Per medaus mėnesį ant vyro užvirto medis: papasakojo apie jo būklę | Diena.lt

PER MEDAUS MĖNESĮ ANT VYRO UŽVIRTO MEDIS: PAPASAKOJO APIE JO BŪKLĘ

  • 41

Jauną šeimą ištiko didžiulė nelaimė – per medaus mėnesį Indonezijoje ant vyro užvirto medis. Artimieji pateikė daugiau informacijos apie kauniečio būklę ir prašo pagalbos.

Kaip skelbia artimieji, Indonezijoje nukentėjusiam Mindaugui Bernotui antradienį buvo atlikta stuburo ir krūtinės operacija.

„Mindaugo dar laukia ne viena sudėtinga operacija, laikas Indonezijos ligoninėse, ilga kelionė namo bei reabilitacija“, – skelbia artimieji.

Anot jų, trečiadienį po operacijos M. Bernoto būklė buvo „pakankamai gera ir kritiško poreikio kraujui nebuvo.“

Paramos rinkimui šeima įkūrė „Mindaugo Bernoto paramos ir labdaros fondą“ (mbfondas.lt).

Nelaimė jauną šeimą užklupo per medaus mėnesį, keliaujant po Indonezijos salas. Gili Air saloje po vakarienės grįžtant namo į viešbutį ant Mindaugo užvirto medis. Su daugybiniais kūno sužalojimais jis buvo nugabentas į gretimos Lomboko salos ligoninę.

„Dėl lūžusio stuburo, šonkaulių, abiejų kojų lūžių ir pažeistų plaučių Mindaugo nebuvo galima transportuoti iš „Siloam Hospitals Mataram“, – teigė artimieji. – Situaciją pirmosiomis dienomis po nelaimės itin komplikavo kraujo trūkumas. Mindaugo yra A- kraujo grupė, kuri yra itin reta Azijoje. Dėl operatyviai sureagavusių žmonių, surinktos kraujo atsargos šiuo metu yra pakankamos, bet ateityje jo dar gali prireikti.“

Kelionę į Indoneziją organizavo pati jaunavedžių šeima.

„Kadangi ši kelionė buvo pirma jų tolima kelionė, dėl patirties trūkumo, vestuvių organizavimo rūpesčių ir nesusipratimo dėl Europos ir Azijos sveikatos draudimų skirtumų, draudimas Mindaugui Indonezijoje negalioja. Tai reiškia, kad visas gydymo išlaidas turi dengti šeima. Gydymo suma yra gerokai didesnė negu šeima gali apmokėti savo lėšomis“, – teigė artimieji.

Visų žmonių ir organizacijų, kurie nori ir gali paremti Mindaugą, prašoma pinigus pervesti į Mindaugo Bernoto labdaros ir paramos fondo atsiskaitomąją sąskaitą IBAN: LT177044090107112186. 

„Mindaugas ir jo šeima dėkingi visiems, kurie nori ir gali finansiškai prisidėti prie jo gijimo ir kuo spartesnio grįžimo į visavertį gyvenimą“, – dėkojo šeima.

GALERIJA

  • Per medaus mėnesį ant vyro užvirto medis: papasakojo apie jo būklę
  • Per medaus mėnesį ant vyro užvirto medis: papasakojo apie jo būklę
M. Bernoto artimųjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (41)

As

Jei proto truko neapsidraust tai dabar tegu tik save ir kaltina. Gimines labai turtingi tegu viena zemes sklypa parduoda ir nereiks ubagaut. Geda turetu but turtuoliams saskaitas teik kad aukotu.

lukka

važiuoju atostogu tai dar renkuosi atidžiai,draudimo sąlygos visų draudėjų skirtingos. kas draudžia nuo stabligęs, kas nuo meduzos, kas su motoreoleriu. o čia leido sau tokią prabangią kelionę o draudimo nenusipirko, vajei...

Q

Tokioj Palangoj gautu [vidutiniškai] i dūda [aki] ir tiek , o fanarai džentelmena puošia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS