Nemunas atidavė prieš kelis mėnesius dingusio kauniečio kūną: sūnų rado pati jo ieškojusi mama | Diena.lt

NEMUNAS ATIDAVĖ PRIEŠ KELIS MĖNESIUS DINGUSIO KAUNIEČIO KŪNĄ: SŪNŲ RADO PATI JO IEŠKOJUSI MAMA

  • 15

Pasitvirtino ne vienerių metų įdirbiu paremtos profesionalų pranašystės, kad, atšilus orams, vandens telkiniai patys ims atiduoti juose slepiamus dingusių žmonių palaikus. Velykų išvakarėse pakaunėje pastebėtas 1994 m. gimusio Rokų gyventojo, bergždžiai ugniagesių gelbėtojų narų ieškoto beveik tris mėnesius po Lampėdžių arba Česlovo Radzinausko tiltu bei Nemune, kūnas.

Kaip jau rašyta, šiųmetės sausio 4-osios vakarą – 18.47 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino pilietiškas asmuo, kuris, važiuodamas nuo Ringaudų link „Megos“, matė, kaip nuo minėto tilto į Nemuną nukrito žmogus.

Įvykio liudytojas ne tik apie tai pranešė, bet ir sustojęs laukė, kol atvyks ugniagesių gelbėtojų narai bei policija, juos pasitiko ir nurodė, kur viskas įvyko.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, jos kolegos iš Šilainių komandos ieškojo tada į Nemuną nukritusio vyro, nepaisant sudėtingų oro sąlygų bei tamsos, iki 20.48 val. Su valtimi bei naro kostiumu ir naudodami termovizorių. Paieškos vykdytos ne tik po tiltu, bet ir Nemuno pakrantėse iki Kačerginės.

Asociatyvi L. Balandžio/BNS nuotr.

Anot Kauno policijos atstovės, tą patį ketvirtadienį ir beveik tuo pačiu metu – apie 18.50 val. jos kolegos sulaukė pranešimo ir iš 29-erių metų Rokų gyventojo D. K. artimųjų, kurie teigė ką tik gavę iš jo SMS apie tai, ką jis ketina daryti ir, kur šiuo metu yra. D. K. Buvo išėjęs tądien iš namų apie 16.30 val. Be to, jo nurodyto įvykio vieta sutapo su prieš tai Bendrąjį pagalbos centrą pasiekusia informacija.

Policija, tradiciškai tokiais atvejais, pradėjo ikiteisminį tyrimas dėl asmens paieškos. Ir, remiantis Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėmis, nuolat jų prašė tęsti Nemune D. K. paieškas.

Apie šio jauno vyro paieškas Nemune Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėse buvo pranešama nuolat. Nepaisant ir toliau buvusių nepalankių šiems darbams oro sąlygų – didelio susikaupusio ledų kiekio, vėliau prasidėjusio ledonešio, galiausiai – patvinus Nemunui.

Anot Kauno policijos atstovės, jos kolegos ir patys ieškojo dingusiojo, pakėlę droną bei vaikščiodami Nemuno pakrantėmis pėsčiomis.

Tačiau D. K. palaikus praėjusį šeštadienį – kovo 30-ąją aptiko jo mama, kurią širdis tą rytą atvedė į Raudondvario seniūnijoje esantį Karnavės kaimą. 11.18 val. ji Bendrajam pagalbos centrui pranešė, kad, eidama nuo minėtoje seniūnijoje esančio Šilelio kaimo link Vilkijos, apie 20 metrų nuo kranto, pusiau po vandeniu, pastebėjo skenduolį.

Tiesa, tikslesnės įvykio vietos D.K. mama negalėjo nurodyti. Ji tegalėjo pasakyti jau minėtą savo maršrutą ir, kad kitoje Nemuno pakrantėje mato nuosavus namus.

Tai, kad D.K. palaikai pastebėti ties jau minėtu Raudondvario seniūnijos kaimu, konstatavo jau į į įvykio atvykę ugniagesiai gelbėtojai. Nubridę apie 30 metrų nuo kranto į Nemuną, jie ištraukė iš ten jauno vyro kūną.

Policijos pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl asmens paieškos perkvalifikuotas į mirties priežasties nustatymą.

Gairės: dingęs be žinios, rastas skenduolis, kaunietis, ieškomas kaunietis, nemunas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Mamai

Stiprybes reike tiek laiko plystancia sirdim ieskoti ir rasti... Ramybes Jum.

Delfi apklausu ekspertai

nuolat informuoja,kad Lietuvoje žmonės labai laimingi,laimės pasekmės matosi.

Nuomone

Laimingiausi ES lietuviai renkasi iš laimės tiltą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS