Po Šilainių gaisro neįgalus likęs vaikinas prašo 1 mln. litų | Diena.lt

PO ŠILAINIŲ GAISRO NEĮGALUS LIKĘS VAIKINAS PRAŠO 1 MLN. LITŲ

  • 10

„Stuburą gydytojai surinko iš gabalėlių, sakė, kad vienos skeveldros“, - kalbėjo vaikino mama, kuri teigė, kad kai sūnui pavyko pajudinti vieną kojos pirštą, šeimai tai buvo didelė šventė.

Kauno apygardos teismas antradienį tęsė tragiškai pasibaigusio gaisro Kauno Šilainių mikrorajone bylos nagrinėjimą. Posėdyje parodymus davė neįgaliu likusio vieno nukentėjusiųjų mama ir apklaustas vienas iš kaltinamųjų.

Mantas Tamašauskas sunkiai susižalojo iškritęs iš balkono. Nuo bute įsiplieskusio gaisro jis, kaip ir dalis kitų bute buvusių asmenų, bandė gelbėtis lipdamas į žemiau buvusį balkoną, bet nukrito žemyn. Vaikinui lūžo stuburas. Pasak jo mamos ir medicininių dokumentų, vaikinas juda vežimėliu, bet jame gali išsėdėti tik apie valandą. Jam prašoma priteisti milijoną litų neturtinės ir daugiau nei 15 tūkst. litų turtinės žalos.

Vienam iš įtariamųjų nukentėjusysis priekaištų neturi - tai vienintelis laisvėje esantis Lukas Buckus, kurį M.Tamašauskas laiko aplinkybių auka: jie išliko draugai ir iki šiol bendrauja.

„Stuburą gydytojai surinko iš gabalėlių, sakė, kad vienos skeveldros“, - kalbėjo vaikino mama, kuri teigė, kad kai sūnui pavyko pajudinti vieną kojos pirštą, šeimai tai buvo didelė šventė.

Moteriai teko palikti darbą, kad galėtų pasirūpinti sūnumi. Šis kentė didelius skausmus, gulėdamas ligoninėje šaukdavo iš skausmo.

M.Tamašauską itin skaudžiai paveikė draugo žūtis, jis teigė netekęs brolio. Dėl sveikatos būklės vaikiną kamuoja depresija, jam reikėtų reabilitacijos.

Vėliau apklaustas vienas iš kaltinamųjų - Paulius Diliūnas. Jis savo kaltę neigia ir teisme tikino nežinąs, kaip kilo gaisras.

Vaikino teigimu, jis laiką leido su šiuo metu besislapstančiu Martynu Sasnausku, kai grįžo jo jaunesnysis brolis Paulius Sasnauskas su L.Buckumi.

Paaiškėjus, kad P.Sasnauskas gimtadienio šventėje buvo sumuštas, kompanija su dar vienu vaikinu nusprendė vykti išsiaiškinti aplinkybių. P.Diliūnas teigė manęs, kad jie važiuoja tik pasišnekėti, o M.Sasnausko kartu pasiimtas 5 litrų degalų talpa, kurią užpildė degalinėje, įtarimų nesukėlė: kandangi tarp draugų buvo įprasta skolintis vieni kitų automobilius, įprasta buvo ir atsinešti degalų.

Vis dėlto jis pripažino pirmosios apklausos metu nutylėjęs aplinkybę, kad padėjo pilti degalus, o šią aplinkybę pripažino tik pamatęs degalinėje padarytas nuotraukas.

Jis teigė, kad išvykus iš degalinės, degalų talpos nematė, kol, jau nuvykus į butą, neišgirdo kažką šaukiant apie benziną. Kaip degalai išsiliejo ant grindų jis sakė nematęs, bet, viduje pastebėjęs rūkantį žmogų, išsigando gaisro grėsmės ir pabėgo.

„Kažkas ėmė rėkti benzas, pasižiūriu, čia bala, tada kažkas praėjo su cigarete. Tada liepsnos nebuvo, bėgau iki apačios, iš paskos bėgo P.Sasnauskas. Po kurio laiko prisijungė M.Sasnauskas“, - kalbėjo įtariamasis.

P.Sasnauskas, P. Diliūnas ir L.Buckus šioje byloje kaltinami, kad būdami apsvaigę nuo alkoholio praėjusių metų kovą padegė Šilainių daugiabučio namo butą ir jiems duris atidariusį M.S. Šis įvykio vietoje mirė. P.Sasnauskas nusikaltimo metu buvo nepilnametis.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, kaltinamieji taksi automobiliu nuvyko į degalinę, kur į 5 litrų talpą prisipylė benzino, vėliau atvyko į Baltų prospekte esantį butą, kuriame esą buvo P.Sasnauską sumušęs asmuo. Keršydami už tai, jie duris ir jas atidariusį M.S. padegė.

Prokuroras anksčiau teigė, kad pradėjus ikiteisminį tyrimą bijota, kad ši nelaimė atneš daugiau aukų.

„Įvykio metu bute buvo 14 asmenų, iš kurių 9 ar 10 buvo per balkonus iššokę ar nukritę. Trys asmenys spėjo pabėgti per duris. Dviem asmenims nustatyti sunkūs kūno sužalojimai, keturiems - nesunkūs ir dviem - nežymūs. Vienas nukentėjusysis, kiek žinau, nevaldo kojų. Laimingas atsitikimas, kad mažai žuvusiųjų - gal dėl to, kad jauni. Iš esmės pačioje įvykio pradžioje galvojome, kad bus daugiau (žuvusiųjų - BNS), bet tiesioginė mirties priežastis - gaisras - tik vieno žmogaus“, - žurnalistams sakė prokuroras Andrius Kiuršinas.

Kaip duodama parodymus teigė buto savininkė, nuo liepsnų suskeldėjo sienos, teko keisti elektros instaliaciją, langus, duris.

Bendrai gaisras suniokojo turto už 222 tūkst. 786 litus.

Iki šiol nuo teisėsaugos besislapstančio M.Sasnausko byla atskirta.

P.Diliūnui ir L.Buckui gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. P.Sasnauskui, kuris nusikaltimą atliko būdamas nepilnametis, gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

va taip va

pats kaltas kad liko vezimelyje jus ir tiek blogo zmonem esate padare su savo ta kompanija kur dege , ce jum dievas tik atlygino uz jusu paciu blogus darbus o tie kas padage ir neteisinu .

jurgelis

kur jaunimas ten alkoholis, kur alkoholis ten nelaimes...prasigere jaunimas...

kiesai atsakymas

isiskaityk kaimieti i visa straipsni, tik iš trijų, ne iš buckaus, su juo jis liko draugais, nes jis tik aplinkybiu auka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS