Plikledžiui padengus šaligatvius – pacientų antplūdis Kauno ligoninėse | Diena.lt

PLIKLEDŽIUI PADENGUS ŠALIGATVIUS – PACIENTŲ ANTPLŪDIS KAUNO LIGONINĖSE

  • 0

Plikledžiui padengus šaligatvius Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyrių (traumatologijos punktą) savaitgalį užplūdo neįprastai didelis pacientų srautas – pagalba suteikta 270 pacientų. 24 iš jų po operacijos yra tebegydomi ligoninėje.

Kaip sakė Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėjas Artūras Šulnius, didžiausias antplūdis buvo šeštadienį nuo vidurdienio iki 19 val. „Būtent dėl to susidarė ilgos eilės, nes vienu metu teko pagalbą suteikti dideliam būriui pacientų“, – sakė vedėjas.

Situaciją apsunkino ir tai, kad dauguma traumų buvo sunkios – žmonės atvykdavo su lūžusiomis čiurnomis, blauzdomis, kulkšnimis, rankų riešais. A.Šulniaus teigimu, medikai ir tokiomis sąlygomis darbavosi sparčiai kaip galėdami, buvo pakviesta papildomo personalo, bet vis tiek galimybes riboja techniniai resursai – rentgeno aparatų, operacinių, procedūrinių kabinetų pagausinti neįmanoma.

„Paprastai staiga atšalus ar pasnigus visada padaugėja traumų. Vėliau žmonės prisitaiko, tampa atsargesni. Galbūt reikėtų tarnyboms apie plikšalas informuoti žmones iš anksto, kaip tai daroma artėjančių audrų atvejais?“, – svarstė A.Šulnius.

Portalas primena, kad šeštadienį traumų slidžiose gatvėse skaičius mušė rekordus. Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai tądien vos spėjo suktis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS