Nepilnamečių tvirkintojas R. Jakštys organizuoja vaikams keliones? | Diena.lt

NEPILNAMEČIŲ TVIRKINTOJAS R. JAKŠTYS ORGANIZUOJA VAIKAMS KELIONES?

  • 25

Dėl nepilnamečių seksualinio išnaudojimo teistas ir dabar vėl teisiamas jaunimo mentoriumi prisistatantis Remigijus Jakštys. Mat jis sukėlė įtarimų, kad net vykstant teismui organizuoja vaikų keliones, praneša LNK.

Kaunietis R. Jakštys pernai nuteistas dėl keturių nepilnamečių tvirkinimo dabar teisiamas dėl dar trijų nepilnamečių tvirkinimo.

„Dėl jaunesnio nei 16 m. asmens tvirkinimo pagal Baudžiamojo kodekso 153 straipsnio pirmą dalį, taip pat dėl aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens interesus“, – sakė prokuroras.

R. Jakščiui teismas skyrė trejus metus kalėjimo, bet nuosprendis dar neįsiteisėjo – mat R. Jakštys apskundė. Nors kaltę pripažino, bausmė siūlyta sugriežtinta. Prokurorai motyvavo tuo, kad R. Jakštys ne kartą pažeidė teismo nuosprendį nesiartinti prie vaikų ir neieškoti kontaktų su jais. Skirtą įkalinimo bausmę apskundęs R. Jakštys dabar laisvėje, jam uždėta elektroninė apykojė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pas mane yra kardomoji priemonė“, – teigė R. Jakštys.

Nors vaikinui ir dabar uždrausta ieškoti ryšių su nepilnamečiais, viena kelionių agentūra sako šią savaitę sulaukusi R. Jakščio siūlymo bendradarbiauti organizuojant grupines vaikų keliones. Panašiose kelionėse nepilnamečiai ir buvo tvirkinami.

„Vyriškis domisi ir ieško partnerių kelionėms su vaikais“, – sakė grupinių kelionių vadovė Giedrė Kunigonė.

Anot kelionių agentūros, dabar domėtasi kelionėmis vaikams iš užsienio mokyklų. Nurodyta, kad užklausos siųstoms ir mokykloms Lietuvoje, bet Lietuvoje esą būtų per mažos į užsienį keliaujančių vaikų grupės. Pabrėžta, kad domina tik vaikai.

„Paklausiau, kokio amžiaus vaikai, tai buvo įvardinta, kad tiek pradinių klasių mokiniai, tiek vyresni“, – teigė G. Kunigonė.

Anot kelionių agentūros, R. Jakštys prisistatė kaip Jungtinės Karalystės kelionių agentūros partneris. Sakė, kad ekskursijos būtų nuolatinės ir jų būtų daug. Po pokalbio agentūros darbuotojai nusprendė patikrinti, su kuo kalbėjo. Tada ir pamatė daugybę straipsnių iš R. Jakščio teismų.

Vyriškis domisi ir ieško partnerių kelionėms su vaikais.

„Aš pati esu mama, tai man pasidarė bloga perskaičius, kad tokie dalykai vyksta“, – sakė G. Kunigonė.

R. Jakštys tikina, kelionių vaikams neorganizuoja, tačiau ir nesako, ar šią savaitę skambino kelionių agentūrai.

„Aš neorganizuoju jokių kelionių mokyklos grupėms. Jei turite kažkokių klausimų, galite pasiskambinti mano advokatams. Jie pasakys, ką aš šiuo metu veikiu gyvenime“, – kalbėjo R. Jakštys.

Anot kelionių agentūros, R. Jakštys prisistatė ne organizatoriumi, o tarpininku. Taip pat sakė, kad jie, britų kompanijos atstovai, lydėtų vaikus kelionėse užsienyje.

Advokatė sako, kad R. Jakštys nenurodė jai organizuojantis vaikų keliones.

„Jis man akcentavo faktą, kad jokių kreipimųsi į kelionių agentūrą dėl nepilnamečių kelionių nebuvo ir nėra“, – kalbėjo R. Jakščio advokatė Aušra Ručienė.

Portalui „Delfi“ vyras pripažino kalbėjęs su kelionių agentūros darbuotojomis. Elektroninę apykoję nešiojančio R. Jakščio judėjimą dabar stebi policija. Ar jis laikosi teismo nurodymo neieškoti ryšių su nepilnamečiais, būtų tiriama tik gavus skundų.

Teismo posėdis dėl teikimo sugriežtinti bausmę R. Jakščiui

Justinos Lasauskaitė nuotr.

„Pasirodo, kad mūsų sistema abejingai stebi. Jei nukentėjote – kreipkitės. Tačiau jokių prevencinių veiksmų užbėgti už akių nėra“, – sakė Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimo centro vadovė Kristina Mišinienė.

Sukrečianti istorija prie R. Jakščio namų nutiko balandį. Kaimynai pamatė, kad pas R. Jakštį, kuriam uždrausta bendrauti su nepilnamečiais, yra nepilnametis. Atvykusi policija iš pradžių nutarė nieko neradusi. Tačiau po kaimynų spaudimo policija pateko į vyro namus ir nišoje po laiptais rado nepilnametį.

„Pats pirmasis teismo nuosprendis buvo nurodęs nesiartinti prie vaikų. O ką mes matėme? Dar neįsitesėjus tam nuosprendžiui, jis ieškojo tų kontaktų. Kas ėmėsi priemonių? Praktiškai vieninteliai žurnalistai kėlė triukšmą“, – sakė K. Mišinienė.

Kelionių agentūra nusprendė viešai pranešti apie R. Jakščio skambutį, kad įspėtų kitas kelionių agentūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

pedai valdzioj

dengia sita pedo?

kuo greiciau

i Sibira tokius

Pr.

Prisiminkit Kedžio bylą ir kas ją užgesino.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS