Nepilnamečio sužalojimas peiliu buvo gynyba ar šia versija ginamasi nuo atsakomybės? | Diena.lt

NEPILNAMEČIO SUŽALOJIMAS PEILIU BUVO GYNYBA AR ŠIA VERSIJA GINAMASI NUO ATSAKOMYBĖS?

  • 5

Apklaustas vienas iš neeilinės dvikovos, įvykusios vėlų pirmadienio vakarą V. Krėvės prospekto daugiabutyje, dalyvis. Įtariamasis sunkiu septyniolikmečio sveikatos sutrikdymu, perdūrus peiliu plautį, išsiblaivęs policijos areštinėje pareiškė, kad turėjo gintis.

Du kartus už plėšimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą Lietuvoje bei kartą Anglijoje teistas 34-erių Darius K., pradėjęs minti teismų slenksčius nuo septyniolikos, teigė, kad tą vakarą, begirtaujant su draugais, suskambo durų skambutis. Jas atidarius, už šių stovėjo septyniolikmetis kaimynas su draugais, atėjęs aiškintis dėl to, kad jis esą nuskriaudė jo draugę – patampė ją už plaukų.

Svečiui puolus jį mušti, buto šeimininkas teigė buvęs priverstas griebtis peilio.

Kaip jau rašyta, Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius pirmadienio įvykius šalyje pradedamos pranešimu apie šią neeilinę dvikovą, įvykusią apie 23.40 val. minėto bendrabučio tipo daugiabučio koridoriuje. Po jos į ligoninę skubiai išvežtas sunkius sužalojimus patyręs septyniolikmetis, kuriam iki pilnametystės – dar keli mėnesiai. Ir sulaikytas minėtas įtariamasis, kuriam nustatytas vidutinis (1,79 prom.) girtumas.

Iš pradžių dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą. Tačiau vakar priešpiet – pabendravus su septyniolikmetį operavusiais ir reanimacijoje jam pagalbą teikiančiais medikais, šis tyrimas perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Patikslintais duomenimis, buvo daugiau negu du dūriai peiliu. Ir ne tik į nugarą. Vienu iš jų perdurtas plautis.

Galimybės apklausti patį nukentėjusįjį teisėsaugininkai kol kas neturėjo. Tačiau už jį viešojoje erdvėje kalba draugai, kurie linkę paneigti spėliones, ar nebuvo tą vakarą neblaivus ir septyniolikmetis. Šio draugai tikina, kad ne. Ir teigia, kad jis ėjo aiškintis dėl išvakarėse viešojo transporto stotelėje įvykusio incidento, per kurį nuo minėto jo kaimyno recidyvisto nukentėjo ne tik jo draugė, bet ir daugiau jaunuolių. Tačiau kreipųsis dėl to į policiją, iš šios efektyvios pagalbos nesulaukta – septyniolikmetis nustatė įtariamąjį anksčiau už pareigūnus.

Šiandien ikiteisminiam tyrimui dėl sunkaus septyniolikmečio sveikatos sutrikdymo vadovaujantis prokuroras kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl Dariaus K. suėmimo maksimaliam pirminiam terminui – trims mėnesiams.

Šiame teismo posėdyje, numatytame iš karto po pietų, įtariamasis dalyvaus nuotoliniu būdu – iš Kauno policijos areštinės.

Teismo sprendimas turi būti dar šiandien, nes eina į pabaigą įstatymų leidžiamos 48 Dariaus K. sulaikymo valandos be teismo leidimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rence

Gal zurnalistams butu ydomu pamatyt video kur lomais duris plesia nu ir normaliai ten padauzo viska ? Nuomone kita susidarytumet apie recidivistus.

nepilnametis

cia kaip tas is jurbarko?

teisingai padare ,kad ta pacuka pripjove

, antra vertus tai kazkoks aborto auka ysibrauna y svetima buta su gauja ir pradeda santykius aiskintis kuloku pagelba --kas belieka daryt uzpultajam ???? gintis nuo uzpuoliku su tuo kas papuole po ranka [ siuo atveju peilis] -saunulis manau reikejo ir kitus to pacuko nepilnamecio sebrus pripjaut ......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS