Neeilinis akibrokštas: pavogtos Istorinėje Prezidentūroje rinktos aukos Ukrainai | Diena.lt

NEEILINIS AKIBROKŠTAS: PAVOGTOS ISTORINĖJE PREZIDENTŪROJE RINKTOS AUKOS UKRAINAI

  • 20

Penktadienio naktį suveikus signalizacijai, konstatuota, kad įsibrauta į Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros pastatą Kaune, Vilniaus gatvėje, ir iš aukų dėžutės pagrobti pinigai. Anot muziejaus darbuotojų, vagies grobis galėjo siekti porą šimtų eurų.

Kaip pranešama Kauno policijos suvestinėje apie įvykius užregistruotus praėjusią parą, šio muziejaus signalizacija suveikė ketvirtadienį, 23.10 val.

Policijos pareigūnams atvykus į įvykio vietą, konstatuota, kad išdaužtas vienas pastato langas, per kurį įsibrauta vidun ir pagrobti pinigai iš ten buvusios aukų dėžutės.

Pranešama, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, įsibrovus į patalpą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas arba jos atėmimas iki šešerių metų.

Istorinės Prezidentūros darbuotojai portalui kauno.diena.lt patikslino, kad buvo įsibrauta per langą, esantį netoli kasos – iš Šv.Gertrūdos gatvės pusės. O minėta aukų dėžutė, buvusi kasos ir rūbinės patalpoje, rasta sudaužyta.

Pastaruoju metu muziejaus lankytojų tokiu būdu suaukotos lėšos buvo perduodamos organizacijai „Blue/Yelow“, renkančiai paramą Ukrainai. Pagal ankstesnius kartus, kuomet ši dėžutė būdavo ištuštinama, įtariama, kad joje galėjo būti ne daugiau kaip 200 eurų.

Muziejaus darbuotojai teigė nieko dėl šio akibrokšto neįtariantys. Ir daugiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, komentuoti nenorėjo. Tačiau patikino, kad daugiau nieko nepasigesta.

„Nieko labai baisaus, bet nemalonu“, – reziumavo pašnekovai.

Policija jau paėmė muziejaus vaizdo kamerų įrašus.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nusikaltėlis Istorinės Prezidentūros lango daužymui panaudojo kelis akmenis. Panašu, kad jam tai ne iš karto pavyko. 

Nusikaltimo vietą jis turėjo palikti, išlįsdamas atgal per tą patį langą.

Istorinę Prezidentūrą saugo UAB "Eurocash1".

GALERIJA

  • Asociatyvi nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

ww

policija issimiegojo ir atvyko?

Albonis

Ir Lietuvoje skursta kas trečias, todėl nebūtina viską skirti tik Ukrainai

Tiesiog...

jie atėjo ir pasiėmė - juk tai jiems....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS