Parkuoju, kaip noriu: šiandien neįvažiavo šiukšliavežis, rytoj gali neįvažiuoti ugniagesiai | Diena.lt

PARKUOJU, KAIP NORIU: ŠIANDIEN NEĮVAŽIAVO ŠIUKŠLIAVEŽIS, RYTOJ GALI NEĮVAŽIUOTI UGNIAGESIAI

  • 32

Užtverti, užstatyti įvažiavimai į daugiabučių kiemus – problema, į kurią jau daug metų bando atkreipti greitosios medikai bei ugniagesiai.

Tam neabejingi ir kai kurie gyventojai. Feisbuko grupėje „Kur stovi trikojis Kaune?“ kaunietis Lukas atkreipė dėmesį į Šiaurės pr. pastebėtą atvejį.

„95 namo gyventojai gali padėkoti „Audi“ vairuotojui, kad iš kiemo šiukšlių neišvežė... Šiandien neįvažiavo šiukšliavežis, rytoj gali neįvažiuoti gaisrinė...“ – teisingai pastebėjo kaunietis.

Komentaruose kai kurie bėdavojosi, kad trūksta parkavimo vietų. Tačiau esmė – trūksta sąmoningumo.

„Aš kasdien susiduriu su tokiais kaušais. Išvežioju prekes į darželius. Tai vartus užstato, tai išvažiuoti negaliu, nes turbūt vaikas invalidas ir 3 m paeiti negali, todėl mama su BMW ar „Audi“ prie vartų sustoja, nors parašyta „Neužstatyti vartų“. Arba užstato vartus ir nuveda vaiką, o paskui dar ir į parduotuvę nubėga“, – pasakojo kitas kaunietis.

Aš kasdien susiduriu su tokiais kaušais.

„Kauno švaros“ atstovai ne kartą yra kreipęsi į visuomenę prašydami neužstatyti įvažiavimų ir bendrojo naudojimo konteinerių. Dėl to kartais neištuštinami pusiau požeminiai atliekų konteineriai, vėluojama išvežti prisipildžiusius konteinerius. Pasitaiko atvejų, kai į tą patį kiemą bandoma įvažiuoti kelis kartus per dieną, o atvejais, kai ir tai nepavyksta, tenka važiuoti sekančią dieną.

Ugniagesiai, greitosios ekipažai ir žmonės, kuriems reikia jų pagalbos neturi tokios prabangos laukti. Tokiais atvejais svarbi kiekviena minutė. Prieš palikdami automobilį apsvarstykime, ar jis netaps kliuviniu specialiosioms tarnyboms.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Vika

Nera ka aukleti, bausti tokius reikia ir kuo griezciau! Cia vienareiksmiskai! Neivaziuoja medikai ar siuksliaveze - kvieskit policija ir tegul isveza ta transporto priemone, vairuotoja nubaudzia ir uz masinos isvezima tegul susimoka. Zmogus labai greitai issiaukleja, kai gauna per kisene!

deja

tokių Audi idiotų tuntai

bla

150.15 ket punkto pažeidimas esama baudų sistema nieko neduoda, turėtų sistema būt grįsta lojalumu, kokie 5 kartai už tą patį pažeidimą, dar vienas kartas ir teisės pusmečiui padžiovint.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS