Pirmąją Kalėdų dieną Kauno apskrities policijai darbo netrūko: smurto atvejų – dvigubai daugiau | Diena.lt

PIRMĄJĄ KALĖDŲ DIENĄ KAUNO APSKRITIES POLICIJAI DARBO NETRŪKO: SMURTO ATVEJŲ – DVIGUBAI DAUGIAU

  • 5

Gruodžio 25-ąją, pirmąją Kalėdų dieną, Kauno apskrities policija darbo turėjo nemažai. 

Pirmąją Kalėdų dieną ypač netrūko smurto atvejų. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos budėtoja, Kauno apskrityje gauti net 57 pranešimai apie smurtą artimoje aplinkoje. Smurto atvejų užfiksuota dvigubai daugiau nei įprastai.

Kauno policija skelbė, kad gruodžio 25 d., apie 22.40 val., Kaune, Taikos prospekte, bute, kilus konfliktui neblaivus (2,59 prom.) vyras (g. 1985 m.) kumščiu trenkė į galvą neblaiviai (2,97 prom.) moteriai (g. 1985 m.), taip sukeldamas jai fizinį skausmą.

Vėliau nukentėjusioji peiliu sužalojo vyrą, kuris, suteikus medicininę pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

Įtariamoji po apklausos paleista.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar vienas smurto atvejis užfiksuotas Kauno rajone.

Gruodžio 25 d., apie 14.20 val., Kauno rajone, Lapių seniūnijoje, neblaivus (2,59 prom.) vyras (g. 1990 m.) smurtavo prieš moterį (g. 1993 m.).

Kaip jau rašyta, neblaivus Lietuvos kariuomenės karys namuose Jurbarke, kilus konfliktui, trenkė moteriai kumščiu į veidą, jis sulaikytas, pirmadienį pranešė policija.

1967 metais gimęs vyras tuo metu nebuvo tarnyboje, buvo neuniformuotas.

Jam fiksuotas 2 prom., moteriai – 2,48 prom. girtumas.

Įtariamasis uždarytas į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Užfiksuotas ir įtariamas smurto prieš vaikus atvejis. Jau skelbta, kad į ligoninę sekmadienį buvo paguldyta mažametė, 2020 metais gimusi raseiniškė, į gydymo įstaigą atvežta be sąmonės, pranešė policija.

Iš pradžių mergaitė iš buto be sąmonės buvo pristatyta į Raseinių ligoninę, tačiau vėliau pervežta ir paguldyta į Kauno ligoninę.

Policija surinko medžiagą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą.

Pranešta ir apie fejerverkų aukas. Kaune nepilnametis susižalojo sprogdindamas fejerverką.

Gruodžio 25 d., apie 21.40 val., į Kauno ligoninę kreipėsi ir dėl plaštakos rodomo piršto kaulo įskilimo, suteikus medicininę pagalbą, ambulatoriškai gydomas nepilnametis (g. 2008 m.), kuris paaiškino, kad Kaune, Kryžiasnapių take, namo kieme, susižalojo sprogdindamas fejerverką.

Policijai įkliuvo ir neblaivių vairuotojų.

Gruodžio 25 d., apie 16.55 val., Jonavos rajone, Gulbiniškių kaime, keturratį vairavo neblaivus vyras (g. 1967 m.). Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,80 prom.

Policija informavo ir apie į Pravieniškių pataisos namus negrįžusį kalinį.

Gruodžio 25 d., 19.37 val., Kauno apskrities policija gavo pranešimą, kad Kaišiadorių rajone, Pravieniškių kaime, į Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją negrįžo nuteistasis (besargybinis) vyras (g. 1974 m.). Aplinkybes aiškinasi ir paiešką vykdo Kalėjimų departamento pareigūnai.

Kaip jau rašyta, per Kalėdas Kauno gyvybės langelyje palikta naujagimė.

Gruodžio 25 d., apie 05.50 val., Kaune, Miško gatvėje, gyvybės langelyje rasta palikta naujagimė (pagimdyta prieš 3–4 val.).

Gairės: pagalba moterims, Kauno apskrities policija, smurtas, nusikaltimai, nelaimės, pirmoji Kalėdų diena
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pilietis

Diskriminacija! Kauno Dienoje !del nuotraukos reik kreiptis i lygiu galimybiu komisija-makar manoji pribimbus taip voze man su grebliu....

Įvykių stebėtoja

Tradicinių tarybinių šeimų ? Gal net Orlausko Gibono Švenčionienės palaikytojai ?

Lietuviai

švencia kaledas kucias girti .dar iš ruskiu juokiasi tie geria .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS