NŽT kreipėsi į prokurorus dėl galimo matininko dokumentų klastojimo | Diena.lt

NŽT KREIPĖSI Į PROKURORUS DĖL GALIMO MATININKO DOKUMENTŲ KLASTOJIMO

  • 3

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą dėl galimo matininko dokumentų klastojimo.

Matininko S. K. galimo dokumentų klastojimo atvejai užfiksuoti stebint, kaip jis vykdo įpareigojimą ištaisyti teisės aktų pažeidimus, padarytus atliekant žemės sklypo Kaune kadastrinius matavimus bei nustatant jo koordinates, trečiadienį pranešė NŽT.

Įtariama, kad matininkas nekilnojamojo turto registro posistemėje „GeoMatininkas“ pateikė žemės sklypų kadastro duomenų bylas su galimai suklastotais, neautentiškais parašais, klastojo kvietimus į žemės sklypų ribų paženklinimo–parodymo procedūras, taip pat šių procedūrų aktuose „įklijavo“ parašus  kompiuterinėmis priemonėmis.

NŽT prašo Kauno prokurorų pradėti ikiteisminį tyrimą dėl matininko galimo dokumentų klastojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komentaras

Dar gražiau,kai NZT tvirtina matininko be licenzijos matavimus,kurie atlikti pažeidžiant visus teisės aktus. Tai tinka ir teismui,nes registrų centras tokius matavimus įteisina. Taigi, ir turime tokį " jovalą" Lietuvoje.

D. B. ir Č.

Nėra jokios teisybės. Matininkas Lemanas pakeitė koordinates ir uždarė privažiavimą prie škinio pastato. Jei nori tai griauk saulės elektrinę. Matavimai buvo 1996 m. o 2022 m. viską pakeitė ir pažymėjo ,,mirties tašką..'' Taip ir pasakė. NŽT net nieko nežiūrėjusi nepakėlus užpakalio nuo kėdės pasakė, kad viskas sutampa. Pasirodo galima padaryti, kad viskas sutaptų.

valerija

Aš prašiau kad iškeltų baudžiamają bylą pagal 310 straipsnį buvusiam matininkui Dainiui Budriui tačiau prokuratura atsisakė kelti pasižiurėjusi į teismo sprendimus apylinkės ir apygardos teismo nors pateikiau prokuratūrai dokumentus kad mano žemė buvo privatizuota1992m o Budrys praėjus 16m sugalvojo daryti taisymus kito žmogaus padarytuose matavimuose kur sumažino žemę nuo 665 iki593.Pasiėmes1992m kadastrinius matavimus su mirusių žmonių parašais. ,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS