Po vaikų pagrobimo „Pastogėje“ sustiprinta apsauga | Diena.lt

PO VAIKŲ PAGROBIMO „PASTOGĖJE“ SUSTIPRINTA APSAUGA

  • 15

Pasak teisėsaugos, Inga ir Mindaugas Vilčinskai pripažino norėję išsivežti vaikus į Baltarusiją. Su šeima automobiliu važiavo ir dar vienas 52 m. vyras, kuris, kaip nustatyta, yra Lietuvos pilietis. Bėgliai bandė sprukti, bet įklimpo pelkėje. Mašinoje rasti ir penkių asmenų šeimos padirbti dokumentai. Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl tėvo ir motinos suėmimo. Siekiant išvengti provokacijų, jie posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu, praneša LNK.

„Suėmimo pagrindas buvo, kad norėjo bėgti, slėptis“, – teigė prokurorė Gitana Kaupė.

Abu tėvai prašė jų nesuimti, skirti švelnesnes kardomąsias priemones.

„Suimtajam Vilčinskui nutarta skirti mėnesio suėmimą, o įtariamoji suimti devynioms dienoms. Suėmimo pagrindas yra manant, kad jie pabėgtų“, – aiškino prokurorė.

Suimti kito vyro, buvusio su Vilčinskais mašinoje prokurorai teismo neprašė. Tiek tėvas, tiek motina pripažįsta savo kaltę. Teisėsaugai jie paaiškino, kodėl pagrobė vaikus iš globos namų.

„Jie nematė kito būdo, neva, jiems nebuvo leista matytis. Jie neneigia, kad jie ketino kirsti Lietuvos sieną“, – sakė G. Kaupė.

 

 

Vilčinskai save vadina suverenais. Šie asmenys nepripažįsta valstybės, įstatymų, mokslo, dažniausiai yra atsisakę pilietybės. Svarstoma, ar tėvams nėra reikalinga psichiatrinė ekspertizė.

„Galima vertinti įvairiai. Yra duomenų, kad galbūt reikėtų juos parodyti specialistams“, – teigė prokurorė.

Vaikus pasitiko psichologai, atvyko medikai, įvertino jų būklę.

Kaip dabar paaiškėjo, kad kai vaikai buvo pagrobti prieš porą savaičių, jie sirgo. Buvo ką tik parvežti iš poliklinikos.

Į pastogę sugražintus vaikus apžiūrėjo medikai.

„Vaikus pasitiko psichologai, atvyko medikai, įvertino jų būklę“, – sakė valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pasak pareigūnų, apklausos metu tėvai aiškino, kad jų tikslas – susigrąžinti vaikus.

„Sakė, kad jų tikslas yra vaikai, kad nori juos susigrąžinti, kad jie laikysis įstatymų. Sakė, kad dės visas pastangas, kad vaikai grįžtų“, – sakė G. Kaupė.

Kol vaikai globos įstaigoje, o tėvai suimti, įstaigoje sustiprinta apsauga. Specialistai po šio įvykio ruošia keisti tėvų su iš šeimos paimtais vaikais bendravimo tvarką.

„Ruošiame rekomendacijas globos namams, kaip galima organizuoti tvarką. Galbūt globos namuose pritaikyti patalpas, kurios būtų tinkamos susitikimams su tėvais, galbūt su specialistų pagalba ar priežiūra“, – sakė I. Skuodienė.

Teismas spręs, ar vaikai galės kokiu nors būdu bendrauti su tėvais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

O

Šita alkoholikų šeiminėlė jau ir Vokietijoje spėjo pasižymėti, kur jie anksčiau ir gyveno. Vokietijos policija kasdien pas juos lankydavosi, nes jie kasdien prie vaikų vartodavo alkoholį ir mušdavosi, nedaug trūko, kad ten būtų atėmę vaikus, todėl jie ir pabėgo atgal į Lietuvą, bet čia dar baisiau elgiasi

Nesistebėkim

Garliavos mergaitę iš savo gimtų namų ,,vadavo,, net 240 ginkluotų gorilų.Kažin ,ar ramiai miega visi prisidėję prie Deimantės pradanginimo? Iki šiol ponuliai taip ir neatsakė į sesers Nijolės Sadūnaitės klausimą:,,Ar dar gyva Deimantė?,,

Sigita

Žodžiu, kokie ten globos namai- kalėjimas ir tiek. Taip išeina, kad kitaip mąstančių laukia belangė. O tai jau baisu. Apie kokią laisvę tada mes taip kalbame. Manyčiau, jeigu žmogui nepatinka čia gyventi, jis turi pilną teisę išvažiuoti ir ieškoti geresnio gyvenimo kitur. Juk tokių , išvykusių šeimų , yra labai daug. Ir visai natūralu, kad tėvai pasiėmė su savimi ir vaikus. Savus vaikus , ne svetimus. Tai už ką Jie dabar dar ir nubausti ir ne tik tėvai , bet ir vaikai priversti kentėti. Kažkoks absurdas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS