Mokiniams grasinusi, juos žeminusi gimnazijos mokytoja teismo nesugraudino | Diena.lt

MOKINIAMS GRASINUSI, JUOS ŽEMINUSI GIMNAZIJOS MOKYTOJA TEISMO NESUGRAUDINO

  • 24

Kauno apylinkės teismas atmetė buvusios Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokytojos R. N. ieškinį, kuriuo ji prašė teismo dėl jos nušalinimo iš darbo iš mokyklos priteisti darbo užmokestį už pravaikštos laikotarpį bei 3 tūkst. neturtinės žalos, taip pat išreikalauti iš gimnazijos su ginču susijusius dokumentus.

Teismas įvertino, kad mokytoja buvo atleista pagrįstai, o jos elgesys su mokiniais buvo neleistinas ir pažeidžiantis numatytus reikalavimus.

Pasak teismo, iš darbo pašalinta ir su tuo nesutikusi mokytoja teigė, kad jos atleidimas buvo nepagrįstas bei neteisėtas. Pedagogė taip pažymėjo, kad mokyklos administracija jai „priklijavo mokytojos-smurtautojos“ etiketę, kuri sukėlė dvasinių išgyvenimus, o svarbiausia – panaikino galimybę dirbti mėgstamą darbą.

Ji taip pat teismui tvirtino, kad nesutarimai su darbdaviu, dėl kurių ji jautė įtampą ir mobingą, prasidėjo nuo tada, kai ji įstojo į profesinę sąjungą, ir mano, kad tai yra tikroji jos atleidimo priežastis. Tačiau tokia versija, teismo sprendimu, laikytina kaip ieškovės gynybinė pozicija.

Visgi, įvertinęs visus byloje surinktus įrodymus ir išklausęs liudininkus, teismas pedagogės ieškinį atmetė, taip pat iš ieškovės ugdymo įstaigai iš dalies priteistos jos patirtos bylinėjimosi išlaidos.

Teismo sprendime pažymėta, kad pedagogė ne kartą nepagarbiai elgėsi su moksleiviais, jiems buvo grasinama, moksleiviai buvo žeminami.

Teismo sprendimas nėra įsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

NUOMONĖ

debilizmui viršūnės nėra kai buvo nuotolinis mokymas, tėvai pamatė, koks nelengvas mokytojos darbas:):):)

gaidynas

svietimas ispisdejas del to visi kencia

kas cia

per tvarka tos naujos direktores ,aplink savo ta buduliska gimnazija pristate po 10 zenklu, kad negalima stoveti prie jos kelio piuses, o visos masinos visokiu superiniu motku statomos prie zmoniu tvoru, ne tik siukslina, bet ir lauzo medziu sakas, gal savo siuksles susirinkit ponios su savo geldom
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS