Per plauką nuo tragedijos: pabėgti iš įkalinimo įstaigos bandęs septyniolikmetis rizikavo gyvybe | Diena.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS: PABĖGTI IŠ ĮKALINIMO ĮSTAIGOS BANDĘS SEPTYNIOLIKMETIS RIZIKAVO GYVYBE

  • 2

Savaitgalį pasikėsinta pabėgti iš dar vienos šalies įkalinimo įstaigos. Šį kartą – iš Kauno tardymo izoliatoriaus patalpų Technikos gatvėje.

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, naktį į sekmadienį, 00.25 val., nuteistasis T. J. pro atsidarytą langą pašalino grotų strypą ir bandė nusileisti iš ketvirto pastato aukšto, tačiau buvo sulaikytas.

Dėl šio įvykio pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį bausmę už pasikėsinimą pabėgti iš laisvės atėmimo vietos, bet ir tarnybinis patikrinimas dėl tąnakt budėjusių šios įstaigos pareigūnų veiksmų.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad tokiu pavojingu būdu į laisvę bandė pabėgti nepilnametis, gimęs 2003 metais, atliekantis laisvės atėmimo bausmę už vagystes ir svetimo turto sunaikinimą, kuri baigiasi 2022-ųjų antroje pusėje, tačiau bėgliui gresia dar vienas teistumas – byloje, kuri dar neišnagrinėta teisme.

Ištrūkti į laisvę sumanęs septyniolikmetis rizikavo gyvybe. Dalį grotų strypo įpjovęs, kaip įtariama, su medvaržčiu, o likusią nulaužęs, jis sugebėjo išlįsti per pasidarytą tarpą, nes yra smulkaus sudėjimo. O po to nusileido iš ketvirtojo aukšto, kur buvo jo gyvenamoji patalpa, virve, pasidaryta iš paklodžių. Šiuo tikslu panaudota ir kartu su juo vienoje patalpoje buvusio kito nuteistojo, kuris bėgti nepanoro, paklodė.

Bandymą pabėgti pataisos namų budėtojai užfiksavo per vaizdo stebėjimo kamerą. Septyniolikmetis buvo sulaikytas jau vidiniame šios įkalinimo įstaigos kieme. Jam buvo telikę įveikti aukštą pataisos namų tvorą, kas mažai buvo tikėtina.

Sulaikytasis teigia, kad ištrūkęs į laisvę būtų ėjęs į parduotuvę. Tai, kas įvyko, jis bando pateikti kaip nuotykį. „Žinau, kad už pasikėsinimą pabėgti teismai daugiau kaip pusės metų prie skirtos bausmės neprideda. Taigi, niekuo nerizikavau“, – po sulaikymo pareigūnams pasakojo septyniolikmetis.

Pastarąjį kartą iš šios įkalinimo įstaigos buvo pabėgta prieš maždaug penkerius metus. Tada pro kontrolės punktą, jaunai budėtojai iš jaudulio nuspaudus ne tą mygtuką, kurį norėjo, o atidarantį vartus į laisvę, buvo pabėgę trys nuteistieji, kurie buvo išgaudyti per porą dienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to visiems norintiems pabegti is ik.istaigu

matai, jie yra per daug debilavoti kad tą suvoktų

visiems norintiems pabegti is ik.istaigu

Nebekite, jus neGrafai Montekristai, jusu nelaukia lobiai Ifo saloje. Prisisikote, atgailaukite, gal pasigailes?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS