Pėsčiųjų kelionę neleistinose gatvių vietose stabdė pareigūnai | Diena.lt

PĖSČIŲJŲ KELIONĘ NELEISTINOSE GATVIŲ VIETOSE STABDĖ PAREIGŪNAI

  • 3

Nemažai skaudžių eismo įvykių atsitinka, kuomet pėstysis nusprendžia kirsti važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėjoje, o ten, kur draudžiama. Pasiteisinimų tuomet sunkiai atrandama, nes lyg tyčia daugeliu atvejų pėsčiųjų perėja nuo pažeidimo vietos yra visiškai greta. Tokiu savo pasirinkimu pėstysis rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių sveikata ir gyvybe. Pirmadienį Kauno pareigūnai tikrino, ar gyventojai tampa sąmoningesni ir saugiai kerta važiuojamąją kelio dalį.

Pareigūnams teko pabendrauti ir su keliais vairuotojais, kurie nebuvo linkę praleisti gyventojų nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose, tačiau visas likęs dėmesys atiteko neatsakingiems pėstiesiems. Aštuoni administracinio nusižengimo protokolai ir dar vienuolika rimtų prevencinių pokalbių – tiek užfiksuota pažeidimų, kuomet pėstysis nusprendė kirsti kelią, pažeisdamas KET.

Užfiksuota atvejų, kuomet gyventojai arba ėjo ne per pėsčiųjų perėjas, ten kur tai daryti draudžiama, arba per reguliuojamą perėją, tačiau jau degant draudžiamam šviesoforo signalui. Nors daugelis pėsčiųjų teisinosi, kad neva „greit praeina, gi spėja“, tai nėra ir negali būti pateisinama priežastis rizikuosi savo ir kitų sveikata bei gyvybe.

Nuo liepos 29 d. iki rugpjūčio 4 d. taip pat tikrinta, ar eismo dalyviai sąmoningi ir gatvėse elgiasi saugiai. Tuomet nustayti 32 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: du vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 20 - nuo 20 iki 30 km/val, šeši – nuo 30 iki 40 km/val, du – nuo 40 iki 50 km/val., dar du – daugiau nei 50 km/val.

Rugpjūčio 4 d. apie 10.33 val. Jonavos r., kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis 46 km, vyro (gim. 1967 m.) vairuojamas automobilis važiavo 160 km/val. greičiu, kuomet maksimalus leistinas greitis yra 90 km/val. Vairuotojui, kuris greitį viršijo 70 km/val., gresia ne tik bauda iki 550 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki 6 mėnesių.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti septyni neblaivūs automobilių vairuotojai, nustatyti keturi lengvo ir trys vidutinio girtumo atvejai. Taip pat nustatyti trys neblaivūs dviračių vairuotojai.

Liepos 30 d. apie 8.30 val. Jonavos r., kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis 31 km, pareigūnai pastebėjo keliu įtartinai manevruojantį dviratininką. Sustabdžius jį ir patikrinus alkoholio matuokliu, paaiškėjo sunkios kelionės priežastis – dviratininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,45 prom.).

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo penkis pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimus. Taip pat pareigūnai nustatė devynis asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis KET, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To mentam

Kaune saugiau pereiti ne per pereja.Daug maziau sansu,kad perejoje uzmus bukas labusas ar kale uz vairo,narsanti facebooke.

aha

sustojom nereguliuojamoje per4joje praleist pėsčiojo, tai šiam ipusėjus eit per perėją atlėkė tiesiog iš niekur mašiniukas ir kai vožė į galą tai mažai nepasirodė.Nėrėm į priekį nuo smūgio kaip raketa. Ir savo sukūlė ir mūsų tiek, kad ... na vienu žodžiu ... Gerai kad visi sveiki likom iskaitant ir tą per perėją einanti. Reakciją gerą vaikinukas turėjo. Taip kad geriau jau tuos sustojimus prie kiekvieno kampo atšauktų. Ir pėstiesiems ir saugiai vairuojantiems būtų geriau

...

"Žmogau - saugokis policininko!"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS