Nakties gaisras daugiabutyje: nelaimę prišaukė perkrautas ilginamasis laidas | Diena.lt

NAKTIES GAISRAS DAUGIABUTYJE: NELAIMĘ PRIŠAUKĖ PERKRAUTAS ILGINAMASIS LAIDAS

  • 1

Naktį į trečiadienį gausios Kauno ugniagesių gelbėtojų pajėgos skubėjo į vieną Taikos prospekto penkiaaukštį. Jų pagalbos šaukėsi garbingo amžiaus senolis, netyčia sukėlęs gaisrą bandydamas sušilti po dušo, bei šio kaimynai. Bendrasis pagalbos centras pasiuntė į įvykio vietą ir greitosios medikus bei policiją.

Apie tai, kad dega vienas Taikos prospekto 33-ąjį numerį turinčio namo pirmo aukšto butas, buvo pranešta kelios minutės po vidurnakčio.

Skambinusi moteris informavo ir, kad buto šeimininkas –garbingo amžiaus senolis spėjo sėkmingai palikti gaisravietę. Tačiau, kadangi situacijos įkaitais galėjo tapti jo laiptinės kaimynai, į įvykio vietą buvo pasiųstos net trijų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų pajėgos – penkios autocisternos, keltuvas bei Pajėgų valdymo skyriaus automobilis.

Arčiausiai – Mituvos gatvėje įsikūrusios komandos autocisterna buvo įvykio vietoje jau po šešių minučių. Netrukus atskubėjo ir Elektrėnų gatvėje įsikūrusios komandos turimas 42 metrų aukščio keltuvas, kuriuo esant palankioms oro sąlygoms galima pasiekti ir šešioliktą aukštą. 

Anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, panaudojus prie kiekvieno iš trijų miesto ugniagesių gelbėtojų turimų keltuvų esantį dūmų šalinimo siurblį ir skubiai išvėdinus stipriai uždūmintą laiptinę, iš jos į saugią aplinką palydėta apie 20 nelaimėlio kaimynų.

Pirminiais duomenimis, nė vienam iš jų medikų pagalbos neprireikė. Apžiūrėjo jie ir buto, kuriame kilo gaisras, 90-metį savininką. Nors pastarojo plaukai buvo apdegę, nuspręsta į gydymo įstaigą nevežti ir jo. 

Senolio bute pradėjusi šeimininkauti ugnis – atskubėjus ugniagesiams, degė du foteliai, dvi sofos ir spinta, lokalizuota per dešimt minučių. O apie 0.40 val. buvo ir galutinai likviduota.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti kai kurie šio penkiaaukščio gyventojai iš kitų laiptinių prisipažino net nieko negirdėję apie tai, kokiuose spąstuose buvo atsidūrę jų kaimynai.

Po senolio apklausos konstatuota, kad gaisras kilo dėl per didelio elektros apkrovimo elektros ilginamajame laide. Į jį buto šeimininkas buvo įjungęs ne pirmos jaunystės elektrinį šildytuvą, o išėjęs iš vonios - dar ir plaukų džiovintuvą, kuriuo naudojosi žiūrėdamas televizorių. Tačiau netrukus pajutęs dūmų kvapą ir ,atsisukęs į ilginamąjį laidą, pamatė, kad šis dega. 

Ištiktas šoko, jis dar bandė gesinti beįsiplieskiantį gaisrą pats. Tačiau, supratęs, kad tai - ne jo jėgoms, išbėgo į laiptinę ir pranešė kaimynams apie nelaimę. Viena iš jų ir paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą.

Nors ugniagesiai atvyko labai greitai ir sutramdė kambario, kuriame buvo gaisro židinys, baldais akimirksniu nuvilnijusią ugnį, nuo šios karščio spėjo nukristi ir lubų tinkas, ir sutrūkinėti langų stiklo paketai, ir aprūkti dar du šio buto kambariai. 

Garbaus amžiaus nelaimėlis gyvena vienas. Visi jo artimieji išvažiavę į užsienį.   

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaimynė

Išbėgo į laiptinę ir pranešė kaimynams... tegul nebejuokina. Arčiausiems kaimynams pasibaladojo, o visi kiti nuo dūmų kvapo pajutome gaistrą. To amžiaus žmogus neturėtu gyventi vienas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS