Prokuroras apie N. Venckienei panaikintus kaltinimus: jokių klaidų čia nematau | Diena.lt

PROKURORAS APIE N. VENCKIENEI PANAIKINTUS KALTINIMUS: JOKIŲ KLAIDŲ ČIA NEMATAU

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis sako neįžvelgiantis Lietuvos pareigūnų klaidų Neringos Venckienės ekstradicijos procese, kada jai iš trylikos planuotų pateikti įtarimų liko keturi.

„Aš neturiu duomenų, kad Baudžiamojo persekiojimo departamentas, būtent atsakingi prokurorai, pareigūnai būtų padarę kažkokių klaidų. Esu jau minėjęs, kad susižinojimas tarp valstybių vyko aukščiausiu lygmeniu, jis buvo gana intensyvus. Iš esmės, tai turi būti nusikaltimas tiek pagal JAV teisę, tiek pagal mūsų Baudžiamąjį kodeksą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė E. Pašilis.

N. Venckienei šiuo metu pareikšti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. Kaltinimai dėl tvirkinimo ir neteisėto informacijos rinkimo jai panaikinti. Pasak prokurorų, tai įvyko dėl teisinių Lietuvos ir JAV sistemų skirtumų.

Sprendimus priėmė ne Lietuvos valstybės pareigūnai.

„Sprendimus priėmė ne Lietuvos valstybės pareigūnai. Jei būtų nustatytos aplinkybės, kad prokuratūra kažko nepadarė, aš manau, kad mes tikrai pripažintumėme. Bet aš tokios informacijos neturiu“, – sakė generalinis prokuroras.

2013-aisiais iš Lietuvos išvykusi buvusi teisėja ir parlamentarė N. Venckienė į šalį iš JAV pargabenta praėjusią savaitę, ją teismas leido suimti dviems mėnesiams. 

N. Venckienė atvesdinta į Kauno apylinkės teismą

Vilmanto Raupelio, Laimučio Brundzos, R.Markovičiaus/ELTOS, T.Biliūno/Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Jo

Prokuroras kuris nieko nežino , ir neturi duomenų..... tai kam jis reikalingas tada. Kosmonautas

tomas

Dėl tragiškų įvykių Garliavoje kalti tik Kauno miesto prokurorai ir policininkai: jei laiku ir operatyviai būtų sureagavę į Kedžio pareiškimus ir skundus, būtų likę sveiki ir gyvi visi nukentėję asmenys.

Mokesčių mokėtojas

Tai ir sąlygas Jūsų visų darbui te pagerina VENSKIENĖ, nes dirbate tik tokiems ,kaip venskienės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS