Netikėta atomazga: pavežėją nuskriaudę monstrai – nauji pretendentai į bukiausius nusikaltėlius | Diena.lt

NETIKĖTA ATOMAZGA: PAVEŽĖJĄ NUSKRIAUDĘ MONSTRAI – NAUJI PRETENDENTAI Į BUKIAUSIUS NUSIKALTĖLIUS

  • 12

Kauno teisėsaugininkai rado naujus pretendentus į bukiausių nusikaltėlių titulą. Tai – du jaunuoliai iš vienos pakaunės sodininkų bendrijos, anot pavežėja Marijampolėje dirbančios 28-erių metų moters, grasinant peiliu privertę juos vežti į Kauną, kur pabėgo nesusimokėję už kelionę.

Remiantis nukentėjusiosios pasakojimu, to gruodžio 8-osios vakaro ji turbūt nepamirš dar ilgai. O galbūt kitais metais minės tą dieną kaip antrąjį savo gimtadienį.

Kaip jau rašyta, tada ji apie 20 val. buvo pagal programėlę išsikviesta į Marijampolės Dariaus ir Girėno gatvę, kur į jos automobilį „VW Passat“ įsėdo du vyrai. Vienas iš jų netrukus išsitraukė peilį. Grasinant šiuo, pirmiausiai liepta išjungti programėlę, kas reiškė, kad jai teks teikti šią paslaugą nemokai ir užsakymų operatoriui nematant jos maršruto. O tada peiliu ginkluoti keleiviai pareikalavo vežti juos į Kauną.

Asociatyvi 123rf.com, freepik.com nuotr.

Viskas baigėsi dar palyginti laimingai. Lapių apylinkėse esančiame Šatijų kaime akiplėšos liepė jai sustoti ir išlipo, nesusimokėję už kelionę. Tačiau ji tik po to galėjo surinkti Bendrojo pagalbos centro telefono numerį 112.

Ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti šią pavežėją pradėję Kauno teisėsaugininkai surado įtariamuosius gana operatyviai. Paaiškėjo, kad tai – du 22-ejų metų jaunuoliai, gyvenantys minėtame pakaunės kaime esančioje sodininkų bendrijoje. Ir tą gruodžio 8-osios vakarą jie atvažiavo su šia pavežėja beveik iki pat savo namų.

Įtariamieji tada buvo neblaivūs. Ir, neturėdami pinigų, iš anksto suplanavo grįžti į Kauną iš Marijampolės, kurioje, nežinia, ką veikė, nemokamai. Tačiau jie neigia, kad grasino pavežėjai peiliu. Esą ši linkusi sutirštinti spalvas, keršydama už tai, kad jie nesusimokėjo už kelionę. O daugiau liudytojų nėra.

Tačiau įtariamųjų nenaudai byloja kitos panašios su jais siejamos istorijos. Pirmiausia, už savaitės po šio įvykio – naktį į gruodžio 16-ąją vienas iš jų įtariamas apvogęs ir Kauno taksistą, kurį, taip pat būdamas neblaivus, susistabdė gatvėje ir paprašė parvežti į namus. O atvykus į jau minėtą Šatijuose esančią sodininkų bendriją, ne tik nesusimokėjo už kelionę, bet dar iš taksisto piniginės pagrobė ir apie 90 eurų.

Minėtas ikiteisminis tyrimas, pradėtas dėl vagystės, yra prijungtas prie grasinimo nužudyti pavežėją bylos. Ir įtariamasis vagyste taip pat nelinkęs prisipažinti, tikindamas, kad taksistas taip pat jį apkalba, keršydamas už tai, kad jis nesusimokėjo už kelionę.

Tačiau yra pagrindo įtarti, kad tai – dar ne visi šių naujų pretendentų į bukiausių nusikaltėlių titulą surengti išpuoliai prieš pavežėjus ir taksistus. Yra buvę minėtoje sodininkų bendrijoje ir picų išvežiotojų iškvietimų, su kuriais taip pat buvo neatsiskaityta.

Nė vienas iš įtariamųjų nedirba ir nesimoko. Tačiau randa pinigų ir alkoholiui, kurio kvapas minimas visuose jiems jau inkriminuojamuose nusikaltimuose, dėl ko yra pagrindo įtarti, kad galbūt panašiais būdais įsigyjami ir alkoholis.

Vienas iš įtariamųjų – jau teistas. O pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti pavežėją, jiems skirta kardomoji priemonė – įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, viliantis, kad buvimas po padidinamuoju stiklu sudrausmins šiuos jaunus vyrus, linkusius parazituoti svetima sąskaita. Bent iki teismo nuosprendžio.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Stal

Kaltinimai yra už grasinimą nužudyti, o tai labai rimti kaltinimai... ir jie paleisti iki teismo? Rimtai? Kol tikrai nieko nenužudė, tegu sau toliau siaučia? Teisėsauga tiesiog grybą pjauną...

tais ,,,sovietiniais laikais,,,, sie banditeliai gautu

minimum po 7 metus kalejimo , o issaiskejus dar eilei ju nusikaltimu ---datemptu ir iki visu 15 metu griezto rezimo kalejime.

ooo

seni laikai sugryzta...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS