N. Venckienė priversta kreiptis į JAV: Lietuva nesilaiko ekstradicijos sutarties | Diena.lt

N. VENCKIENĖ PRIVERSTA KREIPTIS Į JAV: LIETUVA NESILAIKO EKSTRADICIJOS SUTARTIES

  • 81

Praėjusį antradienį Panevėžio apygardos teisme buvo pradėta nagrinėti Neringos Venckienės baudžiamoji byla, kurioje jai pareikšti keturi kaltinimai. Tačiau antrojo teismo posėdžio laukianti buvusi teisėja ir parlamentarė pranešė, jog jos bylos kaltinamajame akte yra įrašytas dar vienas papildomas kaltinimas. Apie tokį prokuratūros veiksmą N. Venckienė informavo Panevėžio apygardos teismą ir Jungtines Amerikos Valstijas.

„Į teismą perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinamajame akte nurodytas penktas nusikaltimas, kad aš piktnaudžiavau globėjos teisėmis, nors JAV mane teisti pagal šį straipsnį sutikimo nedavė. Taip elgdamiesi Lietuvos prokurorai nebesilaiko Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Jungtinių Amerikos Valstijų Vyriausybės ekstradicijos sutarties bei JAV Valstybės Departamento bei teismų spendimų“, – išplatintame pranešime spaudai rašė buvusi teisėja ir parlamentarė.

Pastarąjį niuansą apie penktojo kaltinimo atsiradimą kaltinamajame akte N. Venckienė pirmadienį pasidalijo ir asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Kaip teigia ji, praėjusių metų lapkričio 6 dienos nutarimu, prokuroras Darius Jakutis nutraukė baudžiamosios bylos dalį dėl kaltinimo piktnaudžiavimu globėjo teisėmis ir pareigomis, tačiau į kaltinamąjį aktą esą įrašė, kad N. Venckienė piktnaudžiavo globėjos teisėmis.

Moteris pridūrė, dėl padidintų kaltinimų skaičiaus pranešusi Panevėžio apygardos teismui ir JAV.

Teismas, priimdamas sprendimą, turi teisę koreguoti kaltinimo tekstą.

Dėl minėto penktojo nusikaltimo, įrašyto N. Venckienės kaltinamajame akte portalo kauno.diena.lt žurnalistai teiravosi Kauno prokuratūros atstovės Izabelės Bočkienės.

Pasak jos, straipsnis dėl piktnaudžiavimo globėjos teisėmis buvo išimtas, o gramatinė formuluotė palikta kaip nusikalstamos veikos padarymo būdo požymis.

„Į teismą prokuroras yra perdavęs bylą, kurioje Neringa Venckienė yra kaltinama pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius, kurie ne kartą buvo įvardyti viešai. Epizodas dėl piktnaudžiavimo globėjos teisėmis yra paminėtas kaltinamajame akte kaip kitos nusikalstamos veikos padarymo požymis. Tai nėra kaltinimas ir baudžiamoji atsakomybė už tai negresia“, – tvirtino pašnekovė.

I. Bočkienė pabrėžė, kad aprašant veiką, prokuroras esą turi teisę išdėstyti tokias aplinkybes, kurios, jo nuomone, turi reikšmės sprendžiant bylą.

„Teismas, priimdamas sprendimą, turi teisę koreguoti kaltinimo tekstą“, – teigė Kauno prokuratūros atstovė.

Primename, kad į Lietuvą lapkričio 6 dieną pargabentą N. Venckienę JAV sutiko išduoti dėl keturių nusikaltimų: teismo sprendimo nevykdymo, trukdymo antstolio veiklai, sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei  bei pasipriešinimo policijos pareigūnui.

Rašyti komentarą
Komentarai (81)

Taip.mieli ponai

Peržiurekite visuas irašus ir isitikinsite, kad žmones gynè mergaitę kad Neringa žinojo už ka kovojo... Pedofilú klanas padaré savo ..o Lietuvos teisejai yra papirkti, pakutiniai bailiai.. Niekšai.

Zeta

Akivaizdu, kad valstybiniu lygiu ginama tik viena pusė.... Pasvarstykime... Kodėl???

Manau

Kad teisingai daro Neringa ir kreipėsi į JAV,nes čia tie pedofilijos saugotojai tiek prikurkė apie ją nesą monių,kad vis vien trokšta ją apjuodinti.Laikykis Neringa nes tiems pedofilams Lietuvoje ne vieta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS