Paaiškėjo viena pagrindinių tris žmones pražudžiusios tragedijos priežasčių: pareigūnai šokiruoti | Diena.lt

PAAIŠKĖJO VIENA PAGRINDINIŲ TRIS ŽMONES PRAŽUDŽIUSIOS TRAGEDIJOS PRIEŽASČIŲ: PAREIGŪNAI ŠOKIRUOTI

  • 9

Kauno teisėsaugininkai, tiriantys vienos šiurpiausių pastarojo meto avarijos, įvykusios prieš pustrečio mėnesio Rokų plente, aplinkybes, gavo ilgai lauktą ekspertų išvadą dėl vairuotojo, pasak liudytojų, išvažiavusio į priešingą eismo juostą, kraujo bei šlapimo tyrimų. Pareigūnai neslėpė, kad atsakymas juos šokiravo.

Susidūrimas nufilmuotas

Ekspertai konstatavo, kad minėto „Mercedes-Benz E220“ 23-ejų metų vairuotojas buvo neblaivus. Tiksliau – buvo gerokai apgirtęs. Jo kraujyje rastos 2,4 prom., o šlapime – virš 2,5 prom. alkoholio. 

Kaip jau rašyta, versija, kad šis mersedesas galėjo išvažiuoti į priešingą eismo juostą, kurioje susidūrė su dviem ja važiavusiais automobiliais, lenkdamas kitą transporto priemonę, buvo atmesta pirmiausiai. Tai buvo padaryta peržiūrėjus arčiausiai įvykio vietos esančios vaizdo kameros įrašus. Pastaroji įamžino tolumoje į priešingą eismo juostą išvažiuojantį automobilį, kuris netrukus susiduria su kitu, važiavusiu šia eismo juosta. Pagal automobilių šviesas, išvažiavusio į priešingą eismo juostą automobilio greitis nebuvo labai didelis. Panašiu greičiu važiavo ir automobilis, su kuriuo jis susidūrė.

R. Pūko nuotr.

Anot  teisėsaugininkų, šioje vietoje vietoje leistinas iki 70 km/val. greitis. Į priešingą eismo juostą išvažiavęs mersedesas greičiausiai jį viršijo. Neatmetama, kad taip pat, kaip ir „Toyota Prius“, su kuriuo jis susidūrė. O po to dar apsisukęs neišvengė susidūrimo ir su paskui minėtą taksi važiavusiu automobiliu „Audi“'.   

Du žuvo iškart, trečias mirė ligoninėje

Ši tris gyvybes nusinešusi kaktomuša įvyko sausio 23-iąją, likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio. Maždaug tokiu laiku Kauno specialiosioms tarnyboms buvo pranešta, kad Rokų plente ties Garliavos apylinkių seniūnijos Ražiškių kaimu susidūrė trys automobiliai: vienas žmogus be gyvybės ženklų guli važiuojamoje kelio dalyje, vienas prispaustas ir du sužeisti.

Mersedesas nei iš šio, nei iš to staiga metėsi mums priešpriešiais. Jokio kito automobilio jis nelenkė.

Atskubėjus į įvykio vietą, buvo susidūrę trys automobiliai – „Mercedes-Benz E220“, „Toyota Prius“ ir „Audi A8“. Ir iš mersedeso iškritęs jaunas vyras gulėjo be gyvybės ženklų važiuojamoje kelio dalyje. Tačiau taksi „Toyota Prius“ buvo  prispausti du žmonės: vairuotojas ir keleivė. Pastaroji taip pat jau buvo be gyvybės ženklų. Tačiau tai paaiškėjo tik ugniagesiams gelbėtojams išlaisvinus jos kūną.

„Toyota Prius“ vairuotoją ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino dar gyvą, bet jau be sąmonės. Ir greitosios medikai dėl daugybinių sužalojimų dar išvežė jį į ligoninę. Tačiau Policijos departamentas pranešė, kad apie pusę dviejų nakties mirė ir jis. „Toyota Prius“ vairuotojui buvo 33-eji. Žuvusiai jo keleivei, kuri, kaip paaiškėjo, buvo jo sutuoktinė, – 44-eri. O mersedeso vairuotojui – 23-eji.

Tragiškos avarijos pakaunėje, Rokų plente, vieta

Vilmanto Raupelio nuotr.

Neatmesta ir, kad galėjo užmigti

Apie trečiojo šio susidūrimo dalyvio – „Audi A8“ ekipažo traumas Policijos departamentas tada nepranešė. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, juo važiavusi taip pat sutuoktinių pora atsipirko tik mėlynėmis ir išgąsčiu.

Anot „Audi“ vairuotojos sutuoktinio, viskas įvyko priešpriešiais važiavusiam mersedesui staiga išvažiavus į jų eismo juostą. „Užmigo ar buvo neblaivus? Juk kelias buvo lygus ir neslidus, o eismas neintensyvus. Tačiau mersedesas nei iš šio, nei iš to staiga metėsi mums priešpriešiais. Jokio kito automobilio jis nelenkė“, – teigė šis specialiąsias tarnybas iškvietęs tragedijos liudytojas.

Tačiau Lietuvos kelių policijos tarnyba, pranešdama savo suvestinėse apie šią tragediją, patikslino, kad kelio danga buvo apsningta. Ir ši šiurpi kaktomuša įvyko kelyje Kauno hidroelektrinė – Garliava.

Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius tada taip pat stebėjosi, kaip tokiame lygiame kelyje, kuriame tik praeitą vasarą buvo paklota nauja asfalto danga, galėjo įvykti tokia tragedija. „Gal užmigo?“ – buvo linkęs kelti tokią prielaidą ir E.Raugevičius.

Teliko formalumai

Iš karto po tragedijos neatmesta ir prielaida, kad žuvusieji galėjo pažeidė tuo metu galiojusį karantino draudimą judėti tarp savivaldybių.

Išsiaiškinta, kad oficiali Garliavos link važiavusio mersedeso vairuotojo gyvenamoji vieta – Kybartai, kur gyvena jo tėvai. Tačiau jis dirbo Kaune. Ir, kaip paaiškėjo per velionio tėvų apklausą, darbo dienomis turėjo gyvenamąją vietą Kaune, o savaitgaliais grįždavo į gimtąjį Vilkaviškio rajoną. Buvo grįžęs jis ten ir paskutinį savo gyvenimo savaitgalį. Tačiau šeštadienį, dienos metu, vėl išvažiavo į Kauną. Kodėl ir pas ką, tėvai tikino nežinantys.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Taksi „Toyota Prius“, kuris buvo jį vairavusiojo darbo priemonė, važiavę sutuoktiniai taip pat buvo kauniečiai. Jie iš kažkur grįžo į Kauną. Šio automobilio vairuotojas, remiantis ekspertų išvada, buvo blaivus.

Sulaukus užsakytos eismo įvykio ekspertizės išvadų dėl šios tragiškos kaktomušos mechanizmo bei greičių, kokiais važiavo jos dalyviai, kurios tikimasi patvirtins liudytojų parodymus, šis ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.

GALERIJA

  • Paaiškėjo viena pagrindinių tris žmones pražudžiusios tragedijos priežasčių: pareigūnai šokiruoti
  • Paaiškėjo viena pagrindinių tris žmones pražudžiusios tragedijos priežasčių: pareigūnai šokiruoti
  • Paaiškėjo viena pagrindinių tris žmones pražudžiusios tragedijos priežasčių: pareigūnai šokiruoti
Gairės: tragiška avarija, eismo nelaimė, avarija LT, žuvo žmonės, avarija Rokų plente, tragiška avarija Kauno rajone, vairuotojas girtas
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

LV

Pavadinimas: "pareigūnai šokiruoti" - reikia medikus jiems kviesti ar kaip?

Kaunietis

Niekaip nesupratau,kodel sokiruoti pareigunai?

Vairuoja

blaivus MB vairas, bet šalia sėdinti draugė čiulpia, kaip tik tuo momentu....BAC ir nėra 3-jų gyvybių...Vat...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS