Nelaimė pakaunėje: mažametis – reanimacijoje, tėvai – šoke | Diena.lt

NELAIMĖ PAKAUNĖJE: MAŽAMETIS – REANIMACIJOJE, TĖVAI – ŠOKE

  • 4

Iš palėpės į pirmąjį aukštą, lūžus gipso kartono plokštei, ant kurios užšoko, nukritęs šešiametis gydomas Kauno klinikų vaikų reanimacijoje. Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti daugiau šios nelaimės, nutikusios prieš kelias dienas pakaunėje, aplinkybių.

Kaip jau rašyta, Kauno teisėsaugininkai dėl šio įvykio, nutikusio penktadienio vakare, pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam pritaikė Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo. Už tai numatyta arešto bausmė arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad visa tai įvyko viename dar nebaigtame įrengti Užliedžių seniūnijos Vijūkų kaimo name. Ir tuo metu jame buvo abu sunkiai susižalojusio mažamečio tėvai. Tačiau mama įvykio nematė. Tik išgirdo riksmą ir atbėgusi rado susižalojusį sūnų bei išsigandusį šio tėvą.

Ar visa tai įvyko berniuko tėvo akyse, ar jis tik buvo kažkur netoliese ir taip pat atbėgo į nelaimės vietą, išgirdęs vaiko riksmą, dar tikslinama. Iki pirmadienio ryto šešiamečio tėvas dar nebuvo apklaustas. Viena iš galimų priežasčių – dėl patirto streso.

Nelaimė įvyko negyvenamose namo patalpose. Pirminiais duomenimis, – patalpoje virš garažo, į kurį mažametis nukrito. Pagal sužalojimus – veidu žemyn. Būtent šis bei galva sužaloti labiausiai.

Į nelaimės vietą iškviesti greitosios medikai rado berniuką jau nupraustą, perrengtą ir paguldytą į lovą. Į Kauno klinikas jis išvežtas sąmoningas, tačiau imobilizuotas ant specialios lentos.

Tą vakarą budėjęs Kauno klinikų Vaikų priėmimo skyriaus atstovas apibūdino teisėsaugininkams šešiamečio būklę kaip sunkią, bet stabilią. Labiausiai sužaloti veido kaulai.

Pirmadienio ryte šešiametis tebebuvo reanimacijos skyriuje, kuriame atsidūrė iš karto po apžiūros.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Kurią kryptimi bus vykdomas tyrimas dėl nelaimės aplinkybių, paaiškės po tėvo apklausos. Neatmetama, kad vėliau gali būti apklausti ir namo užbaigimo darbuose jam talkinantys asmenys, jeigu tokių yra.

Gana svarbus ir klausimas, kaip mažametis atsidūrė nelaimės vietoje. Kol kas turima pirminė informacija, kad jis ten kažkaip sugebėjo prasmukti nepastebėtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nu nieko sau

nutiko nelaime tai nutiko, bet gerai issikaitykit i tevu veiksmus: medikai vaika rado jau nuprausta ir perrengta. Vaiko net nebuvo galima judinti, o jie ji dar nuprause ir perrenge!!! jei butu stuburo pazeidimas, tokie weiksmai galejo wisam gyvenimui vaika palikti neigaliu. vaiko judinimas, prausimas, galejo padaryti negryztamu pazeidimu, bet super mamytei svarbiau kad waikas graziai atrodytu pries medikus.

Lina

Skaudi nelaimė.,,Nepridabosi" namuose vieno šešiamečio.Bet jei kas nutinka darželyje...Kalat prie kryžiaus auklėtojas- neužtikrino saugumo 21 ugdytiniui! Lauk nuo mūsų vaikų ir pan.O juk ne zombiai dirba ir vaikai(ypač šešiamečiai) ne robotai.

laikas

nieko nepadarysi kai siuolaikinuose namuose svarbiau A++, o kad per lubas tik is gipso gali iluzt tai niekam nerupi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS