Pravieniškių pataisos namai – vėl žvalgybininkų ir prokurorų akiratyje | Diena.lt

PRAVIENIŠKIŲ PATAISOS NAMAI – VĖL ŽVALGYBININKŲ IR PROKURORŲ AKIRATYJE

  • 3

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiandien nuo pat ankstaus ryto vyko kratos.

Kalėjimų departamento atstovės Irminos Frolovos-Milašienės teigimu, jos susijusios su departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje atliekamu ikiteisminiu tyrimu. Daugiau informacijos apie tai bus pateikta rytoj popiet Kauno apygardos prokuratūroje planuojamoje spaudos konferencijoje.

„Šį rytą buvome informuoti apie Kalėjimų departamento ikiteisminio tyrimo realizavimą, kurį kuruoja Kauno apygardos prokuratūra, ir tyrimas yra susijęs su galima pareigūnų korupcija ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi“, – BNS sakė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Jos telefonai šiandien visą dieną buvo išjungti. Kolegų teigimų, prokurorė visą dieną praleido Pravieniškėse.

Nepasiekiamas telefonu buvo ir minėto Kauno apygardos prokuratūros skyriaus vadovas.

Naujienų portalas delfi.lt pranešė, kad jau anksčiau nuo pareigų nušalintas Pravieniškių pataisos namų direktorius Dainius Sušinskas apklaustas kaip specialusis liudytojas, nors jam Generalinė prokuratūra yra suteikusi pranešėjo statusą.

Gegužės viduryje nuo pareigų buvo laikinai nušalintas ne tik D.Sušinskas, bet ir jo pavaduotojo pareigas laikinai einantis Sigitas Sadonis bei Trečiojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Linas Nanartavičius.Tokį sprendimą Kalėjimų departamento direktorius priėmė reaguodamas į incidentą, kai iš Pravieniškių pataisos namų išlaužę grotas pabėgo du nuteistieji.

Įstaigai laikinai vadovauja Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Šarauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vardas

Ko nepadaro po 2 kameroi kad sedetu,neduoda pinigu valstybei pofik,pertvarkytu ir baigtusi tie bispridelai vecni.

Jonas

Ten tyrimą reikėjo atlikti po neteisėto KD imuniteto pareigūnų atleidimo 2019 metais.

prokurore uzsieme savo vieta

praveniskese --prie parasos..... ten ir sedi..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS