Sulaikant pavojingąjį bėglį šio dėvėta kaukė nuo ikiteisminio tyrimo jo neišgelbėjo | Diena.lt

SULAIKANT PAVOJINGĄJĮ BĖGLĮ ŠIO DĖVĖTA KAUKĖ NUO IKITEISMINIO TYRIMO JO NEIŠGELBĖJO

  • 14

Po vakarykštės sumaišties gaudant iš Kauno klinikinės ligoninės pabėgusį Lazdijų gyventoją Domininką Armalį, kuriam diagnozuotas COVID-19, pirmasis ikiteisminis tyrimas dėl sukelto pavojaus užsikrėsti koronavirusu pradėtas ir Kaune.

Jį atlieka Santakos policijos komisariatas, kurio teritorijoje įsikūrusi Kauno klinikinė ligoninė. Anot su šiuo tyrimu susijusių Kauno teisėsaugininkų, sulaikytas po pabėgimo D.Armalis grąžintas atgal į Kauno klinikinę ligoninę, o ne nuvežtas į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, kaip skelbiama Policijos departamento suvestinėse.

Oficialiai Baudžiamojo kodekso straipsnis, pritaikytas D.Armalio pabėgimui, skamba taip: „Kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimas“. O pirmoji jo dalis teigia, kad „tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.“

Kaip jau rašyta, patikslintais duomenimis, apie 9 val. iš Kauno klinikinės ligoninės per palatos langą pasišalinęs 54-erių D.Armalis, apie ką buvo pranešta tik po valandos, buvo sulaikytas tik už septynių valandų nuo pabėgimo – Lazdijų rajone.

Anot Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyriausiosios specialistės Eglės Kačinskienės, jos kolegoms nuvykus sulaikyti pėsčiomis namų link traukiantį D.Armalį, apie ką pranešė pilietiški asmenys, jis buvo su apsaugine kauke.

E.Kačinskienės teigimu, iki vakarykščių įvykių D.Armalis vietinei policijai buvo žinomas – dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Tačiau, atsakyti į klausimą, ar D.Armalio sulaikyme dalyvavusiems jos kolegoms neliepta laikinai izoliuotis, E.Kačinskienė negalėjo. Jos žiniomis, į ligoninę D.Armalį vežė greitosios pagalbos medikai. Jos kolegos tik saugojo bėglį iki medikų atvykimo, sėdėdami savo automobiliuose. Ar jiems reikės saviizoliuotis spręs Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Kaip jau rašyta, šio centro specialistai prašo atsiliepti visų, kurie turėjo kontaktų su D.Armaliumi, kuris, kaip išsiaiškinta, prieš diagnozuojant jam COVID-19, gyveno benamio gyvenimą Palemone, o pabėgęs iš ligoninės dar vaikščiojo po Kauno centrą – apsilankė K.Donelaičio gatvėje esančiame Medicinos banke, po to – Kauno autobusų stotyje, iš kur išvyko Druskininkų kryptimi vežančiu autobusu, galiausiai Lazdijų apylinkėse teigia naudojęsis pakeleivingais automobiliais. Norisi tikėti, kad jis visą šį maršrutą taip pat dėvėjo apsauginę kaukę, kuri – viena iš galimų priežasčių, kaip jam pavyko taip toli nukeliauti, nors buvo paskelbta jo paieška, kurioje, kaip teigta, dalyvavo gausios policijos pajėgos.

Kauno policija, pradėjusi ikiteisminį tyrimą D.Armalio atžvilgiu, šiandien ryte dar nebuvo jo apklausiusi. Po sulaikymo su juo dirbo Nacionalinio sveikatos centro specialistai, tikslinę pastaruoju metu D.Armalio turėtus kontaktus bei maršrutus.

Kada D.Armaliui bus galima pareikšti įtarimą ir jį apklausti, neaišku. Tačiau, šiandien po pietų tyrėja jau planavo vykti į Kauno klinikinę ligoninę – pradėti rinkti informacijos.  

Jeigu paaiškėtų, kad dėl D.Armalio elgesio koronovirusu buvo apkrėsti ir kiti žmonės, pradėtas ikiteisminis tyrimas turėtų būti perkvalifikuotas į sunkesnę to paties Baudžiamojo kodekso dalį, numatančią atsakomybę už ligos platinimą, o už tai jau gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl kovos su užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo balandžio pabaigoje baudžiamuoju įsakymu jau nubaudė vieną asmenį. Šis buvo pasišalinęs iš gydymo įstaigos balandžio viduryje ir pripažino savo kaltę, dėl ko jam skirtas vienerių metų laisvės apribojimas, įpareigojant nevartoti alkoholio bei kitų psichiką veikiančių medžiagų, buvo sumažintas trečdaliu ir galutine bausme tapo aštuoni mėnesiai laisvės apribojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

K

Baust policnikus kad be kepuriu tarnauja

Pavojus

Neparašyta kokiu transportu beglys iš Kauno klinikinės ligoninės vyko iki miesto centro, kokio maršruto autobusu? Kiek rūpesčių ir pavojų sukėlė neatsakingo valkataujančio žmogaus elgesys, o kiek panašių valkatų važinėja miesto visuomeniniu transportu, jie nedėvi apsauginių kaukių. Vairuotojai privalo neįleisti jų naudotis visuomeninio transporto paslaugomis, nes jie ne tik kelia pavojų keleiviams, bet ir nemoka už važiavimą.

P

Policija serga korona tie bekiapuriai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS