Prekeivė mirtimi išsiverkė švelnesnę bausmę, negu siūlė jos nesugraudintas prokuroras | Diena.lt

PREKEIVĖ MIRTIMI IŠSIVERKĖ ŠVELNESNĘ BAUSMĘ, NEGU SIŪLĖ JOS NESUGRAUDINTAS PROKURORAS

Kauno apylinkės teismas paskelbė nuosprendį skandalingomis aplinkybėmis įkliuvusiai Ingai Jančauskienei bei dar dviem moterims, įsigijusioms iš jos bei kitos kaunietės, kuri slapstosi, kvaišalus. Visos trys izoliuotos nuo visuomenės, skiriant joms laisvės atėmimo bausmę arba areštą.

Vieša atgaila

Kaip jau rašyta, aukštąjį meninį išsilavinimą turinti 50-metė I.Jančauskienė Kauno Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnų buvo atkakliai persekiota beveik pusmetį. Kol, padedant ginekologams, jos intymiausioje kūno vietoje buvo aptikta ne tik kvaišalų, bet ir auksinių papuošalų bei eurų.

O I.Jančauskienė, ką liudija ir minėti radiniai, bet kuriuo momentu buvo pasirengusi patekti už grotų. Tik taip paaiškinama, kodėl ji tokioje vietoje slėpė, pavyzdžiui, auksinius auskarus. Patekus už grotų, juos būtų galima išmainyti į didesnę vertę ten turinčius daiktus.

Smegenys buvo paveikti narkotikų – nesupratau, ką darau.

Stojusi prieš teismą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu kvaišalų bei jų platinimo I.Jančauskienė atsiprašė prokuroro, kad reikėjo tiek laiko ir lėšų ją pagauti su įkalčiais. „Žinojau, kad buvau sekama, – prisipažino ji. – Tačiau, smegenys buvo paveikti narkotikų – nesupratau, ką darau. O pradėjau jais malšinti stresą, 2019-ųjų pradžioje deportuota iš Anglijos. Dozės reikėjo vis didesnės, todėl pradėjau narkotikais ir prekiauti – kad prasimanyčiau pinigų. Anglijoje karfentanilio nėra. Buvau pripratusi prie heroino. O Kaune šio nebuvo. Tik minėtas jo pakaitalas, apie kurį mažai žinojau. Ypač, kad jis pražudė tiek žmonių.“

Atskleidė ašarų teisme nesuvaldžiusi I.Jančauskienė ir, kur pirkdavo Kaune narkotikus. „Yra Stoties turgus. Ten to galima įsigyti be problemų. Nereikia net nieko pažinoti. Prieini prie vieno kito ir paklausi. Už 15-20 minučių atneša“, – teigė ji.

Inga Jančauskienė/Vilmanto Raupelio nuotr.

Trečias kartas nemelavo

Šis į šešių tomų baudžiamąją bylą išaugęs ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pernai balandį, surengus pasalą prie tuometinių I.Jančauskienės namų Partizanų gatvėje ir sulaikius ką tik iš jos su įsigytais kvaišalais išėjusį asmenį.

Po šio atvejo I. Jančauskienė ėmė mėtyti pėdas – persikėlė gyventi pas draugę į Č.Sasnausko gatvę. Iš paskos atsekę pareigūnai pernai rugpjūtį ten taip pat surengė sėkmingą pasalą. Tada buvo sulaikyta kita jos klientė – jau 11 kartų teista ir šiuo metu bausmę už ne vieną vagystę bei sukčiavimą atliekanti 37-erių Neringa Kaminskaitė.

Neringa Kaminskaitė (iš dešinės)/Vilmanto Raupelio nuotr.

Turint operatyvinių duomenų, kad pastarajai narkotikus pardavusi I.Jančauskienė gali slėpti savo prekę intymiausioje kūno vietoje, prekeivė kvaišalais tada buvo pristatyta į Kauno klinikas. Tačiau I.Jančauskienei pavyko visus pergudrauti: jos makštyje buvo rasti tik jau minėti auskarai, o už liemenėlės – eurai. Maišelį su narkotikais, kurių ieškota, ji spėjo nepastebimai išsitraukti ir, šį sutrynus, numesti ant žemės.

Trečiai I. Jančauskienės, kuri, nepaisant pareigūnų persekiojimo, ir toliau prekiavo narkotikais, sulaikymo operacijai jau buvo gerai pasirengta. Tada jau be pareigūnų vyrų joje dalyvavo ir moterys. O sulaikius I.Jančauskienę vienoje iš Žaliakalnio gatvių, jai iš karto buvo uždėti antrankiai. Nepaisant to, atvežta į Kauno klinikas, sulaikytoji priešinosi teismo sankcionuotai jos asmens kratai, dėl ko pareigūnėms ginekologo kabinete teko panaudoti prieš ją kovinių imtynių veiksmus. Tada intymiausioje I.Jančauskienės kūno vietoje buvo rasti ne tik eurai, bet ir trys plastikiniai maišeliai su narkotinėmis medžiagomis, viena iš kurių buvo karfentanilis, pražudęs ne vieną jo perdozavusį narkomaną, nes šis sintetinis narkotikas yra aštuonis kartus stipresnis už heroiną.

Išgirsti ne visų teisiamųjų prašymai

Persekiojant I.Jančauskienę su ką tik įsigytomis trimis amfetamino dozėmis buvo sulaikyta ir Žydrūnė Kemzūrienė. Ši byla – jau antra minėtos neįgalumą turinčios 45-erių kaunietės akistata su Temide dėl neteisėto disponavimo narkotikais. Ž.Kemzūrienė teisme teisinosi, kad kvaišalai jai pakelia nuotaiką sergant onkologine liga.

Nors visos teisiamosios pripažino savo kaltę, prokuroras Romanas Mackevičius siūlė įkalinti I.Jančauskienę pusseptintų metų, po ko ši vėl apsiverkė. N.Kaminskaitei skirti dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimą. O Ž.Kemzūrienei – 60-ies parų areštą.

Žydrūnė Kemzūrienė/Vilmanto Raupelio nuotr.

Nepaisant to, kad visos teisiamosios prašė kaip galima švelnesnių bausmių, bylą nagrinėjusi teisėja Vaiva Nevardauskienė ne į visų jų prašymus atsižvelgė. Švelnesnės už prokuroro siūlytas bausmes skirtos tik I.Jančauskienei, kuri pasiųsta už grotų penkeriems metams ir spetyniems mėnesiams, bei Ž.Kemzūrienei, nubaustai 30 parų areštu. N.Kaminskaitei, subendrinus jos šiuo metu atlieka bausmę už vagystes bei sukčiavimus su nauja, skirta už neteisėtą disponavimą narkotikais, teks kalėti pusketvirtų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

joooooooooo

tai kad teisėsaugoj daugiau akcijų nei maximoj o ko ne jiem tokių veiksmų nedirbt

,,,prekeive mirtimi issiverke svelnesne bausme pas teiseja,

matomai dar pakrapscius rado vaginoj uzsleptu euru -atidave teisejai ir bausme sumazejo

a'Kušeris \\\\\.../////

Kaip su čemodanu,nesuplyšo,nes ateityje reiks 'prekes' kažkur dėti.Gyventi tai reikia,o dirbti sunku ir negarbinga.Tik kvailiai dirba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS