Pakaunės detektyvas: ar kameros spėjo įamžinti, ką sunaikino ugnis? | Diena.lt

PAKAUNĖS DETEKTYVAS: AR KAMEROS SPĖJO ĮAMŽINTI, KĄ SUNAIKINO UGNIS?

  • 2

Šiandien Kauno ugniagesiai gelbėtojai, policijos prašymu, nuo stulpo nuėmė įrodymus. Taip skambėjo iš policijos gauta užduotis, pasibaigusi trijų vaizdo kamerų nukėlimu iš dešimties metrų aukščio.

Visa tai šiandien vidurdienį vyko Batniavos seniūnijos Tirkšlių kaimo Jurbarko plente. Toje pačioje vietoje, kurią savo šeštadienio įvykių suvestinėje minėjo patys ugniagesiai. O joje pranešta, kad šioje vietoje stovinčiame negyvenamame name tądien, apie pusę devynių vakaro, kilo gaisras. Atvira liepsna degė vieno aukšto medinukas su mansarda.

Paskutiniai ugniagesiai šią gaisravietę paliko likus vos pusvalandžiui iki vidurnakčio. O Kauno policijos to paties šeštadienio įvykių suvestinėse pranešama apie beveik tokiu pačiu laiku apdegusioje šio namo mansardoje rastas augalinės kilmės medžiagas. Įtariama, kad tai – kanapės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pagal tai, kuri šio Baudžiamojo kodekso straipsnio dalis minima, panašu, kad aptiktas nedidelis šių kvaišalų kiekis. O gal tik tiek pavyko išgelbėti nuo ugnies?

Pabandžius pasitikslinti informaciją, nekalbūs buvo ir ugniagesiai gelbėtojai, ir policija. Pirmieji teigė dar negalintys pasakyti, dėl ko kilo gaisras šiame negyvenamame name. Policija, savo ruožtu, nenori patikslinti, kam priklausė pirmadienį skubiai nuimtos minėtos vaizdo kameros. Nors turint galvoje, kurio Kauno apygardos prokuratūros skyriaus prokuroras vadovauja šiam ikiteisminiam tyrimui, panašu, kad „apsišvietė“ Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos operatyvininkai.

Nepaisant to, kad dalį galimų įkalčių galėjo praryti ugnis, artimiausiu metu belieka laukti oficialaus Kauno policijos ir prokuratūros, peržiūrėjusių skubiai nuimtų vaizdo kamerų įrašus, pranešimo apie šio gaisro priešistorę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KKiK

Oj, soriukas: ten skubiai savo žaislus organizacija susirinkinėjo.

KKiK

Aš kažko nesupratau. Kameros ten tokios kurios vaizdą išsaugo tik savo viduriuose?! Čia kokio akmens amžiaus technologija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS