Sprogimas pakaunėje – vietinio jaunimo pramoga ar įvykių Kaune tąsa? | Diena.lt

SPROGIMAS PAKAUNĖJE – VIETINIO JAUNIMO PRAMOGA AR ĮVYKIŲ KAUNE TĄSA?

  • 2

Po mįslingo pirmadienio vakaro įvykio nuošaliame Čekiškės seniūnijos kaime Kauno teisėsaugininkai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Ir šį kartą, kaip prieš dvi savaites viename Kauno Aukštųjų Šančių kieme, kalbama apie nusikalstamais tikslais panaudotas petardas. Tačiau pareigūnai dar negali atsakyti, ar šie įvykiai susiję, nors ir vakarykščio išpuolio taikiniu, pirminiais duomenimis, tapo kaunietis, leidęs tą vakarą savo sodyboje pakaunėje.

Kaip pranešama policijos suvestinėse, pirmadienio vakaro sprogimas Kauno rajono Dokių kaime, kuriame, portalo kauno.diena.lt duomenimis, gyvenami vos penki namai, nuaidėjo apie 20.57 val.

Būtent tokiu laiku vienoje šio kaimo sodyboje, kurią yra įsigijęs, svečiavęsis nevietinis gyventojas išgirdo kieme netikėtą trenksmą. Ir išėjęs į jį, aptiko keturių petardų, apvyniotų izoliacija, liekanas.

Manoma, kad visai tai, prieš padegant ir sprogstant, buvo padėta po palange. Sprogimas apgadino ne tik ją, bet ir lango rėmą. Nuostoliai dar skaičiuojami.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, namo savininkas, kuriam, anot vietinių gyventojų, panašu, kad dar nėra 50-ies, pareigūnams įvardijo ir, ką įtaria dėl šio išpuolio.

Čekiškės apylinkių, kuriame yra Dokiai, gyventojai labiausiai linkę manyti, jog tai buvo šiose apylinkėse gyvenančio jaunimo pramoga iš dyko buvimo – nedirbant ir gyvenant iš pašalpų. Užsiminta, kad šie asmenys, nepaisant to, kad kai kurie iš jų jau pradėjo ketvirtą dešimtmetį, kuo toliau, tuo labiau jaučiasi savo apylinkių šeimininkais.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti su įvykio Dokiuose tyrimu susiję teisėsaugininkai šiandien tegalėjo pasakyti, kad situacija dar labai neaiški ir dar per mažai duomenų atsakyti, ar šis įvykis nesusijęs su prieš dvi savaites Kaune – Aukštuosiuose Šančiuose, kaip įtarta, į vieną automobilį įmesta petarda.

Už svetimo turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu Baudžiamasis kodeksas grasina bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba net laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Šiandien iki vidurdienio įtarimai dėl pirmadienio vakaro išpuolio Dokiuose dar niekam nebuvo pareikšti.

Nebuvo gavę iki šiandienos vidurdienio Kauno teisėsaugininkai ir ekspertų išvados, kas tiksliai buvo panaudota, sausio 24-osios naktį sprogdinant automobilį „VW Golf“ minėtame Aukštųjų Šančių – Medvėgalio gatvės daugiabučio kieme. Kaip jau rašyta, tada sprogimas išvertė iš lovų vietinius gyventojus apie 2 val. nakties. Jo metu buvo nepataisomai apgadintas prie vienos šio daugiabučio laiptinės stovėjęs šio namo gyventojos automobilis, į kurį, kaip konstatavo įvykio vietoje dirbę ekspertai, greičiausiai buvo įmesta petarda. Nors iš karto neatmesta, kad galėjo nukentėti ir kaimynų turtas, galiausiai daugiau nukentėjusiųjų neatsirado. O šio įvykio tyrimą prieš dvi savaites pradėję teisėsaugininkai šiandien tegalėjo pasakyti, kad įtarimai dėl šio nusikaltimo dar niekam nepareikšti.

Belieka priminti, kad 2020-2021-ųjų sandūroje Kaune bei pakaunėje taip pat buvo fiksuojama mįslingų sprogimų, siejamų su petardomis banga. Per šiek tiek daugiau, kaip mėnesį, tada buvo apgadintas viename Garliavos kieme stovėjęs vienai bendrovei priklausantis „VW Golf“, skolų išieškojimu užsiimančios bendrovės vadovo kiemas Panemunėje bei dar vienas „VW Golf“ – viename Baltų prospekto daugiabučių kieme. Galiausiai išsiaiškinta, kad pastarasis išpuolis buvo incidento gatvėje, į kurį buvo patekęs minėto „VW Golf“ vairuotojas, ne per seniausiai grįžęs į Lietuvą iš Norvegijos, tąsa. Paaiškėjo, kad tada su juo sukonfliktavęs kito automobilio vairuotojas paprašė tokiu būdu jam atkeršyti trijų asmenų, kurie, vėliau įkliuvę teisėsaugininkams, įvardijo ir nusikaltimo, per kurį nukentėjo ir kelių keršto taikiniu tapusio asmens kaimynų automobiliai, užsakovą.

Išsiaiškinta ir, kad niekas tiesiogiai nesikėsino į jau minėtą skolų išieškojimo bendrovės vadovo turtą. Jo kiemą ir langą tada apgadino kitoje vietoje sprogusios petardos atplaiša. O tiriant įvykį Garliavoje apsistota ties prielaida, kad tai buvo neatsargus elgesys su petarda, padėjus ją ant automobilio rato.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Adele

Lopai jus skaitot ka tie zurnaliugos suda mala nieko nezinodami..ir komentuojat sudus

Nuomonė.

Kokios pašalpos gali būti kai tiek trūksta darbininkų. Tai čia įstaymų kurie tokius priėmė kaltė. Gana mokėti darmaėdams pašalpas iš dirbančių pinigų. Tie pinigai turi atitekti dirbantiems. Tai už tokius piketus pritarių. Reikia tvarkos .Gali keli susidėti ir važinėti dirbti į bet koki miestą. Taip kas nori taip daro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS