Pabėgimas iš Kauno tardymo izoliatoriaus: du 17-mečiai sugauti, trečias įveikė 6 metrų tvorą | Diena.lt

PABĖGIMAS IŠ KAUNO TARDYMO IZOLIATORIAUS: DU 17-MEČIAI SUGAUTI, TREČIAS ĮVEIKĖ 6 METRŲ TVORĄ

  • 15

Paaiškėjo, kad antradienio vakare iš Kauno tardymo izoliatoriaus patalpų, esančių Technikos gatvėje, kur teismų skirtas bausmes atlieka nepilnamečiai, bandė pabėgti trys nuteistieji. Tačiau, kaip jau pranešta, tai pavyko tik vienam – prieš metus už įvairias vagystes šešerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimu nuteistam Danieliui Vaičiuliui iš Lentvario.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šis tik už pusmečio pilnamečiu tapsiantis nuteistasis apie 19 val. sugebėjo perlipti apie šešių metrų aukščio šios įkalinimo įstaigos tvorą. Pasinaudota nebenaudojamu apsaugos bokšteliu, iš kurio nušokta į laisvę. Tačiau, panašu, kad, nepaisant nemažo aukščio, sėkmingai. Iki trečiadienio ryto bėglio rasti dar nepavyko. Nors jo paieškoms buvo mestos nemažos tiek Kalėjimų departamento, tiek Kauno policijos pajėgos. Teigiama, kad naudoti ir dronai.

Pirminiais duomenimis, šis pabėgimas buvo spontaniškas. D.Vaičiulis, kaip ir kartu su juo bėgę, tačiau spėti pagauti dar du septyniolikmečiai, tuo metu pagal dienotvarkę buvo išvesti pasivaikščioti į vidinį šios įkalinimo įstaigos kiemelį.

LNK reportažas

Vilmanto Raupelio nuotr.

D.Vaičiulis buvo atvežtas į Kauno tardymo izoliatorių atlikti 2021-ųjų vasarį Vilniaus miesto apylinkės teismo jam skirtos jau minėtos laisvės atėmimo bausmės iš Vilniaus pataisos namų. Tai buvo jau trečias nuosprendis tuo metu dar šešiolikmečio D.Vaičiulio biografijoje. Prieš tai jį jau du kartus už vagystes teisė Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmai. Ir jau pirmuoju nuosprendžiu jam buvo skirtas ketverių metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimas. O jau minėtu Vilniaus apylinkės teismo pernykščio vasario nuosprendžiu, subendrinus visas bausmes už vagystes, įsibrovus į patalpas, ar gatvėje – pavyzdžiui, atimant mobilųjį telefoną, jam buvo skirta galutinė šešerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kuri turėjo baigtis 2025-ųjų gegužės 23-iąja.

Danielius Vaičiulis/Kalėjimų departamento nuotr.

Kalėjimų departamento pranešime apie D.Vaičiulio pabėgimą, prašant visuomenės pagalbos jo ieškant, teigiama, kad bėglys dirbo Kauno tardymo izoliatoriaus valgykloje. Patikslintais duomenimis, jis išdavinėjo maistą. O tai leidžia daryti prielaidą, kad iki šiol dėl jo elgesio šioje įstaigoje ypatingų problemų nebuvo. Nors, kaip portalui kauno.diena.lt teigė jos darbuotojai, tam tikrų nuobaudų D.Vaičiulis turėjo.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pastarąjį kartą iš Kauno tardymo izoliatorius nepilnamečių sektoriaus buvo pabėgę trys čia bausmes atliekantys nuteistieji prieš keletą metų, kai ši įstaiga dar buvo savarankiškas padalinys – Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorius-pataisos namai, kurie vėliau prijungti prie Kauno tardymo izoliatoriaus. Tada bėgliai buvo surasti gana gretai. Du iš jų po kelių valandų buvo sulaikyti Raudondvario plente. O trečiasis – paryčiais ne per toliausiai šios įkalinimo įstaigos – Ateities plente.

Dėl antradienio pabėgimo pradėtas ir ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyba, ir tarnybinis patikrinimas.

GALERIJA

  • Danielius Vaičiulis
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

optimistas

Kam jis tą tvorą įveikinėjo? Galėjo paprasčiausiai perlipti.

ragana

...kaip gaila šitų vaikelių...kodėl jiems toks baisus likimas ???.Kaip visų buvo nekaltos akytės,pirmas žodis,pirmas žingsnis...Kur tie psichologai,kur tie psichiatrai???gal galima įeiti į jų dūšias ir išsikalbėti su jais???Oi,kaip skauda dėl mūsų šitokių vaikelių...

Durneliai

viskas jiems kol kas paprasta. Žaidžia ir niekaip neisisamonina kad dėl tokiu žaidimu gyvenimo jau neturės ir kad kalėjimas greičiausiai ir bus jų namai iki kol bus gyvi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS