D. Žukausko skundą dėl atleidimo nagrinėjantis teismas apklausė liudytojus | Diena.lt

D. ŽUKAUSKO SKUNDĄ DĖL ATLEIDIMO NAGRINĖJANTIS TEISMAS APKLAUSĖ LIUDYTOJUS

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti buvusio Kauno apskrities policijos viršininko Dariaus Žukausko skundą dėl atleidimo ir apklausė du liudytojus.

Kaip BNS informavo teismo atstovas Audris Kutrevičius, visą popietę vykusiame uždarame posėdyje teismas apklausė du Policijos departamente dirbančius liudytojus.

Kitas teismo posėdis šioje byloje numatytas rugsėjo 17 dieną, jame planuojama apklausti ir daugiau bylai reikšmingos informacijos galinčių turėti liudytojų.

D. Žukauskas teismui skundžia Policijos departamento sprendimą atimti jam teisę dirbti su slapta informacija ir atleisti iš tuo metu eitų Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigų. Byla uždaruose posėdžiuose nagrinėjama jo prašymu.

Iš pareigų D. Žukauskas atleistas vasario pabaigoje, po atlikto vidinio patikrinimo. Policijos departamentas teigė, kad per patikrinimą konstatuota, jog D. Žukausko asmeninės savybės, elgesys, ryšiai su tam tikrais asmenimis kelia pagrįstų abejonių dėl jo patikimumo ir galimybės jam toliau dirbti su įslaptinta informacija.

Pasak departamento, vidinis patikrinimas dėl įtartinų D. Žukausko ryšių pradėtas gavus informacijos atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriame Kauno policininkas Donatas Karalukas įtariamas paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Buvęs Kauno apskrities policijos vadovas anksčiau tvirtino, kad patikrinimas atliktas vienašališkai ir netinkamai bei neigė padaręs kokį nors nusižengimą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Saulius vainauskas

Sis prorusiskas policijos vadas pats priejo liepto gala,apdovanodamas isgamas ontt pridurkus parode savo veida

vacys

dar vienas suklydo is kristoliniu saziniu kapelos

AŠ Manau

Jeigu jis buvo Tenerifėja užgrobiant turtą,tai kalėjimas iki gyvos galvos.Ir tegu nebando padėti išsukti savų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS