Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti | Diena.lt

NAUJAS SKANDALINGOJO ANŪKO AKIBROKŠTAS: APŠAUDĖ, GRASINO NUSUKTI GALVAS IR ŽADA NESUSTOTI

Paaiškėjo, kad prieš šokiruojančius šūvius į ugniagesius gelbėtojus skandalingasis poetės Salomėjos Nėries ir skulptoriaus Bernardo Bučo anūkas Bernardo Bučas iš laidynės tame pačiame kieme dar sužalojo ir boilerinės savininką. O šiandien teisme jis pareiškė, kad jeigu jam ir toliau bus trukdoma vykdyti socialinius projektus, tai imsis atitinkamų priemonių.

Nevyniojo žodžių į vatą

Remiantis 41-erių B.Bučo atžvilgiu pradėtu dar vienu ikiteisminiu tyrimu, minėtą laidynę jis išsitraukė liepos 26-osios popietę.

Skandalingas išsišokėlis tada įtariamas apšaudęs jam į tėvus tinkantį minėtą boilerinės savininką bei šio sutuoktinę laidyne. O šis išpuolis buvo surengtas iš jo buto Pietų gatvės daugiaaukštyje balkono, per kurio langus vėliau buvo paleisti šūviai ir į ugniagesius.

Be to, B.Bučas sutuoktiniams grasino nusukti galvas ir išvežti juos į koncentracijos stovyklą.

Bernardas Bučas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Po šio išpuolio teismo medicinos ekspertai konstatavo boilerinės savininkui nežymų sveikatos sutrikdymą. Taip įvertintos kraujosrūvos, likusios po B.Bučo apšaudymo laidyne, šio 59-erių metų nukentėjusiojo kojoje bei pilve. Į jo sutuoktinę B.Bučas, laimė, nepataikė.

Stopkadras

Dėl šio įvykio jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ne tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, bet ir dėl grasinimo nužudyti arba žmogaus terorizavimo, kuris prijungtas prie bylos dėl jo surengto išpuolio prieš ugniagesius gelbėtojus.

O šiandien kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl B.Bučo suėmimo, kuris baigėsi iš karto po Žolinių, pratęsimo dar vienam mėnesiui.

Beje, šiandien šis skandalistas, esantis Kauno teisėsaugininkų galvos skausmu jau ne vienerius metus, buvo atvežtas į teismą be savo šokiruojančios šukuosenos. Panašu, kad Tardymo izoliatoriuje, kuriame jis šiuo metu laikomas, jam neleidžiama turėti sprogstamosioms medžiagoms priskiriamo plaukų lako.

Neeilinis „performansas“

Kaip jau rašyta, po minėto išpuolio prieš ugniagesius gelbėtojus B.Bučas buvo suimtas penkiolikai parų. Tada jam taip pat buvo pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei dėl neteisėto disponavimo ginklais ir šaudmenimis. Taip tada baigėsi įvykiai minėto Pietų gatvės daugiabučio kieme, į kuriuos kviesta net Antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

LNK stopkadras

Tądien buvo gauti du vietinių gyventojų pranešimai apie jiems po langais kūrenamus laužus, kas Kaune kategoriškai draudžiama. Tačiau juos užkūręs B.Bučas, anot kaimynų, jau išvakarėse pradėjęs rengti jų kvartale kažką panašaus į performansą, suprantamą tik jam vienam, ugniagesiams antrą kartą sutrukdžius jo planams, ėmė elgtis dar neadekvačiau.

Bernardas Bučas atvestas į teismą

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kaip teigiama Policijos departamento suvestinėse apie išskirtiniausius rugpjūčio 2-osios įvykius šalyje, kurie ir pradedami pranešimu apie tai, kas tądien vyko minėtame Kauno Gričiupio seniūnijos kieme, įvykus konfliktui su ugniagesiais gelbėtojais, B.Bučas nuėjo į vieną greta esančio penkiaaukščio butą, iš kurio netrukus pasipylė šūviai. Pirminiais duomenimis, ugniagesiai apšaudyti šratiniais rutuliukais. Tačiau tai paaiškėjo tik po to. Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems teisėsaugininkams B.Bučo apšaudyti ugniagesiai teigė, kad jaučiasi nukentėję, nes, pasigirdus šūviams, po kojomis į žolę pradėjo kažkas kristi, dėl ko jie ir puolė strimgalviais iš įvykio vietos.

Šokiruojantis pasiteisinimas

Ugniagesius apšaudžiusį B.Bučą pavyko sulaikyti tik už pustrečios valandos po gauto pranešimo apie jo pakartotinai užkurtą laužą. Kadangi jis Kauno policijos į savo butą, per kurio langus surengė šią šokiruojančią kontrataką, neįsileido, teko kviesti pagalbon „Aro“ pareigūnus. Tačiau šie, anot Kauno policijos atstovės, į šaulio slėptuvę pateko tik po to, kai pavyko rasti jo artimuosius, kurie atvežė šio buto durų raktus. Patekus jo vidun, buvo atlikta ir krata, per kurią rasti du galimai savadarbiai ginklai bei septyni šaudmenys.

Po sulaikymo B.Bučui nustatytas 0,94 prom. girtumas. Išsiblaivęs Kauno policijos areštinėje, jis atsisakė ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams, ką nors paaiškinti. Esą neturi dėl ko aušinti burnos.

Tačiau atvežtas tada į teismą, prašant jį suimti dviem mėnesiams, B.Bučas kaltino ugniagesius sužlugdžius jo socialinį projektą. Esą tądien jis kieme

įrenginėjo vietą, skirtą kaimynų susipažinimui ir tolesniam bendravimui. Be to, atvykę ugniagesiai savo uniformomis jam nebuvo panašūs į ugniagesius, o labiau priminė chuliganus. Dėl to jis savo veiksmais ir siekė apginti kiemą nuo chuliganų.

Pateikęs tokią įvykio versiją, B.Bučas teismui teigė, kad jam užtektų ir namų arešto.

Temidė grasinimus išgirdo

Teisėja Vaiva Nevardauskienė tada tenkino prokurorės Renatos Oželienės prašymą tik iš dalies ir skyrė B.Bučui tik penkiolikos parų suėmimą.

Pagrindiniu teisėjos argumentu buvo tai, kad tik ekspertams įvertinus, kokie ginklai rasti per kratą B.Bučo namuose, bus galima vertinti jo veiksmų pavojingumą ir, ar reikalingas tolesnis griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo jam pratęsimas.

Šiandien prašydama pratęsti B.Bučo suėmimą dar mėnesiui, prokurorė dar negalėjo pateikti ekspertų išvadų dėl minėtų ginklų. Tačiau ji pateikė teismui naują įtarimą B.Bučui – dėl jau dviejų ginkluotų išpuolių.

Pats įtariamasis ir toliau laikėsi savo – kad užtektų ir namų arešto. Esą jo suėmimo pratęsimas sutrukdys jam vykdyti suplanuotus socialinius projektus. Be to, jis jau teigė panaudojęs prieš ugniagesius tik pirotechninę priemonę, kurią gali pasigaminti kiekvienas. Ir ėmė vardyti, iš ko.

Galiausiai B.Bučas pareiškė, kad ir toliau ketina vykdyti savo socialinius projektus. Ir ne tik Kaune. Ir jeigu jam bus trukdoma tai daryti, jis gali imtis atitinkamų priemonių.

Bernardas Bučas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiandieninį prokurorės prašymą nagrinėjusi teisėja Vilma Tamošaitienė jau jį tenkino pilnai – B.Bučo suėmimas pratęstas dar mėnesiui, konstatuojant, kad paskiriant jam švelnesnę kardomąją priemonę, nebūtų galima užtikrinti, jog jis nepadarytų nusikaltimų, kuriuos grasina padaryti.

Kaip jau rašyta, anksčiau B.Bučo taikiniais yra buvę muziejininkai, antstoliai bei policija. Pirmieji įrašai kriminalinėje jo biografijoje, kuri prasidėjo nuo ikiteisminių tyrimų dėl sukčiavimo ir vagysčių, atsirado dar 2008-aisiais.

GALERIJA

  • Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti
  • Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti
  • Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti
  • Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti
  • Naujas skandalingojo anūko akibrokštas: apšaudė, grasino nusukti galvas ir žada nesustoti
Justinos Lasauskaitės nuotr., stopkadras
Rašyti komentarą
Komentarai (44)

na.maniau ,kad ant Lietuvos

yra tik vienas skandalingas zemakelnis brojlerinis anukas

tadas zurnalistui

siap tai lietuva turi tik viena skandalinga anuka!

to Vilius

Žmogeli, tu nelaimingas. Salomeja Nėris - pati talentingiausia Lietuvos poetė-moteris. Tokių gimsta kartą per penkis šimtus metų. Turbūt, užangažuotas tu žmogau, neskaitei nei vieno joseilėraščio. Noriu tau priminti, kad mūsų senelis Lanzbergis parašė (kiti sako nuplagijavo) knygą apie kitą mūsų genijų M.K.Čiurlionį. Va Čiurlionis tai sirgo liga. Bet anaiptol to , mes didžiuojames Čiurlionio genijum ir talentu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS