Lietuvis ir baltarusis per valstybės sieną vyko su suklastotais dokumentais | Diena.lt

LIETUVIS IR BALTARUSIS PER VALSTYBĖS SIENĄ VYKO SU SUKLASTOTAIS DOKUMENTAIS

  • 0

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įkliuvo du asmenys, pateikę suklastotus dokumentus. Vieną vyrą pasieniečiai sulaikė Kauno oro uoste, kitą – Lavoriškių kontrolės punkte.

Antradienį vidurdienį Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai patikrino reisu į Londoną ketinusių vykti asmenų dokumentus.

Kontrolės metu paaiškėjo, kad vienas keleivis, 29 metų Kauno rajono gyventojas, pasieniečiui pateikė suklastotą lietuvišką asmens tapatybės kortelę. Išsiaiškinta, kad dokumentas iš tiesų priklauso vyrui, tačiau kortelės blanke kaunietis mėgino ištaisyti jos galiojimo datą.

Dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo klastote ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT pareigūnai vyrą po apklausos paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą. Už padarytą nusikaltimą kauniečiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Prie sienos su Baltarusija esančiame Lavoriškių punkte antradienį dirbę Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai neleido į kaimyninę šalį išvežti įtartino automobilio „Audi A8“, registruoto Rusijoje.

Šią transporto priemonę vairavusio 47 metų Baltarusijos piliečio turėti asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į rusišką „Audi A8“ registracijos liudijimą.

Pirminiais duomenimis, baltarusio pateiktas dokumentas yra suklastotas. Vyrui neleista per valstybės sieną vykti šia transporto priemone.

VSAT pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo klastote pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusijos pilietis po apklausos paleistas, o jo vairuotas automobilis laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.

GALERIJA

  • Lietuvis ir baltarusis per valstybės sieną vyko su suklastotais dokumentais
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS