Kažkas užsižaidė: vėl „užminuotos“ įvairios Lietuvos įstaigos, tarp jų – ir „Kauno dienos“ redakcija | Diena.lt

KAŽKAS UŽSIŽAIDĖ: VĖL „UŽMINUOTOS“ ĮVAIRIOS LIETUVOS ĮSTAIGOS, TARP JŲ – IR „KAUNO DIENOS“ REDAKCIJA

  • 39

Ketvirtadienio rytą įvairios šalies įstaigos vėl sulaukė elektroninių laiškų apie esą jose padėtus sprogmenis. Tik šį kartą tokiu būdu terorizuojamųjų sąraše atsirado ir „Kauno dienos“ redakcija, Kauno apygardos teismas bei visi Vilniaus teismai.

„Mes padėjome bombą Jūsų redakcijos pastate. Taip pat visose Lietuvos oro uostuose. Visose Vilniaus mokyklose. Visuose Vilniaus teismuose. Mūsų reikalavimas atnaujinti vizų išdavimą rusams,“ – buvo teigiama 7.48 val. „Kauno dienos“ interneto svetainę pasiekusiame elektroniniame laiške, kurio atgalinis adresas, pirminiais duomenimis, – užsienis.

Apie šį pranešimą informuoti policijos pareigūnai evakavo iš patalpų ne tik „Kauno dienos“ redakcijos darbuotojus, bet ir visus tame pačiame daugiaaukštyje įsikūrusius biurus, įstaigas bei gyventojus.

Po pranešimo apie sprogmenį evakuota „Kauno dienos“ redakcija

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiek tiek anksčiau – 7.31 val. – apie jų pastate padėtus sprogmenis bendruoju elektroniniu paštu buvo informuotas ir Kauno apygardos teismas. Tikrinant šį pranešimą taip pat apsiribota tik teismo pastatuose tuo metu buvusių žmonių evakavimu. Plano „Skydas“, į kurį įtraukiami ir ugniagesiai gelbėtojai bei greitosios pagalbos medikai, kaip būdavo panašiais atvejais anksčiau, šį kartą nuspręsta neįvesti.

Policijos taktika pasitvirtino – prieš 9 val. Kauno apygardos teismui leista atnaujinti darbą.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad panašų pranešimą kaip „Kauno diena“ šiandien ryte gavo ir Lietuvos oro uostas – ir vėl nekonkretizuojant, kuriame jo padalinyje – Vilniaus, Kauno ar Palangos esą padėti sprogmenys. Be to, Vilniaus apskrities policijai pranešta ir apie visų Vilniaus mokyklų bei teismų ir „15 min“ redakcijos „užminavimą“.

„Pareigūnai informaciją tikrina. Kiekvienas atvejis yra individualus. O tokių pranešimų tikslas – kelti paniką,“ – teigė R. Matonis. Pasiteiravus jo, ar yra kokių nors naujienų dėl ankstesnių panašių šios savaitės atvejų, kai tokiu pačiu būdu buvo pranešta apie sprogmenis Lietuvos oro uoste, visose Vilniaus mokyklose bei savivaldybėje ir „15 min“ redakcijoje, Policijos departamento atstovas teigė, kad kol kas ne.

Lietuvos oro uostai BNS informavo, jog tiesiogiai grasinimų negavo, tačiau buvo informuoti apie „bendrą grasinimą, gautą policijos pareigūnų“, kuriame oro uostai paminėti tarp „daugelio kitų institucijų“.

„Pagal aviacijos saugumo pirminių atsakomųjų veiksmų planą buvo vykdomos procedūros, vertinama grėsmė, informuojamos specialiosios tarnybos. Buvo atliekama nuodugni teritorijos, erdvių patikra. Atlikus būtinus veiksmus, jokios grėsmės oro uostuose šiuo metu nefiksuojame“, – teigia oro uostai.

Nepaisant gauto pranešimo, keleiviai evakuoti nebuvo.

Kaip jau buvo rašyta, Lietuvos oro uostas, viena Vilniaus ugdymo įstaiga bei savivaldybė buvo „užminuoti“ pirmadienio ryte. Antradienį pranešta apie sprogmenis visose Vilniaus mokyklose bei „15 min“ redakcijoje. Nė vienas iš šių pranešimų nepasitvirtino.

Po pirmadienio pranešimų lavinos ikiteisminį tyrimą buvo pradėjusi tik Kauno apskrities policija, važiavusi tikrinti gautos informacijos į Lietuvos oro uosto padalinį Karmėlavoje. „Nusprendėme pradėti ikiteisminį tyrimą, kad galėtume atlikti procesinius veiksmus,“ – tada portalui kauno.diena.lt teigė Kauno policijos atstovė.

Trečią dieną per šią savaitę tikrinant anoniminius pranešimus dėl sprogmenų, pareigūnai nė vienoje vietoje jų neaptiko.

GALERIJA

  • Kažkas užsižaidė: vėl „užminuotos“ įvairios Lietuvos įstaigos, tarp jų – ir „Kauno dienos“ redakcija
  • Kažkas užsižaidė: vėl „užminuotos“ įvairios Lietuvos įstaigos, tarp jų – ir „Kauno dienos“ redakcija
  • Kažkas užsižaidė: vėl „užminuotos“ įvairios Lietuvos įstaigos, tarp jų – ir „Kauno dienos“ redakcija
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (39)

...

Ar ne konservatoriu darbai ?

NA

Nors matome , kokio lygio mūsų policijos ir saugumo IT specialistai . Nulinis .

To taigi taigi

Ir vaiksto tokie malonūs , dviveidziai pfe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS