikalinga tokia teisėsauga?? Teisia klapčiuką o bosas juokiasi...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS