Prieš teismą stos karo gydytojo padėjėja: neteisėtai rinko informaciją apie kolegas | Diena.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOS KARO GYDYTOJO PADĖJĖJA: NETEISĖTAI RINKO INFORMACIJĄ APIE KOLEGAS

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose po kelių savaičių bus pradėta nagrinėti neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu kaltinamos Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos karo gydytojo padėjėjos D. R. baudžiamoji byla.

D. R. kaltinama, jog būdama profesinės karo tarnybos kare ir turėdama oficialų leidimą prisijungti prie elektroninės sveikatos portalo „E-sveikata“, rinko duomenis apie privačių asmenų gyvenimą.

Bylos duomenimis, kaltinamoji D. R. ne pagal įstatymą, neturėdama asmenų sutikimo ir jiems to nežinant, siekdama sužinoti viešai neskelbiamus nukentėjusiųjų privataus gyvenimo faktus, tikrino penkių nukentėjusiųjų sveikatos duomenis.

BNS žiniomis, penkios nukentėjusios yra moterys, jos taip pat eina tarnybą kariuomenėje.

Įtariama, kad kaltinamoji skaitė nukentėjusiųjų siuntimus pas gydytojus ir peržiūrinėjo jų atsakymus, ambulatorinių apsilankymų įrašus ir visą kitą portale „E-sveikata“ pasiekiamą informaciją.

Remiantis „Registrų centro“ duomenimis, kaltinamoji prie sistemos, kuri buvo suteikta darbiniams tikslams, nuo 2021 metų sausio 4 dienos iki 2022 metų rugpjūčio mėnesio, ne darbo metu jungėsi daugiau kaip 170 kartų, o savaitgaliais – dar beveik 70 kartų.

Per ikiteisminį tyrimą D. R. savo kaltės dėl jai inkriminuojamų veikų nepripažino.

Baudžiamoji byla bus nagrinėjama dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo (Baudžiamojo kodekso 168 straipsnio 1 dalis).

Pirmasis posėdis numatytas liepos 26 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Dar

Tiek e sistema, tiek e paslaugos, tam kuris turi prieigą yra geras biznis.nes galima kitam nežinant ne tik matyti duomenis, bet ir juos apkeisti . Įtarimų, kad bus dar ne vienas skandalas, kai prisijungęs prie tos sistemos registratorius prikišo nagus ir keitė duomenis, kurie neatitinka faktų

mat kaip

O taip dievagojosi, kad prie esveikatos tik GYDYTOJAI gali jungtis. Realiai, tai ji atvira viešoji lenta.

vyskas ce gerai

tai juk delto ir sukure esveikata, kad tas kas itakingas ir turi noro kad galetu matyt viska apie zmogu. Na kad nereiktu itakingam ir turinciam valdzia vazinet po poliklinikas, ligonines, ieskot kazkokiu irasu, kad reikalui esant butu galima santazuot savo konkurenta netycia paviesinant sveikatos duomenis. Amerikoj ginklu daugiau nei zmoniu, bet ten draudziamas elektroninis ginklu registras, nes kai nera elektroninio registro taip yra saugiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS