Centro poliklinikoje – pacientės išpuolis: grasino švirkštu ir trenkė gydytojai | Diena.lt

CENTRO POLIKLINIKOJE – PACIENTĖS IŠPUOLIS: GRASINO ŠVIRKŠTU IR TRENKĖ GYDYTOJAI

Pirmadienį Kauno Centro poliklinikoje įvyko dar negirdėtas incidentas.

Apie 14 val. šeimos gydytojos kabinete 33 metų moteris pagrasino įdurti švirkštu 27 ir 43 metų slaugytojoms bei 65 metų pacientei, pranešė Policijos departamentas. O 57 metų šeimos gydytojai ji sudavė per veidą, tuo sukeldama fizinį skausmą. 

Anot ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėjusių teisėsaugininkų, išpuolio metu šeimos gydytojai buvo pataikyta į nosį, dėl ko ši apsipylė kraujais. 

Kauno miesto poliklinikos, kurios dalis yra Centro poliklinika, vadovas Paulius Kibiša portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad incidentą sukėlusi moteris poliklinikoje lankosi dažnai.

Šįkart ji atsinešė skysčio talpą, ant kurio buvo parašyta, jog tai fiziologinis tirpalas, kuris naudojamas skiesti vaistams, jeigu jų koncentracija pacientui yra per didelė, ir švirkštų. Ir paprašė slaugytojos suleisti jai vaistus.

Pasak P.Kibišos, fiziologinio tirpalo talpa jau buvo atidaryta, todėl slaugytoja nerizikavo naudoti šio tirpalo ir atsisakė įvykdyti tokį pacientės prašymą dėl jos pačios saugumo.

Tada moteris išsipakavo atsineštus švirkštus, nuo vieno nuėmė adatos antgalį ir ėmė grasinti aplinkiniams, o gydytojai trenkė per veidą. "Tuomet iškvietėme apsaugą ir policiją", – pasakojo P. Kibiša ir pridūrė, kad jeigu būtų daugiau pagarbos medikams, gal panašių situacijų būtų daug mažiau.

Incidentą sukėlusi moteris dėl galimo sveikatos sutrikimo greitosios pagalbos automobiliu buvo pristatyta į Kauno klinikas apžiūrai. Ar ji stacionarizuota, ar tą pačią dieną išleista į namus, teisėsaugininkai antradienio vidurdienį dar negalėjo atsakyti. Iki to laiko ji dar nebuvo nei sulaikyta, nei apklausta.  

"Natūralu, kad į polikliniką ateinantys sergantys, blogai besijaučiantys žmonės yra jautresni, tad pasitaiko visokių atvejų. Tiesa, tokių dramatiškų, mano žiniomis, dar nėra buvę. Paprastai medikams patiems pavykdavo išspręsti konfliktines situacijas įsiklausant, įsigilinant į paciento poreikius", – kalbėjo P. Kibiša.

Incidento aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai teigia neatmetantys, kad jį galėjo išprovokuoti ne tik į gydytojos kabinetą, esant kitai pacientei, įėjusi įtariamoji šiuo išpuoliu, bet ir patys medikai.

Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo ir dėl to, kad įtariamajai teko ilgokai laukti už kabineto durų, o po to dar atsisakyta ir ją aptarnauti. Tačiau duomenų, kad ji galėtų būti serganti diabetu ir tokiomis aplinkybėmis ją galėjo ištikti su šia liga susijęs agresijos priepuolis, teisėsaugininkai teigia neturintys. O tai, kad ši pacientė esą grasino slaugytojoms ir kitai pacientei atsineštu švirkštu, kol kas tėra tik pastarųjų parodymai, galimai nulemti patirto streso, atsidūrus tokioje neeilinėje situacijoje.    

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

prieš savaitę

Čia ne poliklinika o absurdas. Jau vien todėl ,kad iš rūsio rūbinės iki 3 aukšto sunku ligotam žmogui laipioti sutriušusiais laiptais. Veryga, atvažiuok!, O sveiki juk nevaikšto, nebent biuletenių. Dar pasaulis nematė, kad kraujo laboratorijoj kraują ima be pirštinių... Aš nepridaviau - pasiunčiau - toliau. Ar irgi prasikaltau?

To Diena

Na, žinoma... Trenkė gydytojai per veidą, dar pati gydytoja ir kalta. Nesistebiu, kad medikai masiškai išvažiuoja. Už kelis šimtus eurų algos dar gali būti ir užmuštas, nes "ne taip pažiūrėjai"

Diena

Taip pas mus daktarai dievai,nori gydo ,nori ne
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS