Neblaivaus plaukiko gaudynės Nemune: jį vaikėsi dvi ugniagesių autocisternos, bet nutvėrė policija | Diena.lt

NEBLAIVAUS PLAUKIKO GAUDYNĖS NEMUNE: JĮ VAIKĖSI DVI UGNIAGESIŲ AUTOCISTERNOS, BET NUTVĖRĖ POLICIJA

  • 22

Pirmadienį, apie 14 val., Bendrasis pagalbos centras sulaukė moters, kuri iš susijaudinimo sunkiai sugebėjo nurodyti įvykio vietą, pranešimo, kad Nemune, netoli Aleksoto tilto, prie amfiteatro, šalia Santakos parko, prieš srovę, kurį ji neša, plaukia neblaivus vyras ir galimai skęsta.

Anot Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, į įvykio vietą išsiųstos net dvi jų autocisternos su ugniagesiais gelbėtojais, bandžiusiais ieškoti šio asmens abiejuose Nemuno krantuose. Tačiau pirmi Vytauto Didžiojo bažnyčios prieigose, kur plaukikas jau buvo išlipęs į krantą, už trylikos minučių po minėto pranešimo jį pastebėjo ir sulaikė policijos pareigūnai.

Pasak Kauno policijos atstovės, minėtas neblaivus asmuo, rastas jau išlipęs iš vandens, ant lieptelio,  pamatęs uniformuotus pareigūnus, pagrasino, kad vėl šoks į vandenį. Grasinimą lydėjo necenzūriniai keiksmažodžiai.

Policija įvykdyti savo grasinimo jam neleido. Sulaikius 34-erių metų keikūną, jam nustatytas vidutinis (2,34 prom.) girtumas.  Jis pristatytas į policiją, kuri ketina pradėti administracinę teiseną dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

Administracinių nusižengimų kodeksas skelbia, kad už necenzūrinius žodžius bei gestus viešose vietose ar kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, gresia bauda nuo 140 iki 240 eurų. O už pakartotinį tokį elgesį – jau bauda nuo 140 iki 240 eurų bei įpareigojimas dalyvauti alkoholio prevencijos ar kitose programose.

Panašu, kad, kodėl šis kaunietis taip nevertino savo gyvybės, žino tik jo išgerto alkoholio kiekis, dėl kurio su juo susikalbėti po sulaikymo buvo sudėtinga. Dėl tos pačios priežasties jis galėjo ir tokiu savotišku būdu trumpinti kelią į namus, tačiau vos nesutrumpino savo gyvenimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

ALGIRDAS.

PIŪRĖKIT , jeigu prie vejos nėra draudimo ženklo vedžioti šunį , TAI GALIMA VEDŽIOTU , logiška , jeigu NEMUNO PAKRANTĖJE NĖRA DRAUDŽIAMO ŽENKLO MAUDYTIS , TAI GALIMA MAUDYTIS NUOGAM AR SU DRABUŽIAIS , GAL MAN TIKĖJIMAS NELEIDŽIA NUOGAM MAUDYTIS , TAIP , KAD ČIA KELIAMAS TRIUKŠMAS --TAI PIRSTELĖJIMAS VANDENY .

tam-,,,taip tai taip ,ale,,,,,--o tau by....y su

kiausiais prisukt prie kaktos trims menesiams ,kad su jais vaiksciotum po parduotuves ir y darba...uz debilisku komentaru rasinejimus...

taip tai taip ,ale....

manau,kad būtina atnaujinti viešą nuplakimą,o ne piniginėmis baudomis bausti visą niekuo dėtą tokio veikėjo šeimą. Plius ant tokio veikėjo auto bent trims mėnesiams priverstinai pakabint numerius su girtuoklį identifikuojančiais ženklais - turėjom kažkada su rusiška raide P (pjanica) - viešumas juk taip pat gerai pasitarnautų geram tikslui . Ypač tai tiktų girtiems didžiulių , aplinką teršiančių (kuo sunkesnis auto ,tuo daugiau kuro ,tuo didesnė tarša nepaisant visų tech naujovių) vos ne fūros matmenų džipų stipriai išgėrusiems vairuotojams /vairuotojoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS