N. Venckienė: Lietuvoje galiu būti nužudyta | Diena.lt

N. VENCKIENĖ: LIETUVOJE GALIU BŪTI NUŽUDYTA

  • 62

Buvusi Lietuvos teisėja ir parlamento narė Neringa Venckienė Jungtinių Valstijų žiniasklaidai pareiškė bijanti būti nužudyta, jei būtų grąžinta į Lietuvą, nes ji esą padėjo atskleisti įtakingų pedofilų tinklą.

„Nenoriu kada nors grįžti į Lietuvą,“ – ji sakė interviu tarptautinei naujienų agentūrai „The Associated Press“ iš kalėjimo.

Bėglė pridūrė, kad mielai taptų JAV piliete.

Anot „Associated Press“, jeigu JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija neįsikiš, N. Venckienė gali būti artimiausiomis savaitėmis išduota Lietuvai.

N. Venckienė sakė, jog tuo atveju, jeigu būtų išduota, pedofilai į ją taikytųsi tiek dėl jų tinklo demaskavimo, tiek dėl dėtų pastangų atkreipti dėmesį į šią problemą per 2012 metų Seimo rinkimų kampaniją, kai jos partija „Drąsos kelias“ parlamente gavo septynias vietas.

„Kitų priežasčių mane susigrąžinti jie neturi – tik kad mane nužudytų“, – sakė N. Venckienė.

Jei bus perduota Lietuvai, N. Venckienei gali būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, kaltinęs grupę asmenų seksualiniais nusikaltimais prieš jo ir Laimutės Stankūnaitės dukterį. D. Kedys nuo teisėsaugos pasislėpė ir vėliau buvo rastas negyvas. Jo ir L. Stankūnaitės dukros globėja tapo N. Venckienė. Jai nevykdant teismo sprendimo perduoti mažametę motinai, 2012 metais mergaitė iš namų Garliavoje paimta dalyvaujant gausioms policijos pareigoms.

Vėliau į Seimą išrinkta N. Venckienė išvyko iš Lietuvos parlamentams panaikinus jos teisinę neliečiamybę 2013 metais, netrukus paskelbta jos paieška

Portalas primena, kad N. Venckienė vasario pabaigoje buvo sulaikyta JAV. Prokurorai įtaria moterį pagal trylika Baudžiamojo kodekso straipsnių.

Netruko paaiškėti ir tai, kad nesislapstydama ji Čikagoje gyveno penkerius metus ir vadovavo gėlių parduotuvei.

Į pagalbą mamai įsijungė ir sūnus Karolis Venckus, kuris socialiniuose tinkluose prašė padėti. Vaikinas sukūrė peticiją, pasakodamas savo istoriją „Youtube“ vaizdo įraše kreipėsi į žmones pagalbos, taip pat įkūrė paramos fondą. Garsios moters sūnus siekia surinkti 10 tūkst. dolerių, kurie bus skirti jo mamos teisiniams mokesčiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

manau, tiksliai pastebejo ,tai jau taip --Pedofilai

ir teiseju mafija , tau to neatleis...neisejo prigyrdyt kaip broly , pasodint y kalejima ... tai pasistengs nuzudyt.

oi

vel ta le----rrr---va atsibudo ...tai gi gryzus vel i seima ketino raut ,bet mate kad nieko neisdegs tai isvaziavo ....per tiek metu nenuzude tai ir nenuzudys :DDD

Ji igriso

savo tauskalais iki gyvo kaulo, tegu sedi namie,jei ko bino,ar policijai pasako
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS