Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje | Diena.lt

PO VELYKŲ ATOSTOGŲ ŠAUKTINIS Į TARNYBĄ NEGRĮŽO: PO ŠĖLIONIŲ KAUNO GATVĖSE GYDOMAS REANIMACIJOJE

Aiškėja pamokančios kuriozinės nelaimės, įvykusios Pramonės prospekte balandžio 4-osios naktį, per kurią automobilis „Audi 3“, kuriuo važiavo devyniolikmečių pora, trenkėsi į pakelės medį, aplinkybės. Vienas iš šios transporto priemonės, vos per plauką netapusios metaliniu karstu jos vairuotojui, ratas ne tik buvo žieminis, kai kiti – vasariniai, bet ir mažesnis negu pastarieji.

Priežastį įvardijo iš karto

Kaip jau rašyta, ši nelaimė įvyko apie 2.20 val. Maždaug tokiu laiku automobilį „Audi A3“ vairavęs devyniolikmetis iš Žemųjų Šančių, kuris, kaip paaiškėjo, pernai rudenį tapo Lietuvos kariuomenės šauktiniu, o šio įvykio metu buvo išleistas Velykų atostogų, minėtame prospekte nuvažiavo nuo kelio ir kliudė, pirminiais duomenimis, pakelės liepą.

Netrukus po to pro šią vietą atsitiktinai važiavo ir naktį patruliavęs policijos ekipažas. Jam jau konstatavus eismo įvykį, prieš pareigūnų automobilį į gatvę išbėgo pagalbos prašantis jaunuolis, kuris teigė, kad jo draugo vairuojamas „Audi“ atsitrenkė į medį ir jame – du prispausti žmonės.

Vėliau šis jaunuolis pareigūnams pasakojo, kad pamatęs, jog paskui jį važiavusio draugo „Audi“ staiga sumėtė, per galinio vaizdo veidrodėlį. Jis buvo įsitikinęs, kad dėl visko kalta priekinė šio „Audi“ padanga, pakeista prieš nelaimę.

Iškalbingas įrašas

Anot šio liudytojo, tąnakt jie susitiko su „Audi“ vairuotoju po jo skambučio vidurnaktį atvykti į Aleksotą, kur minėta devyniolikmečių pora jau buvo patekusi į kažkokį nesusipratimą, dėl kurio turėjo aiškintis su policija.

Tąnakt pastebėta ir, kad sugadintas vienas iš priekinių „Audi“ ratų. Tačiau vietoj šio minėtą žieminį ir mažesnio diametro pakaitalą jau atvežė „Audi“ keleivės tėvas. Beje, ir šis automobilis yra registruotas devyniolikmetės krikšto mamos vardu, esant pagrindo įtarti, kad dėl mažesnės draudimo įmokos.

Peržiūrėję vienos firmos, esančios šalia įvykio vietos, vaizdo kameros įrašą, teisėsaugininkai apsistojo ties prielaida, kad nelaimė, nepaisant skirtingų „Audi“ ratų, greičiausiai įvyko lenktyniaujant. Įraše matyti, kaip nuo artimiausios žiedinės sankryžos abu automobiliai atlekia kur kas didesniu negu kitų transporto priemonių greičiu. Ir ties nelaimės vieta „Audi“, kuriuo važiavo devyniolikmečių pora, pernelyg priartėja prie priekyje važiavusio draugo automobilio, nors jokio fizinio kontakto nebuvo. Panašu, kad spėta laiku pradėti stabdyti, bet tada apie save priminė vienas iš skirtingų šio „Audi“ ratų. Žodžiu, vienam priekiniam ratui stabdant, kitas, esant slidžiai kelio dangai, ėmė slysti. Viskas baigėsi „Audi“ atsitrenkimu vairuoto puse į pakelės medį.   

Patys nebeišlipo

Kaip jau rašyta, į šios nelaimės vietą buvo pasiųsti ir ugniagesiai gelbėtojai, ir du greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

„Audi“ keleivė buvo ugniagesių gelbėtojų, kuriems pirmiausiai reikėjo nukirpti priekines keleivio dureles, ištraukta laukan per dešimt minučių. Ji buvo sąmoninga, nors minėtas pareigūnų pagalbos prašęs vairuotojo draugas buvo užsiminęs, kad po įvykio devyniolikmetė buvo praradusi sąmonę.

„Audi“ vairuotoją pavyko ištraukti iš sumaitoto automobilio daugiau kaip po pusvalandžio. Jis buvo be sąmonės. Ir taip pat perduotas greitosios medikams, kurie jį, kaip ir jo keleivę, skubiai išvežė į Klinikas.

Medikų teigimu, devyniolikmečio, vairavusio „Audi“, patirti sužalojimai – labai sunkūs: sužalota ne tik galva bei krūtinės ląsta, bet ir vidaus organai. Po skubios operacijos Klinikose jis tebėra komos būsenos ir reanimacijos specialistų globoje.

Tuo tarpu „Audi“ keleivei lūžo tik ranka.

Ne pirmas kartas?

Jau minėto poros draugo, kuris kol kas vienintelis apklaustas šioje byloje, teigimu, nelaimė įvyko jiems važiuojant į Pramonės prospekto „McDonald's“.

Nors apie jokį lenktyniavimą šis liudytojas neužsimena, jis neneigia, kad važiuota 70 km/val. greičiu. Ir panašu, kad nepaisant skirtingų ratų, iki nelaimės vietos spėta pralėkti ir M. K. Čiurlionio tiltu, ir Tunelio gatve, ir pro VI forto prieigas.

Peržiūrėjus „Audi“ vairuotojo dosjė, išsiaiškinta, kad jis turi vairuotojo pažymėjimą jau beveik dvejus metus ir per tą laiką tik kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Tačiau šis atvejis – gana iškalbingas: būdamas šešiolikos, 2020-ųjų rugpjūtį, jis buvo nutvertas A. Juozapavičiaus prospekte vairuojantis automobilį, nors dar tokios teisės neturėjo.

GALERIJA

  • Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje
  • Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje
  • Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje
  • Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje
  • Po Velykų atostogų šauktinis į tarnybą negrįžo: po šėlionių Kauno gatvėse gydomas reanimacijoje
Policijos ir ugniagesių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

NATU'i

viskas galima.

ALGIRDAS.

Ir tai skaitosi Tėvynės gynėjas , ANT BALTŲ ARKLIŲ JODINĖJO KAUNO GATVĖMIS

Mindaugas

Ką išmoks per 9 mėn. tarnybos, be to, kokia čia tarnyba, jei kas savaitę paleidžiami namo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS