Paskelbta iššūkį Kauno teisėsaugai metusios ir toliau nusikaltimus darančios išsišokėlės paieška | Diena.lt

PASKELBTA IŠŠŪKĮ KAUNO TEISĖSAUGAI METUSIOS IR TOLIAU NUSIKALTIMUS DARANČIOS IŠSIŠOKĖLĖS PAIEŠKA

Trūko Kauno teisėsaugininkų kantrybė: šiandien paskelbta vis didesniu ne tik policijos bei prokurorų, bet jau ir teismo galvos skausmu tampančios Ramintos Rudzevičienės paieška bei suėmimas už akių.

Vienas kartas nemelavo

Tokią nutartį šiandien paskelbė Kauno apylinkės teismo teisėja Liuba Kymantienė, nagrinėjanti baudžiamąją bylą, kurioje 33-ejų R.Rudzevičiene kaltinama pernykštės sausio 20-osios popietę A.Juozapavičiaus prospekto pėsčiųjų perėjoje, esančioje M.K.Čiurlionio tilto prieigose, sužalojusi šešiolikmetę ir pabėgusi iš įvykio vietos.

Kaip jau rašyta, tai buvo jau ne pirmas kartas, kai R.Rudzevičienė nutverta vairuojanti automobilį, neturėdama tokios teisės. 2020-aisiais tokie atvejai buvo net trys. Tačiau dar nesusimokėjusi už tai skirtų baudų, ji tąkart vėl sėdo prie automobilio vairo.

Anot liudytojų, paauglė buvo partrenkta jau antroje eismo juostoje. Po to, kai pirmąja miesto centro link važiavęs automobilis sustojo jos, vedančios pasivaikščioti išvestą šunį, praleisti. Šešiolikmetei lūžo blauzdikaulis, o jos augintinis, iš išgąsčio pasileidęs bėgti laukais, patyrė stresą.

Tai bent puokštė

Iš įvykio vietos pasišalinusią R.Rudzevičieną policija tada rado už penkių šimtų metrų – artimiausioje šalutinėje gatvelėje. Jau išlipusią iš automobilio ir nežinia, kur skubančią.

Pirmiausiai buvo fiksuota, kad bėglė viešoje vietoje – be privalomos tuo metu veido apsauginės kaukės, už ką jai taip pat buvo surašytas protokolas.

Tačiau dar daugiau iš eismo įvykio vietos, palikus nukentėjusiąją likimo valiai, pasišalinusios R.Rudzevičienės, kuri tada dar turėjo Vaidos vardą, kurį pasikeitė į Ramintą jau perdavus paauglės sužalojimo bylą teismui, nuodėmių paaiškėjo, susipažinus su bėglės dosje.

Pirmiausiai paaiškėjo, kad ji ne tik neturi teisės vairuoti automobilio ir niekada šios neturėjo, bet ir jos vairuota „Mazda“ neturi galiojančios privalomosios techninės apžiūros bei yra nedrausta civilinės atsakomybės draudimu. Vėliau išsiaiškinta, kad šis automobilis – jos sugyventinio, kuris, jį nusipirkęs, savo vardu neperregistravo.

Iškalbingas šleifas

Jau iki minėto įvykio pėsčiųjų perėjoje R. Rudzevičienė buvo teista už vagystę bei šmeižtą. Tiesa, pirmasis teistumas jau išnykęs.

Be to, R.Rudzevičienei, kaip ir jos sutuoktiniui, prieš kelis metus apribotos teisės į du mažamečius judviejų vaikus. Vargo Kauno apylinkės teismas, kol prisišaukė ją į posėdžius, ir tada, kaip ir dabar – norėdamas išnagrinėti paauglės sužalojimo pėsčiųjų perėjoje bylą.

Pernai lapkritį policijai buvo pavykę atvesdinti R.Rudzevičienę į teismą prievarta. Pamačiusi tada prie teismo posėdžių salės portalo kauno.diena.lt fotoobjektyvus, ji be galo piktinosi. „Ar galima taip fotografuoti žmogų?!“– klausė tada be vairuotojo pažymėjimo Kauno gatvėmis lakstanti bei baudų už tai nemokanti ir pėsčiųjų perėjose žmones žalojanti R.Rudzevičienė.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tačiau pagaliau atvertus teisme šią jos bylą, bet nespėjus šios išnagrinėti per vieną posėdį, kitame R.Rudzevičienė vėl nepasirodė. Dėl ko jai buvo skirta 150 eurų bauda ir priimta nauja nutartis atvesdinti R.Rudzevičienę į teismą prievarta.

Dėsningas finalas

Kauno policijai nepavyko įvykdyti minėtos teismo nutarties net du kartus.

Prieš mėnesį pareigūnai nerado R.Rudzevičienės nei Neveronyse, kuri ji gyveno anksčiau ir jau buvo atvesdinta lapkritį į teismą prievarta, nei naujoje teisiamosios gyvenamoje vietoje – Radvilėnų plente, beje, naujojo Kauno policijos pastato kaimynystėje, kur, kaip įtariama, ji bandė pasislėpti nuo šio teismo proceso. Nors kieme sutiktas kaimynas teigė išvakarėse ją matęs. Neatsiliepė R.Rudzevičienė pareigūnams tada ir telefonu.

Šiandien ryte policija vėl apsilankė minėtu Radvilėnų plento adresu, tačiau iš šio namo savininko išgirdo, kad čia butą nuomojusi R.Rudzevičienė jau išsikraustė kažkur kitur. O prisiskambinti jai telefonu pareigūnams vėl nepavyko. Todėl teisėja L.Kymantienė ir priėmė šiandien minėtą nutartį, kuria ne tik paskelbė R.Rudzevičienės paiešką, bet ir pakeitė jai anksčiau skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos į suėmimą.

Neeilinis akibrokštas

Kaip jau rašyta, minėta R.Rudzevičienės gyvenamoji vieta Radvilėnų plente paaiškėjo po naujo jos akibrokšto, kuriuo jau buvo peržengtos visos ribos. Tai baigėsi dar vienu ikiteisminiu tyrimu – dėl grasinimo nužudyti prokurorę.

Beje, jis buvo pradėtas šiųmetę sausio 20-ąją – per jau minėto eismo įvykio A.Juozapavičiaus prospekto pėsčiųjų perėjoje, kai buvo sužalota šešiolikmetė, metines.

Prokurorė užsitraukė R.Rudzevičienės rūstybę po šios sugyventinio suėmimo ilgą laiką trukusių kuro vagysčių iš vilkikų, stovėjusių Kaune, Taikos prospekte, byloje. Įtarimai joje yra pareikšti ir R.Rudzevičienei.

Minėtam ikiteisminiam tyrimui iki šio akibrokšto vadovavusią prokurorę R.Rudzevičienė grasino nužudyti net kelis kartus. Skambindama jai tarnybiniu telefonu. O šiųmetės sausio 20-osios rytą susirengus vežti R.Rudzevičienę parodymų šioje byloje patikrinimui į nusikaltimo vietą, ji policijos pareigūnų automobilyje padėjo ant panelės šovinį ir pareiškė, kad jis bus skirtas ikiteisminiam tyrimui vadovaujančiai prokurorei.

Po tokio viešo grasinimo nuspręsta nedelsiant atlikti kratą R.Rudzevičienės gyvenamoje vietoje – jau minėtame Radvilėnų plento name. Per šią kratą rasta ir paimta 20 kovinių šovinių.

Teisinės subtilybės

Tą pačią dieną R.Rudzevičienė atsidūrė Kauno policijos areštinėje, iš kurios vėliau buvo paleista, ir vėl skiriant švelnesnę karomąją priemonę už suėmimą, nors ji ir atsisakė duoti parodymus pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto disponavimo šoviniais bei grasinimo nužudyti. Teisėsaugininkai savo sprendimą nesikreipti tada į teismą dėl R.Rudzevičienės suėmimo aiškino tuo, kad minėti nusikaltimai nėra priskiriami sunkiems. O tokiais atvejais teismai paprastai prašymus suimti įtariamuosius atmeta.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, su tokiu teisėsaugininkų bejėgiškumu susidūrusi ir nuo policijos bei teismo besislapstanti R.Rudzevičienė įtariama ir toliau daranti nusikaltimus. Dėl to praėjusią savaitę pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Į Kauno policiją kreipėsi Savanorių prospekte esanti degalinė, pranešdama, kad per porą vasario savaičių iš jų buvo pavogta degalų už beveik 400 eurų. Įtariamoji – vieno automobilio vairuotoja. Beje, stojusi prieš Kauno apylinkės teismą dėl jau minėto šešiolikmetės sužalojimo pėsčiųjų perėjoje, R.Rudzevičienė teigė, kad vairuotojos pažymėjimą ji jau turi. Anot portalą kauno.diena.lt konsultavusių teisėsaugininkų, tai – visai tikėtina, nes ji dar nėra pripažinta teismo pažeidusi Kelių eismo taisykles ir sukėlusi eismo įvykį.

Paskelbus R.Rudzevičienės paiešką, tikimasi ir visuomenės pagalbos. Bei neatmetama, kad ši vis didesniu Kauno teisėsaugininkų galvos skausmu tampanti moteris, teigianti, jog vykdo individualią veiklą grožio paslaugų srityje, gali būti pakeitusi ir išvaizdą.

GALERIJA

  • Paskelbta iššūkį Kauno teisėsaugai metusios ir toliau nusikaltimus darančios išsišokėlės paieška
  • Paskelbta iššūkį Kauno teisėsaugai metusios ir toliau nusikaltimus darančios išsišokėlės paieška
  • Paskelbta iššūkį Kauno teisėsaugai metusios ir toliau nusikaltimus darančios išsišokėlės paieška
  • Paskelbta iššūkį Kauno teisėsaugai metusios ir toliau nusikaltimus darančios išsišokėlės paieška
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

s

prakišot karą su hoholų nącais, ir norėdami tai užgožt,varot porožniakus dvorniągos

P.

LTSR teisėsauga veikia tik prieš kitaip galvojančius. Kitur neįgali.

Marija

Nea . Teisėja Liuba Afigienai teisinga. Tikrai nepaperkama nesvaikit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS