Nužudymą Kaune padėjo atskleisti Vilniaus ekspertai | Diena.lt

NUŽUDYMĄ KAUNE PADĖJO ATSKLEISTI VILNIAUS EKSPERTAI

  • 14

Kauno teisėsaugininkų atkaklumo dėka, atskleistas ne tik prieš metus įvykdytas vienos kaunietės nužudymas, bet ir vieno Valstybinės teismo medicinos tarnybos Kauno skyriaus eksperto nekompetencija.

Neatmetant dar rimtesnių įtarimų, minėto eksperto veikla taip pat galėtų susidomėti atitinkamos institucijos.

Šis keliolikos metų darbo stažą turintis teismo medicinos ekspertas pernai konstatavo, kad 59-erių metų kaunietė Irena S., gyvenusi viename Raudondvario plento daugiabutyje ir atbėgusi pagalbos pas savo kaimynę su akivaizdaus smurto žymėmis veide, mirė nuo insulto.

Esą tą lemtingą vėlų pernykštės liepos 10-osios vakarą jos patirti sužalojimai neturi nieko bendro su už pusantro mėnesio konstatuota šios moters mirtimi.

Nors iš karto po šio įvykio Kauno teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jos sunkaus sveikatos sutrikdymo.

O įtarimai dėl to buvo pareikšti Irenos S. kaimynui Algirdui Žadeikai, kurį ji tą lemtingą vakarą, kaip įprasta, pati įsileido.

Svečias buvo neblaivus ir reikalavo iš buto šeimininkės pinigų. Nors prieš tai ši svetingai jį buvo pavaišinusi, kas, anot teisėsaugininkų, ir turėjo įtakos nusikaltimui padaryti, duoti A.Žadeikai pinigų moteris atsisakė, dėl to ir buvo sumušta.

Apie tai bylojo kraujosruva ties viena jos akimi bei sumuštas pakaušis.

59-erių  A.Žadeika tada teigė nepamenantis, kad būtų smurtavęs prieš greitosios medikų skubiai išvežtą kaimynę.

O šiai mirus, jau minėtas teismo medicinos ekspertas konstatavo esą velionės mirtis nuo insulto neturi nieko bendro su jos patirtu smurtu.

Tačiau ne per seniausiai šią jo išvadą paneigė penki kolegos iš Vilniaus skyriaus, Kauno teisėsaugininkų prašymu, atlikę komisijinį teismo medicinos tyrimą.

Jie visiškai sutaršė minėtą savo kolegos iš Kauno išvadą, konstatuodami, kad velionė buvo nužudyta – po to, kai smurtaujant prieš ją galimai atsitrenkė pakaušiu į sieną ir patyrė kraujo išsiliejimą po kietuoju galvos smegenų dangalu.

Remiantis minėta išvada, šią savaitę A.Žadeikai pareikštas naujas įtarimas – dėl kaimynės nužudymo. Pagal kurį šiam dar neteistam, niekur nedirbančiam kauniečiui jau gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Pareiškus naują įtarimą, A.Žadeika jau atsisakė duoti parodymus.

Tačiau, kadangi per tuos daugiau kaip vienus metus, kai vyksta ikiteisminis tyrimas, jis nepažeidė anksčiau skirtos kardomosios priemonės – registracijos policijoje, paėmus dokumentus, nuspręsta kol kas šios nekeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Al-Terese

O jus ka jau su bylos medziaga susipazinote??? Kuo jums bloga ta ekspertize, kad ne pagal pageidavimus liaudziai???? Nusisnekate, bele nusisneket net nesuvokdami apie ka

Al-Nesakysiu

Netapai darzove, nes ja esi, kam pasakoji nebutus dalykus, kas butu jeigu butu, vaikystej galejai pro langa iskryst ar nuo tilto ar po kamazu, dziaukis kad taip nenutiko. Ka tau bl rast jei niekas nieko nemate, tai or ieskoti nera ko. Ar sveikesnis patapai jad Vilnius tau kazka rado?? Jau nebemirsi dabar??? Tai saunu

Nesakysiu

Mane paty vos nenuzude o del to niekas nieko nepadare vos nenuzude tai istikro isgyvenau vos per plauka su 3 durtinem ir kaukuoles luziu likau supjaustytas ir suluzuse kaukuole pasiseke kad likau gyvas ir sveikas nors galejau nematyti negirdet ir nevaiksioti but darzove visam gyvenimui o liudininku nebuvo niekas nieko .... gerai kad is vilniaus isiaiskinu kas ka padare labai dzauguosi tuo saunuoliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS