Nesikeičia: gyvenimu Lietuvoje vis dar nepatenkinta didžioji dalis gyventojų | Diena.lt

NESIKEIČIA: GYVENIMU LIETUVOJE VIS DAR NEPATENKINTA DIDŽIOJI DALIS GYVENTOJŲ

Tendencija, kad gyvenimu Lietuvoje nepatenkinta didžioji dalis gyventojų, – nesikeičia. Per pastarąjį mėnesį 4 proc. padidėjo gyventojų, manančių, kad šalyje reikalai krypsta į blogą.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ lapkričio 15-29 dienomis atliktos apklausos duomenimis, 40 proc. apklaustų Lietuvos suaugusių gyventojų mano, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę. Visgi net 59 proc. respondentų tvirtino, kad, jų manymu, gyvenimas šalyje negerėja.

Kaip parodė apklausa, dabartine padėtimi Lietuvoje daugiau už kitus yra patenkinti dviejų partijų rinkėjai – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (52 proc. mano, kad padėtis gerėja) ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (49 proc.), o dabartine situacija daugiau už kitus nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (81 proc. mano, kad padėtis blogėja), Darbo partijos (74 proc.) bei LSDP (62 proc.) rinkėjai.

Labiausiai situacija valstybėje yra nusivylę vyresni nei 50 metų žmonės, kaimo gyventojai, pensininkai, bedarbiai ir namų šeimininkės, respondentai, gaunantys mažiausias šeimos pajamas per mėnesį (iki 700 eurų), kairiųjų pažiūrų asmenys bei kitų tautybių žmonės.

Apklausa buvo vykdoma 2019 m. spalio 14 - 27 dienomis. Tyrimo metu apklausta 1000 Lietuvos gyventojų (nuo 18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 227 atrankos taškuose. Apklaustųjų sudėtis atitinka 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų sudėtį pagal lytį, amžių, tautybę, gyvenvietės tipą. Apklaustų žmonių nuomonė rodo 18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų nuomonę. Tyrimų rezultatų paklaida iki 3 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

> patriotui

Jus patriotai, o mes paprasti Lietuviai

Kęstas

Netvirta mūsų tvirtovė. "G.Nausėda jau pasižymėjo kaip itin stabilus ES ir NATO linijų šalininkas ir atviras priešgyniavimas jam gresia vakarietiškos demokratijos stabilumui Lietuvoje. Mūsų šalis iš tiesų yra euroatlantinių vertybių pasienio tvirtovė." Tvirtovė, kurioje badauja dauguma pensininkų, kuriais mes visi su laiku tapsime, o G.Nausėda už mūsų pinigus lanko dukterį Pietų Korėjoje ir stato sau karališkus rūmus? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Rimas

Lietuvoj gera gyventi,jei išvažiuoji uždarbiaut už jūros,gryžti po kelių metų ir gražu ir lengva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS