Policijos veteranas su mokiniu įkliuvo iškalbingomis aplinkybėmis | Diena.lt

POLICIJOS VETERANAS SU MOKINIU ĮKLIUVO IŠKALBINGOMIS APLINKYBĖMIS

  • 14

Per kelias valandas – 300 eurų. Tokie įtarimai apie nelegalų kai kurių Kauno policijos patrulių uždarbį kyla po jų kolegų iš Imuniteto valdybos praėjusios savaitės operacijos, per kurią buvo sulaikyti du kyšininkavimu įtariami Patrulių rinktinės pareigūnai.

Dar iškalbingiau tai, kuo jie įtariami, atrodo, žinant, kad vieno iš įtariamųjų – M.J. stažas policijoje – 30 metų. Kito – M.K. –14 metų.

Po jų sulaikymo kolegos patruliai prasitarė, kad M.J. įkliuvimas su įkalčiais tebuvo laiko klausimas. Esą tiek jis jau buvo suįžūlėjęs.

M.J. buvo šio ekipažo vyresnysis, sėdėjęs už tarnybinio automobilio, kurio priekyje ir gale įrengtos vaizdo kameros, vairo. Tačiau, kaip teigia faktai, prie to sugebama prisitaikyti, sprendžiant piniginius klausimus su pažeidėjais išlipus iš automobilio.

Sulaikymo metu pas M.J. ir M.K. buvo rasti galimai neteisėtai įgyti 600 eurų. Tai buvo bendra suma, rasta pas abu.

Įtariama, kad tai buvo ne iš vieno Kelių eismo taisyklių pažeidėjo tądien gauti kyšiai. Tą rytą šis ekipažas išvažiavo į tarnybą pusę septynių ryto. O buvo sulaikytas apie vidurdienį. Jo patruliavimo zona buvo miesto centras ir Aleksotas.

Kokiomis aplinkybėmis įtariamieji buvo sulaikyti, neatskleidžiama. Motyvuojama tuo, kad tai gali pakenkti pradėtam ikiteisminiam tyrimui.

Nė vienas iš įtariamųjų prisipažinti, kad ėmė kyšius nelinkęs. Ir beveik neduoda jokių parodymų. Žodžiu, laikosi įprastinės tokiais atvejais taktikos, ne kartą naudotos panašiomis aplinkybėmis įkliuvusių jų kolegų.

Šiuo metu M.J. ir M.K. yra nušalinti nuo tarnybos.

Už reikalavimą ar provokavimą duoti kyšį už neteisėtą veikimą ar neveikimą vykdant įgaliojimus Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų. Dažnesnė praktika – skirti solidžią dešimtimis ar net šimtais kartų didesnę už gautą kyšį baudą.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyrius. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kauno AVPK vadovai akcentuoja, kad neteisėti pareigūnų veiksmai netoleruojami ir vertinami principingai. Vidaus kontrolės priemonės Kauno apskrities policijoje vykdomos nuolat ir bus aktyviai atliekamos ateityje.

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno AVPK anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 37) 303 050 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

vietinis

Cia tie Titnago gt.stovi prie STOP zenklo?

Kostas

O kodel patruliai tarnybos metu apsipirkineja ,atsiima siuntas ir tt o jei aliarmas ka ?

Q

Rimtai kazkoks keistas straipsnio pavadinimas... Koks gali buti mokinys pradirbes 14 metu... Autoriau- vakar gal sventei?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS