R. Zamolskio bendrininko paauglystėje pagrobtas aktorius norėtų suvaidinti savo pagrobėją | Diena.lt

R. ZAMOLSKIO BENDRININKO PAAUGLYSTĖJE PAGROBTAS AKTORIUS NORĖTŲ SUVAIDINTI SAVO PAGROBĖJĄ

  • 13

36-erių aktoriaus, režisieriaus, Panevėžio Juozo Miltinio teatro meno vadovo Aleksandro Špilevojaus gyvenime dramos netrūko nuo paauglystės. 2001-ųjų rudenį išgyvenęs psichikos ligoniu pripažinto nusikaltėlio Virginijaus Savickio vykdytą pagrobimą Panevėžyje, šiandien vaikinas viliasi, kad išgyventas košmaras ateityje taps ne tik prisiminimu, bet ir meno kūriniu.

2001 m. spalio 8-oji buvo pirmadienis. Aleksandras ėjo į mokyklą, o neseniai iš psichiatrijos ligoninės pabėgęs Romas Zamolskis ir jo bendrininkas Virginijus Savickis Panevėžio gatvėmis spruko nuo pareigūnų.

Remiantis „Kauno dienos“ duomenimis, R. Zamolskis ir V. Savickis bėgo žalios spalvos taksi automobiliu „Mercedes-Benz“. Policininkai bėglius pasivijo sankryžoje, o juodus perukus dėvėję vyrai pasileido bėgti – vienas į kairę, kitas į dešinę. R. Zamolskis paspruko, o V. Savickis ėmėsi Aleksandro Špilevojaus gyvenimą pakeitusių veiksmų.

„Aš šia kryptimi ėjau į mokyklą. Kai išgirdau policijos sirenas, atsisukau pažiūrėti, kas vyksta. Pamačiau, kad link manęs bėga vyras“, – pasakojo A. Špilevojus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jis sakė, kad norėjo bėgti, tačiau kitoje gatvės pusėje pamatė sprunkantį Romą Zamolskį.

„Tik spėjau žengti nuo šaligatvio ir mane sugavo V. Savickio ranka. Nusimečiau kuprinę, policininkai sustojo – pamatė, kad situacija bloga, nes buvo šauta ir į ją pataikyta. Mes sustojome po medžiais, Virginijus išsakė savo reikalavimus ir nuėjome į artimiausią laiptinę“, – apie įvykius pasakojo tuomet trylikametis Aleksandras.

Pagrobėjas berniuką įsitempė į atsitiktinį butą arčiausiai buvusiame name, arčiausiai buvusioje laiptinėje. Tai buvo Ramygalos g. stovintis 48 numeriu pažymėtas namas.

„Jis pranešė, kad niekas nedrįstu priartėti ir mes pakilome į antrą aukštą“, – sakė aktorius.

Atsitiktinumo dėka Aleksandrą ir jo pagrobėją pamatė šiukšles nešusi pedagogė.

„Pasirodo, toje laiptinėje gyveno mano mokyklos tikybos mokytoja. Ji nieko neįtardama nešė šiukšles su šlepetėmis ir chalatu, laiptais leidosi į apačią. Pamatęs moterį pagrobėjas ėmė šaukti, kad ji sustotų – galbūt norėjo turėti kelis įkaitus. Mokytoja labai išsigando, numetė šiukšlių kibirą ir pradėjo bėgti atgal į viršų. Jis nesivijo“, – prisiminė nusikaltėlio įkaitu buvęs vyras.

V. Savickis užsibarikadavo šešiasdešimtmetės panevėžietės bute, kur keliolika valandų įkaitais laikė Aleksandrą ir bute gyvenusią Bronislavą Varnytę. Galiausiai butą šturmavo „Aro“ pareigūnai. Įkaitai buvo išlaisvinti, o nusikaltėlis – nukautas.

Dabar A. Špilevojus yra Panevėžio Juozo Miltinio teatro meno vadovas, aktorius, režisierius. Ateityje jis norėtų sukurti filmą apie kraupią paauglystės patirtį.

Rezonansinės Lietuvos bylos ir šąlanti Rusija ir kvapą gniaužiančios kelionės – laidoje „KK2“ per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

artiste , n e r e i k i a vaidinti ,

daryk konkrečiai , kaip darė ZAMOLSKIS .

Visiška tiesa

Kažkada, mano tris mažamečiai vaikai pergyveno savo namuose ginkluotą užpuolimą ir plėšimą. Paskui keletą metų žaisdavo ginkluotus plėšikus namuose, atkartodami kėkvieną žingsnį, žodį ir veiksmą. Vienas iš vaikų ir tapo plėšiku. Kodėl ? Todėl, kad tęstinumo nebuvo, plėšikų niekas negaudė ir jie ( ne be institucijų) nebuvo nuteisti.

alio, pudeliai

Iš anksto dėkoju už atsakymą - parašykit prašom kaip su pensijomis, nes naujausia ES statistika ėmė ir parodė, kad Lietuvoje pačios mažiausis pensijos nei kitose ES šalyse, kodėl įsigiję patį brangiausią pasaulyje kgb grybės Independens - mokame brangiausiai už dujas, kodėl Baltijos šalyse brangiausia elektra ir t.t...ar čia tai ir yra "konservatoriai - geriausia kas galėjo nutikti Lietuvai"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS