Per plauką nuo tragedijos pakaunėje: kalčiausias staiga pakilęs stiprus vėjas? | Diena.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS PAKAUNĖJE: KALČIAUSIAS STAIGA PAKILĘS STIPRUS VĖJAS?

  • 5

Trečiadienio vidurdienį į Samylų seniūnijos Žiegždrių kaimo Tuopų alėją skubėjo visos specialiosios tarnybos. Apie 13 val. vietinė gyventoja pranešė, kad matė pro langą, kaip ant žmogaus galimai nuvirto medis, kurį rengtasi pjauti, nes girdi, kaip nelaimėlis rėkia.

Į įvykio vietą kartu su greitosios medikais bei policija pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai rado sužalotąjį jau išlaisvintą šalia buvusių draugų. Teliko padėti jį įkelti į greitosios medikų automobilį. O šie išvežė nelaimėlį į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių.

Šiandien portalui kauno.diena.lt paskambinus dėl šio įvykio Samylų seniūnei, ji prisipažino girdinti apie tai pirmą kartą. Ir teigė, kad jokių medžių pjovimo darbų seniūnija Žiegždrių Tuopų alėjoje, kurioje netrūksta gana aukštų senų medžių, kurių sausas šakas dažnai nulaužia vėjas, neorganizavo. Tačiau prisiminė, kad į seniūniją buvo kreipųsis viena šios alėjos gyventoja, norėjusi nupjauti tokią pačią tuopą, esančią jos sklype. Šiai atsakyta, kad ji turi samdyti tokiems darbams kažką privačiai.

Anot Kauno policijos atstovės, jos kolegos siųsti vakar Bendrojo pagalbos centro į Žiegždrius, aiškinosi, kas nutiko, su šio dar palyginti laimingai pasibaigusio įvykio liudytojais. O šie pasakojo, kad tądien šioje alėjoje rengtasi pjauti senus avarinės būklės medžius ir leidimas tam turėtas. Tačiau apjuosus, kaip priklauso, vieną iš pasmerktųjų virve, staiga pakilo stiprus vėjas ir šį medį nulaužė. Tokiomis aplinkybėmis buvo prispausta vieno to nesitikėjusio Žiegždrių gyventojo koja.

Laimė, kad, panašu, jog šis 47-erių metų asmuo nepatyrė sunkaus sužalojimo, nes, anot policijos atstovės, jie net nepradėjo tokios traumos atveju būtino įvykio aplinkybių patikslinimo. Pabendravus su jo liudytojais, nenustatyta ir, kad būtų padarytas koks nors administracinis nusižengimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na

tai prie nuvirtusių medžių lai meldžiasi tos bobulencijos kur krenta už medžius..prašom kovo 11-sios g. prie pat sustojimo didžiausi medžiai 30 m. negenėti, o sustojimas prie pat vaikai eina į mokyklas, žmonės į darbus...medžiai siekia penkto aukšto balkonus šakos jau į balkonus lenda..niekas negeni ir nepjauna ...bobutės namo už medžius..rėks bobutės kol neatsitiks nelaimė..o kad atsitiks tik dienų klausimas.

Vis bijoma rėksnių

O kur buvo Dambrauskas su savo medžių gerbėjų gvardija?Daugybė,mirtį nešančių medžių,bet jų nupjauti neleidžia bobelė-riksnės su Dambrausku priekyje.Jeigu ir toliau jų bijosite,tai tie medžiai ir toliau užmušinės net žmones.Nejaugi negalima tų psichinių rėksnių grupelės,pastatyti į vietą?

Janis

Rokų gamyklos teritorijoje prie pagrindinio kelio kur kursuoja 23 autobusas stovi 4 topolei vienas jau nuvirto laimei niekas nenukentėjo ten iš mokyklos eina nomo ir vaikai bet kol neatsitiks nelaimė tol visi tyli silpnas suglaude ir nieko nesiima svolacei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS